Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Iedere eenzame God verlangt naar Andere Goden

(voor Joseph Anton Schneiderfranken (1876 - 1943))

Jij bent geboren als Joseph Anton Schneider op 25 november 1876 in Aschaffenburg. Jouw voorouders waren boeren, boswachters en ambachtslieden op het platteland. Jouw vader was Joseph Schneider uit Burgstadt en jouw moeder was Maria Anna Albert uit Hosbach. Van 1886 tot 1890 ging jij naar de Merian Schule in Frankfurt am Main. In 1890 verhuisde jij naar Frankfurt. Van 1892 tot 1895 studeerde jij aan het Städelsche Kunstinstitut aan de Schaumainkai in Franfurt am Main. Van oktober 1896 tot april 1898 werkte jij in de kunstateliers van het Stadstheater in Frankfurt. In 1899 ben jij bij professor W.A. Beer afgestudeerd. Jij kreeg anderhalf jaar gratis les van de kunstschilder Hans Thoma, geboren op 2 oktober 1839 in Bernau im Schwarzwald. Hans was bevriend met de schilder Franz Otto Scholderer, met wie hij naar Parijs ging, waar ze het werk van Gustave Courbet bewonderden. Ik noem zijn 'Der Kinderreigen' uit 1884. Op 7 november 1924 overleed de vrouw van Hans, de bloemen- en stillevenschilderes Cella Berteneder, en werd hij blijvend depressief. Hans was ook bevriend met Arnold Böcklin, getrouwd met de hoogst bijzondere Angela Rosa Lorenza Pascucci met supermooie, Italiaanse ogen, met wie hij 14 kinderen kreeg.

Jij kreeg adviezen van Fritz Boehle en Max Klinger. Van september 1900 tot juni 1901 studeerde jij aan de Kunstacademie Wenen bij professor Chistian Griepenkerl. In München was jij bevriend met jouw atelierbuurman Gino Parin, die jij adoreerde. In 1902 kreeg jij in Parijs les van Robert-Fleury en Lefebre. Van 1904 tot 1908 had jij ateliers in Berlijn en Karlshorst, Oost-Berlijn. Van 1909 tot 1915 had jij een atelier in München. In 1912-1913 was jij in Griekenland. Jij werd door jouw reizen in Europa geïnspireerd, met name door Griekenland. Vanaf 1913 gebruikte jij voor jouw religieus-spirituele boeken het schrijfpseudoniem Bô Yin Râ. Als jonge schilder veranderde jij jouw achternaam in Schneiderfranken. In 1913 trouwde jij met Irma Schönfeld uit Wenen. Zij overleed in 1915 door diabetes. Van 1916 tot 1918 had jij een administratieve baan in het leger. Jij was tolk voor de Griekse gevangenen. Jij schilderde abstract en met een spirituele diepgang. In jouw kleurrijke landschapschilderijen toon jij geestelijke en kosmische onderwerpen. Na de oorlog trouwde jij in de Kirche St. Peter und Paul in Görlitz met Helen Hoffmann, een weduwe met twee dochters. In 1919 werd jullie dochter Devadatti geboren, die op 20 februari 2015 overleed. Jullie kregen nog twee dochters, Ria en Ilse.

Tot 1923 woonde en werkte jij in Görlitz. In 1919 verscheen jouw boek 'Das Buch vom lebendigen Gott', met een voorwoord van Gustav Meyrink, gepubliceerd door Kurt Wolff van Verlag der Weissen Bücher in Leipzig, als onderdeel van jouw 32-delige magnum opus 'Hortus Conclusus' (Besloten Tuin) uit 1936. In 1920 verschenen er 5 boeken, o.a. 'Das Buch vom Jenseits' en 'Das Buch vom Glück'. In 1921 stichtte jij de Jakob-Böhme-Bund. Jakob Böhme was bij Görlitz geboren en hij was er schoenmaker. Met zijn vrouw Katharina Kunntzschmann kreeg hij 4 zonen. In 1921 verschenen 'Das Reich der Kunst' en 'Mehr Licht, Magische Blätter' en in 1922 verschenen er 3 boeken, o.a. 'Das Buch der Liebe'. 'Magische Blätter' was een tijdschrift. Van 1923 tot 1925 woonde jij in Horgen. In 1923 ontmoette jij de uitgever Alfred Kober-Staehelin. In 1923 verschenen 'Okkulte Rätsel, Magische Blätter', 'Das Geheimnis' en 'Worte des Lebens'. In 1924 verschenen 'Der Weg zu Gott', 'Das Buch des Trostes', 'Die Weisheit des Johannes', 'Kultmagie und Mythos' en 'Psalmen'. Jouw meeste boeken verschenen bij Kober Verlag met de uitgever Alfred Kober-Staehelin, die jou bewonderde. Ze verschenen ook bij Verlag der Weissen Bücher. Op 7 november 1924 overleed Hans Thoma. Jij was president van de Kunstverein van Oberlausitz. Vanaf 1925 woonde jij tot jouw overlijden in Massagno bij Lugano.

