Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

HAYA Band - Migration

De leadzangeres van de alternatieve folkband HAYA is de wonderbaarlijke schoonheid Daichin Tana, geboren op 29 augustus 1983 in Delhi (Delingha), in de provincie Qinghai in China. Deze stad is door de rivier de Bayin in tweeën verdeeld, in Hedong en Hexi. Delingha betekent 'gouden wereld' in het Mongools. Daichin's moeder was een lokaal bekende, Mongoolse folkmuzikante, die Daichin's passie voor de muziek ondersteunde en stimuleerde. Haar moeder verzamelde volksliederen uit alle lagen van de bevolking, waar zij Daichin mee voedde. Daichin studeerde zangkunst aan de Minzu Universiteit van China (MUC) op 27 Zhongguancon South Street in Beijing, de topuniversiteit voor etnische minderheden, opgericht in 1941 door de Chinese Communistische Partij. Andere oud-studenten zijn o.a.: de Oeigoerse muzikant Erkin Abdulla, de Mandopopzanger/acteur Han Geng, getrouwd met de op en top aantrekkelijke actrice/zangeres Celina Horan, en de zangeressen Song Zuing en Ulan Tuya. Daichin is gezegend met een van nature volmaakte zangstem. God blaast Zijn/Haar adem door haar heen. Zij is Zijn/Haar zuivere instrument. Zij is de zingende God/Godin.

In 2006 werd de zingende tovenares Daichin Tana de leadzangeres van HAYA, die wereldmuziek maakt, met als basis de Mongoolse volksmuziek. In december 2007 verscheen hun debuutalbum 'Wolf Totem', wat in 2008 bij de 19-de Golden Melody Awards in Taipei, Taiwan, de Best Cross-Border Music Album Award won. Met naast de titelsong o.a. 'Lucky Bird', 'Mongolian Forefathers', 'Lonely', 'Endless Walker', 'Young Camel', 'Mother' en 'Distant Place'. De andere bandleden zijn: Zhang Quansheng (morin khuur gitarist), Chen Xibo (gitaar), Mugelal (gitaar), Baoyin (drums, khöömei/boventoonzang) en Eric Lattanzio (basgitaar). De morin khuur wordt ook wel een paardenkopviool genoemd en het is een symbool van de natie Mongolië. In 2009 verscheen 'Silent Sky', met naast de voortreffelijke titelsong o.a. 'Snow Mountain', 'Ongmanibamai', 'Passed Time', 'Dancer In The Darkness', 'Missing You' en 'Reborn'. Op 14 mei 2010 kreeg Daichin de Best Ethnic Music Artist Award bij de 10-de Chinese Music Media Awards.

Op 8 juli 2010 verscheen het album 'Lamp', voor de hulp aan de slachtoffers van de aardbeving op 14 april 2010 in Yushu, waarbij 2698 mensen overleden. Op 2 september 2010 kreeg Daichin opnieuw de Best Ethnic Music Artist Award. Volkomen terecht. Allemachtig nog aan toe zeg, wat een bewonderenswaardige, hemelse en zielsvervoerende stem heeft zij! Wil je dé Godin horen zingen, luister dan naar haar! En ontvang Haar mystieke, mysterieuze zegeningen! Alle Godinnen zijn verenigd in haar huidstrelende zangstem. Op 28 september 2011 verscheen 'Migration', met naast de indrukwekkende titelsong o.a. 'Track the Wind', 'Flying Eagle', 'Tara', 'Gayatri', 'Lost Lamb', 'The Shepherd', 'Mangos' en 'Legend of HAYA'. Volgens een oude legende is er aan de rand van de eindeloze hemel een juweel genaamd HAYA, dat de uitstraling van alle levende wezens bevat. Wanneer de mensen het op een dag zien, zal alle haat oplossen en zal liefde over de hele wereld overvloedig aanwezig zijn. In 2010 speelden zij op het Columbus Asian Festival in Amerika en in 2011 op het Indian Cultural and Artistic Festival en het Cannes World Music Festival. Dit is slechts een greep. Op 31 december 2011 gaven zij een concert in het Tianqiao Theater in Beijing, wat werd opgenomen voor CD en DVD. Op 4 juni 2012 won 'Migration' de Best Cross-Border Music Album Award. Op 27 maart 2013 kregen zij de 2013 Extraordinary Fashion People Award.

In juli 2013 trouwde Daichin met haar bandgenoot Zhang Quansheng. Dit maakte haar gelukkig niet minder wild en erotisch uitdagend. Hun muziek houdt de pit er lekker in en tijdens het beluisteren van hun/haar muziek/zang is het alsof God continu met Zijn/Haar lippen op onze kruinchacra's kust. De bijzonder aangename tintelingen verspreiden zich via de kruin naar de rest van onze lichamen. De goddelijke roes houdt onverminderd en onverstoorbaar aan. Op 2 maart 2014 wonnen zij de gouden medaille in de groepscompetitie bij de Golden Bell Awards China Super Finals. Op 26 november 2014 verscheen 'Crazy Horse', met naast de meesterlijke titelsong o.a. 'Samsara', 'Bagan's Butterfly', 'Inspiration', 'Ocean' en 'A Sheepsong'. Donnerwetter, wat heeft die oerlieve, hoogstcharmante, eerbiedwaardige, esthetisch hoogstwaardige edelvrouw Daichin een vurige, krachtdadige, emotievolle, zuivere, hartverwarmende, sjamanistische, Lichtgevende, zielsbevrijdende, troostrijke, de zielen verbindende, kundalini teweeg brengende, heiligheid uitstralende en plantende, het ware leven aanbiddende en omarmende godenstem! Op 1 augustus 2015 wonnen zij de Best Crossover Music Album Award voor 'Grazy Horse'. In 2019 verscheen 'Link', met naast de titelsong o.a. 'Hometown Is Heaven', 'Oktober in Qinghai', 'Doria', 'Dagula', 'The Two Owls' en 'Buliat Dance'.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
18 april 2022


Geplaatst in de categorie: idool

4.5 met 2 stemmen 58Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)