Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Disruptief

Soms zegt zelfs demissionair, als lid van het zichzelf gezamenlijk op non-actief gestelde Kabinet, minister Hugo de Jonge wel eens iets, van dik hout zaagt men uiteindelijk planken, wat de spijker op z'n kop slaat:

DE HUIDIGE GROEI VAN HET AANTAL MENSEN IN ONS LAND IS IN POTENTIE DISRUPTIEF

Verwoestend, aangezien teveel mensen op een vierkante kilometer voor veel problemen kunnen zorgen; er zijn huidskleuren die elkaar niet verdragen en helaas geldt voor religies hetzelfde. Natuurlijk geldt dit slechts voor een beperkt aantal mensen, maar het zijn juist die personen die het negatieve verschil maken en de daaruit voortvloeiende ellende aanwakkeren. Veel belangrijker is of straks, onder de hiervoor genoemde omstandigheden, er voldoende voedsel zal zijn om die miljarden mensen te voeden, de gezondheidszorg toereikend zal zijn, de lucht voldoende schoon om veilig adem te halen en dat in (wereld)steden een mondkapje verplicht wordt gesteld daar anders de aanslag op het lichaam zo'n impact heeft dat men zonder mondkapje sowieso binnen afzienbare tijd het loodje legt. Een scenario waar wij ons nu misschien nog weinig bij kunnen voorstellen, maar dat zomaar eens realiteit zou kúnnen worden. In 2001 was ik in de Chinese hoofdstad Beijing waar toen al sprake was van een bijna keel-afsluitende vervuiling.

Als politiek aan de linkerzijde bivakkerende zowel denker als doener, 'k vermoed dat ik niet de enige ben, zit ik niet regelmatig, maar wel zo af en toe, in tweestrijd; bijvoorbeeld, 'k lijd er geenszins onder, maar doe ik er goed aan als ik in de nazomer naar Canada ga? Zelf zeg ik 'ja', 'daar doe ik goed aan, want het vliegtuig stijgt toch wel op en bovendien wordt er milieutechnisch gecompenseerd. En voor je anders 'die Plas' over bent...'!
Vervolgens, als ik het mag beleven, wil ik nog graag naar Sydney, zodat ik voor ik mijn laatste adem door Polycythemia Vera heb uitgeblazen, ook in Australia ben geweest. Nadat ik ongeneeslijk ziek ben geworden, heb ik mij voorgenomen, als althans PV het toelaat, op alle continenten te zijn geweest. Voorlopig zit ík op schema, maar dit betekent dat mijn ziekte zich wel aan dat van hem moet houden. Voorlopig lijkt het erop dat milieutechnisch gezien de wereld door elektriciteit gaat worden gered, hoewel waarschijnlijk alle adders onder het gras zich nog niet hebben laten zien...!

Misschien, of onder die omstandigheden zeer zeker waarschijnlijk, moet dan toch de Ark van Noach opnieuw zijn diensten gaan bewijzen...!


KOMT TIJD, KOMT RAAD OF IS HET DAN REEDS TE LAAT...?

Schrijver: Annejan Kuperus
27 juli 2023


Geplaatst in de categorie: milieu

4.0 met 1 stemmen 70



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)