Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Innerlijk en uiterlijk gecrasht

(voor Anne Celeste Heche (1969 - 2022))

Jij bent geboren op 25 mei 1969 in Aurora, Ohio. Jouw vader was Donald Joe Heche en jouw moeder is Nancy Abigail Baker Prickett, geboren op 10 maart 1937. Jouw vader was de mede-oprichter van een fundamentalistische baptistengemeente. Van begin jaren 1960 tot 1971 woonden jullie in een afgelegen leefgemeenschap in het Amish-land nabij Burton. Jij was de jongste van vijf kinderen. Jouw zussen waren Susan, Cynthia en Abigail. Susan Heche (Claire Van Heche) is geboren op 5 mei 1957 in Bloomington. Cynthia Anne Heche is geboren op 26 augustus 1961 en overleden op 26 oktober 1961 door hartfalen. Jouw broer was Nathan Bradlee Heche, geboren op 21 april 1965. Jullie woonden ook in buitenwijken van Cleveland en Akron, in Ventnor City en Ocean City. Jouw diep religieuze omgeving heb jij als een sekte ervaren. Jouw vader was koordirigent in diverse kerken en clubpianist. Jij ging naar de Francis W. Parker School in Chicago, waar jij in toneelstukken speelde. Jij werkte in een hamburgerkraam en jouw moeder scheidde van jouw vader. Jij ging in een dinertheater in Swainton werken. Jouw vader ging in NYC wonen en hij had aids. Hij overleed op 3 maart 1983 en hij werd 45 jaar. Hij was een verborgen homoseksueel. Op 4 juni 1983 overleed jouw broer Nathan door een auto-ongeluk. Hij werd 18 jaar. Jouw moeder, Abigail en jij verhuisden naar Chicago.

In 1987 verhuisde jij naar NYC en speelde jij een rol in de soap 'Another World', wat 4 jaar duurde. Vervolgens speelde jij in de speelfilm 'O Pioniers!' uit 1992, met Jessica Lange in de hoofdrol, gebaseerd op een roman van Wilella Sibert Cather. Jij verhuisde naar Los Angeles, waar jij ook in het theater speelde. In 1993 speelde jij in de films 'An Ambush of Ghosts' en 'The Adventures of Huck Finn', in 1994 in 'A Simple Twist of Fate' en 'Milk Money' en in 1995 in de erotische thriller 'Wild Side' van Donald Seton Cammell, waarin Ronald Walken de hoofdrol speelde. Donald heeft op 24 april 1996 met een jachtgeweer zelfdoding gepleegd en hij werd 62 jaar. In 1997 speelde jij o.a. in 'I Know What You Did Last Summer' en 'Donnie Brasco', met Al Pacino en Johnny Depp. Jouw moeder is sinds 1997 een christelijk therapeute en sinds 2005 activiste voor Love Won Out, gesticht door John Faulk, die een voorstander van de ex-homobeweging en conversietherapie was. In 2013 scheidde John van zijn vrouw Anne, een lesbienne, die nog steeds directrice van Restored Hope Network is. In april 2013 verwierp John zijn geloof in homoreparatieve therapie en verontschuldigde hij zich voor zijn rol als pleitbezorger voor de beweging. Hij is nu openlijk homoseksueel. Jouw moeder vindt dat christenen moeten liefhebben, homo's en lesbiennes inbegrepen. In 2006 verscheen haar memoires 'The Truth Comes Out'.

In de vroege jaren 1990 had jij een jaar een relatie met Lindsay Adams Buckingham en later 2 jaar met Steve Martin. Van 1997 tot augustus 2000 had jij een relatie met Ellen Lee DeGeneres. Na die relatie belandde jij op 19 augustus 2000 onder invloed van XTC in Cantua Creek. Gekleed in een korte broek en een bh ging jij bij een wildvreemde boer naar binnen om te douchen. Het was extreem warm. De boer belde de sheriff en jij werd met een ambulance naar een psychiatrische afdeling in Fresno gebracht. Na enkele uren werd jij vrijgelaten. Je zei, dat jij tot jouw 31-ste krankzinnig was door het seksuele misbruik van jouw vader in jouw jeugd. Jij creëerde de fantasiewereld 'Vierde Dimensie' en het alter ego Celestia om jezelf veilig te voelen. Na de ervaring in Cantua Creek was jij geestelijk hersteld en kon jij Celestia loslaten. Jouw innerlijke wezen Celestia is een incarnatie van God en de wederkomst van Jezus. Het was jouw missie om de mensheid te verlichten. Jij deed aan glossolalie, automatisch schrijven, helderziendheid en het psychisch genezen van andere mensen. Jij had ook stigmata op jouw voeten. Dat laatste getuigt van jouw absolute heiligheid. Jij deed aan Reichiaanse lichaamspsychotherapie en LSD-therapie. In 1998 speelde jij een hoofdrol in 'Psycho' en in 2001 speelde jij in 'Prozac Nation'.

