Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Onbemind

(voor Maryse Guy Mitsouko (1941 - 1995))

Jij bent geboren op 3 september 1941 in Tientsin, China, wat nu Tianjin heet. Deze stad telt zo'n 14 miljoen inwoners. Er zijn de Chán boeddhistische Tempel van Groot Mededogen en de Nankei University uit 1919, waar de (toneel)schrijver Wan Jiabao en de eerste premier van de Volksrepubliek China Zhou Enlai studeerden. Er is ook het Tianjin Museum of Art aan het Yinhe-plein, op 62 Pingjiang Road in de wijk Hexi, met o.a. het ophangrolschilderij 'Mooie vrouw in een interieur, en een kleine hond' uit 1724 van de schilder Leng Mei. Het Russische vliegdekschip Kiev is sinds 1 mei 2004 onderdeel van een militair pretpark in Tianjin.

In 1948 vluchtte jouw moeder met jou in een boot naar Frankrijk, waar zij jou naar een weeshuis bracht. Als jong volwassene ging jij als model werken en was jij strip-tease artieste in de Parijse nachtclubs. In 1962 debuteerde jij als filmactrice in 'Douce violence' van Max Pécas. Jij speelde een kleine, erotische rol als het bruine vrouwtje. Vanaf 1968 maakte Pécas zachte, charmante sexfilms tot min of meer door de distributeurs gedwongen een hardcore versie van zijn film 'Felicia'. De hoofdrol in 'Douce violence' was voor Elke Schletz (1940, Berlijn), de dochter van de lutherse predikant Peter Schletz en Renata Topp. Elke is van adellijke afkomst. En met Pierre Brice, beroemd door zijn rol als Winnetou. In 1962 speelde jij ook in de tv-film 'Le Chien' van François Chalais, over een man, die in een nacht zijn hond verliest en de liefde vindt. Het verscheen op de enige, Franse tv-zender. Met Alain Delon in de hoofdrol en met Elke Schletz.

In 1963 speelde jij in de dramafilm 'Peur panique' van Pierre Chevalier, met Yvonne du Chaxel (1932, Tourane), Simone Berthier (1921 - 2013), die met de roman- en scenarioschrijver Raymond Caillava getrouwd was, en de actrice/zangeres Anne-Marie Petit (1938, Parijs). In 1963 speelde jij ook in de dramafilm 'Les Femmes d'abord', met Bernadette Lafont, die met haar man, de beeldhouwer/regisseur Diourka Medveczky, 3 kinderen kreeg; Élisabeth, David en Pauline. De dochters zijn actrices geworden. Pauline verleed op 11 augustus 1988 in Barre-des-Cévennes, vier kilometer vanaf haar huis. Zij was met haar broer David op vakantie in het familiehuis in Saint-André-de-Valborgne. Zij maakte een wandeling in haar eentje en zij is ruim 10 meter naar beneden gevallen, waardoor zij meteen overleed. Haar overblijfselen zijn pas na drie maanden door een herder in een ravijn gevonden. Pauline werd 25 jaar.

In 1964 speelde jij in 'Nick Carter will break everything', met Daphne Dayle (1942, Parijs), Yvonne Monlaur en Gil Delamare, die tijdens een stuntscene op de Autoroute du Nord verongelukte en 41 jaar werd. In 1964 speelde jij ook in 'Les Gorilles', met Béatrice Altariba (1939, Parijs), de kleindochter van de schider Émile Bernard en de achternicht van de dichter Paul Fort (1872 - 1960), getrouwd met Germaine Pouget, met wie hij de dochter Jeanne kreeg, die met de kunstschilder Gino Severini trouwde, met wie zij de kinderen Gino en Romana kreeg. Germaine was de dochter van de dichter/schrijver Léo d'Orfer, die samen met Gustave Kahn in april 1886 het tijdschrift 'La Vogue' begon, met in het eerste nummer van 4 april 1886 het gedicht 'Les premières communions' van Arthur Rimbaud. En verder met Paul Verlaine en de andere poètes maudits.

In 'Les Gorilles' speelden ook Katia Christine van Kranenburg (1946, Nederland) en Nicole Marie Viterbo, die op 10 november 1966 in de Seine te Parijs verdronk. Zij zat in de MG Cabrio, met Anton Albers (1929, Antwerpen) aan het stuur. Door een glad wegdek en Anton's verwarring van de rem met het gaspedaal belandde de auto in de Seine. Nicole kon niet zwemmen en zij zat vast, terwijl Anton zichzelf door het open bestuurdersraam redde. Nicole werd 27 jaar en zij is in de Cimetière du Vésinet begraven. Zij was van 1960 tot 1962 verloofd met de zanger Jean-Philippe Smet (Johnny Hallyday). Zij was de eerste vrouw met wie Jean-Philippe samenwoonde. Na haar overlijden zaten zijn kasten nog steeds vol van haar kleren en geur. In 1965 speelde jij in 3 films; in 'Operation Blue Lotus', met de Joodse Helga Lina Stern (1932, Berlijn), in 'Corrida pour un espion' en in de James Bond-film 'Operation Thunderball', met Sean Connery, Claudine Oger en Luciana Paluzzi (1937, Rome).

In 1965 kreeg jij een liefdesrelatie met Marc Blondeau, producer/regisseur en directeur van Sotheby's Paris. Jullie zoon is Sébastien Blondeau. In 1966 speelde jij in 3 films; als Moira in 'Bob Fleming: Mission Casablanca', met Maria Antonietta Golgi (1940, Pola), in 'Z7 Operation Rembrandt', met Lang Jeffries, Joachim Hansen en Christiane Maybach. En tenslotte als een Chinese geheim agente in het misdaaddrama 'Furia a Marrakech', met Maria Christina Gaioni (1938, Milaan), Dominique Boschero (1937, Parijs) en Claudio Volonté, die op 16 september 1977 in Rome zelfdoding pleegde. Hij heeft zichzelf in zijn cel in de Regina Coeli gevangenis opgehangen en hij werd 38 jaar. Hij had daarvoor zijn vriend Vincenzo Mazza met een mes vermoord. De dronken Claudio had ruzie met zijn ex-vrouw, de actrice Verena Baer, en Vincenzo kwam tussenbeide. Saba, de dochter van Verena en Claudio, was getuige.

Jij was goed bevriend met Alain Delon (1935, Sceaux) en de acteur Curd Jürgens, die vijf keer getrouwd was, met Eva Bartok kreeg hij een dochter en zijn laatste vrouw was Margie Schmitz. In 1944 moest hij van de nazi's naar een concentratiekamp. Hij overleed op 18 juni 1982 in Wenen door een hartaanval en hij werd 66 jaar. In het begin van de jaren 90 zijn Marc en jij gescheiden. Op 28 maart 1995 pleegde jij in Parijs zelfdoding met een vuurwapen. Jij werd 53 jaar.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
20 maart 2022


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 65



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)