Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Trobar de Morte - Summoning The Gods

Trobar de Morte is een Spaanse muziekgroep, die in 1999 door de zangeres Lady Morte is opgericht. Lady Morte bespeelt ook de draailier, fluiten en percussie-instrumenten. De echte naam van Lady Morte is Mirela Garcia, geboren in de herfst van 1980 in Barcelona. Haar stem is klassiek geschoold en zij was eerst lid van Opus Eclypse, Ordo Funebris en Dark Beauty, met de lyrische mezzosopraan Liz Tapia. In Ordo Funebris zitten Núria Luis en Sathorys Elenorth. In 2004 verscheen de debuut-EP van Trobar de Morte, getiteld 'Nocturnal Dance Of The Dragonfly', met naast de titelsong 'In a Dream', 'Los Duendes Del Reloj' en 'Ordo Militum Christi'. Daarna verscheen in 2004 hun debuutalbum 'Fairydust', met o.a. 'El Vals De Los Hadas De Otoño', 'Cuncti Simus Contanentes' en 'La Princesa Dolça De Provença'. Daimoniel doet de gitaar en bouzouki, Máiréad de viool, Uri Bokskog de doedelzak en fluiten, MoonVic de basgitaar en drums, Caleb de viool, Luke de drums en Oosterse percussie, Ealaeth de akoestische gitaar en Amaru Sabat de rituelen en dansen.

In 2006 verscheen 'Reverie' bij In The Morningside Records, met o.a. 'The Harp of Dagda', 'Secret People', 'Yule: The End of the Darkness', 'Calling the Rain', 'The Song of the Stones', 'Tempus Fugit', 'Excalibur' en 'The Lost Dreams'. Ze stonden op het Existence Festival in Valencia, het Wave Gotik Treffen en het Ethereal Fest in Molins de Rei. Ze stonden ook in het voorprogramma van Faith and the Muse. Vanaf 'Reverie' werkten ze samen met de illustratrice Victoria Francés, geboren op 25 oktober 1982 in Valencia. Victoria studeerde aan de San Carlos School of Fine Arts en aan de Polytechnische Universiteit van Valencia, net als de schilderes/boekillustratrice/schrijfster Paula Bonet (1980, Vila-real). Victoria werkt ook voor Faun en Omnia. Zij heeft prachtig, lang, rood haar. In 2008 verscheen 'Legends of Blood and Light', met o.a. 'No Return', 'Morrigan', 'In Nomine Filius Mortis', 'El Ultimo Aliento', 'Awareness', 'Esperit de Reserca', 'The Last Unicorn', 'The Sorceress' en 'The Fairies Wind'. De albumcover is van Jean-Pascal Fournier.

Mirela Garcia is de eigenares van de Undead Dark Club op Violant D'Hongria 128 in Barcelona, samen met Dj Luismi. Een ideale plek voor de liefhebbers van Gothic en geopend van 0.30 tot 6.00 uur. In 2011 verscheen 'Beyond The Woods - The Acoustic Songs', met naast de titelsong o.a. 'The Sorceress', 'Talismán' en 'Aqualuna'. In Barcelona ondersteunden zij de band Rosa Crux, met Olivier Tara, Claude Feeny en Nathalie Méquinion. In 2012 verscheen 'The Silver Wheel', met naast de titelsong o.a. 'The Mist of Avalon', 'Arianrhod', 'La Dama del Invierno', 'Nimue', 'The Arrival of the Darkness' en 'The Pagan Way'. Vanaf 2010 is de violiste Marta Ponce bij de band. In 2016 verscheen 'Ouroboros', met naast de titelsong o.a. 'Summoning The Gods', 'Idunn', 'The Wolf', 'Yggdrasil', 'Vision Dream', 'The Mystic Path' en 'Destiny'. De albumcover is van Victoria Francés. Ze speelden samen met het Keltisch Orkest van Barcelona en met The Moon and the Nightspirit, tijdens de Into the Forest Tour. In 2018 verscheen 'Witchcraft', met o.a. 'Zugarramurdi', 'The Black Forest', 'Sister of the Night', 'Mater Luna', 'Ritual', 'El Boc De Biterna' en 'The Circle'.

Mirela Garcia is o.a. beïnvloed door Dead Can Dance, Lisa Gerard, Sopor Aeternus, Jethro Tull, Corvus Corax, Luar Na Lubre, Loreena McKennitt en Joni Mitchell. Ze speelden op het Castlefest Festival in Nederland en in 2020 verscheen het verzamelalbum '20 Years of Music & Sorcery'. In 2020 verscheen ook 'The Book of Shadows', met o.a. 'Sacrifice', 'The Unquiet Grave', een aangepast Engels volkslied uit 1400, 'Fuga Maleficis', 'Melusine Cantus', 'Witches' Joy Reaps Your Soul', 'Land of Sorcery', 'Luna Cornuta', 'Helvegen' en 'Eleusis Misteriis'.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
15 april 2022


Geplaatst in de categorie: idool

5.0 met 2 stemmen 54Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)