Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Antropologisch elixer

Liever zag ik die tijd terug; die tijd waarin mijn leven makkelijker was dan dat het nu is; samen met anderen, naasten, dierbaren en anderen red ik het, maar als zij er niet zouden zijn geweest, zou mijn leven (waarschijnlijk) een (verschrikkelijke) chaos zijn. Een gedevalueerd geheugen ontneemt je namelijk ook, zo ervaar ik het althans, van een stuk(je) kracht dat jij voor jouw ernstige en zware coma wel tot jouw beschikking had, waarover jij voorheen wel beschikte, maar nadien deels op de loop is gegaan. De grootte van dat deel is afhankelijk van de duur van de coma die jou 'in slaap heeft gehouden', maar vooral de tijd die er heeft gezeten tussen in coma raken en reanimatie en vervolgens (uiteindelijk) ontwaken. In een coma geraken is sowieso een strijd die je liever niet wilt aangaan, aangezien, ook al kom je er uiteindelijk uit, de balans negatief uitpakt.


Titel: TOVERMIDDEL


Liever zag ik die tijd terug
Om te herstellen
Liever zag ik die tijd van toen
maar die komt niet meer
Geen fetisj
Geen fetisj of tovermiddel
Dat hier iets aan kan
Doen


De tijd van of eigenlijk na ontwaken, is een tijd van verandering; niet voor even, maar de rest van mijn/een leven. In mijn geval heeft de behandelend arts destijds gezegd dat ik mijn geheugen als een tennisbal moet voorstellen en dat een deel ter grootte van een pingpong- ofwel tafeltennisballetje is geruïneerd. Dit heb ik, zelfs na intensieve geheugentraining, waarover ik eerder heb geschreven, gemerkt. Dit feit heeft inmiddels lang een plaats in mijn leven gekregen en heb ik moeten accepteren en dus uiteindelijk maar geduld. Gelukkig heeft mijn leven sindsdien niet stilgestaan. Recent heb ik een jubileum gevierd vanwege jarenlange inzet bij mijn huidige werkgever, alwaar ik het erg naar mijn zin heb en binnenkort reis ik af naar Noord-Amerika. Vervolgens hoop ik dan nog voor 2030 naar The Land Down-Under, ofwel Australia af te reizen. De wereld is te mooi om te negeren en daarom ook heb ik mij voorgenomen 'vóór mijn laatste adem' op alle continenten te zijn geweest.


Huidige tijd met gevolgen
Uit het verleden
Is geenszins meer die tijd van toen
Die verroest tot die
Niet meer is
Beslist geen fetisj
Geen wondermiddelen


Bovennatuurlijke krachten bestaan, kijk alleen maar naar de soms best heftige weersveranderingen: de huidige hagelbuien vereisen tegenwoordig een plek om te schuilen en als die niet voorhanden is, kan slechts een helm soelaas bieden. Enige vertroosting en verlichting, zeker als je je in een open veld bevindt. 'De leer van de mens' ofwel de antropologie zou net als de hierboven of -voor beschreven helm vertroosting kunnen bieden. Soelaas, als je erin gelooft, doet het waarschijnlijk ook nog wel iets. Natuurlijk zijn het noch tover-, noch wondermiddelen, maar antropologische krachten, als je er een sterk vertrouwen in hebt, doen zij waarschijnlijk toch wel iets, het zou in elk geval kunnen. Persoonlijk hecht ik geen geloof aan krachten die je nog nooit hebt ervaren, maar tegelijkertijd kan ik deze ook geenszins uitsluiten.

Natuurlijk ben ik mij bewust dat terug in de tijd beslist niet mogelijk is, zeker zolang de Teletijdmachine niet functioneert, mocht deze er al zijn...!


Bovennatuurlijke krachten
Antropologisch
Als je erin gelooft, doet het
Waarschijnlijk wel iets
Bedenkelijks
Geenszins een tover-
of wondermiddel
NIET...!

Schrijver: Annejan Kuperus, 18 september 2023


Geplaatst in de categorie: algemeen

3.5 met 4 stemmen 66Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)