Op 1 december 2001 trouwde jij met de cameraman Coleman Laffoon. In jouw memoires 'Call Me Crazy' uit 2001 staat, dat jij als baby genitale herpes had. Jouw moeder hield het op luieruitslag en zij weigerde met jou naar de dokter te gaan. Jij zei, dat jij door jouw vader seksueel misbruikt bent, wat jouw moeder ontkent. In maart 2002 werd jullie zoon Homer Heche Laffoon geboren. Jouw zus Susan overleed op 1 januari 2006 in Barrington door een hersentumor. Zij werd 48 jaar en zij is in de White Memorial Cemetery in Cuba Township begraven. Zij was een schrijfster en literatuurwetenschapper. Haar memoires 'Anonymity' uit 1994 gaat over haar vader. Met de muzikant Judson Bergman kreeg zij 4 kinderen, o.a. Elliot en Natalie, die de band 'Wild Belle' vormen.

'Wild Belle' maakte de albums 'Isles' (2013), 'Dreamland' (2016) en 'Everyone Is Unique In His Sort' (2019). In maart 2009 is Coleman Laffoon officieel van jou gescheiden. Hij vond, dat jij 'bizar en waanzinnig gedrag vertoonde, waarvoor jij weigerde professionele hulp te zoeken'. Jij had een relatie met James Tupper en in maart 2009 werd jullie zoon Atlas Heche Tupper geboren. In 2014 speelde jij in 'Wild Card', met Jason Statham. In januari 2018 zijn James en jij uit elkaar gegaan. Jouw laatste relatie was met Thomas Jane. Op 3 oktober 2019 overleden Judson Bergman en zijn vrouw Mary Miller door een auto-ongeluk met een dronken bestuurster. Judson werd 62 en Mary werd 57. De taxichauffeur Berkant Ahmed overleed ook en hij werd 42. Natalie verbleef een week in het benedictijnse The Monastery of Christ in the Desert in Chama Valley, New Mexico. In 2021 verscheen haar gospel/folk solo-album 'Mercy', met o.a. 'Talk To The Lord', 'Shine Your Light On Me', 'I Will Praise You', 'I'm Going Home' en 'Home At Last'. Het album 'Dreamland' was jouw favoriete album, o.a. met 'Mississippi River', 'Our Love Will Survive' en het geweldig pacifistische 'Throw Down Your Guns'.

Op 5 augustus 2022 had jij drie botsingen met jouw Mini Clubman in de wijk Mar Vista in Los Angeles. Jij botste eerst tegen een garage van een appartement en daarna tegen een Jaguar. Vervolgens reed jij door de muur van een huis en vloog de auto in brand, net als de woning. Jij had ernstige brandwonden en rookinhalatiewonden. Jij werd via het Ronald Reagan UCLA Medical Center naar het Grossman Burn Center in het West Hills Hospital gebracht, waar jij in coma lag en medische beademing kreeg. In jouw bloed werden resten van cocaïne, cannabis en fentanyl gevonden. De cocaïne en cannabis waren van voor de crash en de fentanyl kreeg jij in het ziekenhuis. Jij had een anoxisch hersenletsel en jij bent op 11 augustus 2022 overleden, door een stomp trauma en rook- en brandwonden. Jij werd 53 jaar en jouw as is in een mausoleum op de Hollywood Forever Cemetery begraven. Jouw laatste filmrol was in de horrorfilm 'You're Killing Me', die op 7 april 2023 verscheen.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
7 september 2023


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 58Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)