In 1932 stond deze advertentie in 'Die Weltbühne': 'Als je de echte oorzaken van de huidige wereldverwarring wilt herkennen, lees dan 'Das Gespenst der Freiheit' van Bô Yin Râ'. 'Die Weltbühne' is opgericht in 1905 door de journalist/redacteur Siegfried Jacobsohn, getrouwd met de Joodse uitgeefster/vertaalster Edith Lotte Schiffer-Jacobsohn en hun zoon was Peter (1916 - 1998). Siegfried overleed op 3 december 1926 door een epileptische aanval en hij werd 45 jaar. Edith overleed op 31 december 1935 verarmd in Londen en zij werd 44 jaar. Volgens jou is jouw werk te herleiden naar de 'Geautoriseerde Broederschap van de Oude Riten' (Ebdar) van de vrijmetselarij, waar jij geen lid van was. Jij woonde in de Villa Gladiola in Massagno. Jij hebt de 16-de eeuwse Alte Kirche von Santa Lucia nog gezien, die in 1931 is gesloopt. Jij beïnvloedde Gustav Meyrink, Felix Weingartner en Eckhart Tolle (1948, Lünen). Jij beschreef de geboorte van de Levende God in ieder mens, die tot de innerlijke beleving van het geestelijk wezen van zichzelf is gekomen. Jij zegt: 'De tijd zal moeten leren of het je gegeven is, reeds hier op aarde je doel: de geboorte van de levende God in je 'Ik', te bereiken.'. Je hamert veelal op zelfbevrijding en zelfervaring. Je zegt: 'Ook hier en nu staat u midden in de eeuwigheid en wat u nu niet voor uzelf kunt scheppen, kan geen God in alle eeuwigheid u schenken.'.

Pardon? Dus als je toevallig of door karmische wetten niet voldoende vermogens bezit, kun je het wel schudden! Je overschreeuwt jezelf. Je zegt: 'U moet leren inzien dat alle geluk slechts het gevolg van een kunnen is dat u in u hebt en dat u nimmer gelukkig kunt worden, noch nu, noch in welke andere bestaansvorm dan ook, wanneer u dit kunnen niet tot ontplooiing brengt.'. Gelukkig noem je ook het evangelie van Johannes als leidraad en weg naar geestesverlichting. Je zegt; 'Beslis zelf, want alleen op uzelf komt het aan, of het u nog de moeite waard is het lang nagestreefde doel van uw verlangen te bereiken! U moet niets verwachten en niets najagen, behalve dat éne: uit uw slaap, uit de droomwereld der anderen, wakker te willen worden! De weg die tot uw hoge doel voert, is in uzelf en alleen in uzelf zult u eenmaal het hoge doel bereiken! Het gaat om de opstanding van het in ieder mens latent aanwezige geestelijke bewustzijn, de bevrijding uit de heerschappij van het dierlijke in u en het ingaan in het bewustzijn van uw geestesmens.'. (uit 'Geestkunde' van Freek van Leeuwen)

Ik mis bij jou zelfbevrijding/mindfulness/verlichting door genadevol, goddelijk ingrijpen, want ik ben er heilig van overtuigd, dat de Goddelijke Ingeving (Heilige Geest) van een veel groter belang is, dan enkel of vooral de zelfloutering en Zelfcreatie. Dan zouden alleen de besten van de klas nu al deelgenoot kunnen worden van het Goddelijk Eeuwig Liefdeslicht. Ik geloof dat de genadekrachten van de Heilige Geest voor iedereen hetzelfde zijn, ongeacht de mate van geestelijke bewustwording. Meestal is er sprake van een samenspel tussen de mens en God, maar de Goddelijke Ingeving/Inspiratie werkt ook alleen. Zonder de Goddelijke Ingeving is de mens niet tot verlichting/zijn goddelijke geestbewustzijn in staat. Daar is opgaan in de Algeest voor nodig en het ingrijpen van de Algeest. In reactie op onze overgave ontvangen wij goddelijke genadegiften, gelukzalige Eengheidsverbindingen, voortdurend goddelijke gewaarwordingen, inzichten en liefdeservaringen. Dit in tegenstelling tot het grote niets, wat door onbewuste onwetenden als troostrijk wordt gesuggereerd. Jij overleed op 14 februari 1943 in Massagno en jij werd 66 jaar.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
1 april 2022


Geplaatst in de categorie: idool

4.7 met 3 stemmen 60Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)