Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Sint Kari Jobe maakte AHOY tot een heiligdom

Mijn lievelingsgospelzangeres Kari Jobe startte op 20 oktober 2023 The Blessing Tour Europe in AHOY, Rotterdam. Dat deed zij samen met haar man Cody Jay Carnes, de zanger/gitarist Martin James Smith en haar bandleden. Ik stond vooraan en ik heb Kari de hele tijd van dichtbij mogen observeren en bewonderen. AHOY was helemaal gevuld en het voorprogramma werd door de zanger/voorganger Kees Kraayenoord van Mozaiek Worshop verzorgd. Corenlis Arie (Kees) is geboren op 11 maart 1972 in Katwijk aan Zee. Kees vertelde over een uiterst arme plek in Kenia, waar meisjes van 10 jaar hun lichaam verkopen en er in drugs wordt gehandeld. Er zijn veel weeskinderen en Kees maakte reclame voor de organisatie Compassion, Ieder Kind Telt. Hij vertelde ook over het overlijden van zijn broer en hoe God hem daarmee gesteund had. Kees zingt in het Nederlands en hij had twee gospelzangeressen bij zich, die al even enthousiast en geïnspireerd waren. Nadat Kees uitgezongen was, was er nog een pauze van 20 minuten, die ik zittend doorbracht. Ik keek naar een tatoeage op de enkel van een blondine, die steeds met gesloten ogen zeer toegewijd was. Volgens mij had ze een tatoeage van een vrolijk dinosaurusje. Ik raakte ven met mijn vinger haar sportschoen aan en dat merkte zij. Zij keek minzaam naar onderen en zij glimlachte naar mij.

Kari Brooke Jobe is geboren op 6 april 1981 in Waco, Texas. Haar ouders zijn Mark Jobe en Caroline (Sandy) Bragg. Zij is opgegroeid in Watauga en Hurst in Texas. Haar zus is Kristen en haar broer is Caleb. Zij begon op haar derde te zingen. Op haar 5-de werd zij christen en op haar 13-de ging zij aanbiddingen leiden. Zij studeerde aan de Oral Roberts University, het Christ for the Nations Institute en de Dallas Baptist University. Zij behaalde een diploma in pastoraalstudies en psychologie. Op 21 november 2014 trouwde zij met de zanger/songwriter/aanbiddingspredikant Cody Jay Carnes, geboren op 25 maart 1989 in Atlanta. In 2015 kregen zij hun eerste zoon Canyon Carnes en op 1 februari 2019 werd hun tweede zoon Kingston Benjamin Cash Carnes geboren. Zij wonen nu in Nashville en hun thuiskerk is The Belonging Co op 201 Great Circle Road. Martin Smith is geboren op 6 juli 1970 in Londen. Samen met zijn vrouw Anna Thatcher kreeg hij 6 kinderen.

Zodra de gospelzang van Kari Jobe en Cody Carnes begon, barstte het hoofdspektakel los. De muziek was direct veel intenser en indrukwekkender en er werd gebruik gemaakt van felle belichting. Het openingsnummer 'Forever' was meteen raak en heel AHOY ging los. Tijdens het concert keek ik geregeld nog even naar de blondine met de enkeltatoeage, die zo sereen haar ogen sloot en minzaam meezong. Ik vond vooral het lied 'Holy Spirit' erg indrukwekkend en pakkend. Er volgden heel veel songs en ook enkele door Cody Carnes en Martin Smith. Martin zong o.a. 'Joy in Everything', waarbij Kari als een kind zo blij lekker los ging dansen. Cody zong o.a. 'Firm Foundation (He Won't)'. Kari zong o.a. 'Forever & Amen', 'The Blessing', 'King of Kings', 'Revelation Song', 'No Sweeter Name' en 'Throne Room'. Ik heb aan één stuk door volop genoten van Kari's unieke zangtalent en haar overduidelijke charisma, waar ik maar niet genoeg van krijg. Dat Kari een levende heilige is, kan ik alleen maar ronduit beamen. Zij ging gekleed in een groene tuinbroek met schouderhengsels, die zij zo af en toe moest optrekken. Zij droeg zwarte schoenen met dikke zolen, die zij op een gegeven moment uitdeed. Verder droeg zij een boerensjaaltje. Zij accentueerde in ieder geval niet haar vrouwelijke vormen. Toch had ik haar wel wat meer comfortabele en meer charmante kleding gegund.

Het viel mij op dat Kari en Cody dicht bij zichzelf en hun afzonderlijke relatie met Christus Jezus bleven. De podiumshows zijn voorzeker werk en hun privérelatie wordt dan even op een lager pitje gezet. Zij moeten natuurlijk in de mood en concentratie kunnen blijven. Ik zag dat Kari hele mooie, kleine handen en lieve, kleine voeten heeft. Aan een linkervinger glinsterde een ring, mogelijk haar trouwring. Kari zegende voortdurend het publiek, met geheven armen en uitgestrekte vingers. Ook wel met één arm en hand. Dat ontroerde mij. Zij zegent met de Christusgeest en zij wuift die Christusgeest naar het publiek. Haar prachtige gelaat is vol mededogen en overgave. Soms leek haar gezicht op het gezicht van een oerwijze sjamaan, een Indiaans opperhoofd. Mogelijk is ze dat in een vorige incarnatie geweest. Zij is absoluut diep spiritueel en haar betoverende zangstem is transformerend, hartverwarmend en helend. Kari knielde geregeld en zij boog haar hoofd devoot nederig. Zij weet zichzelf compleet weg te cijferen voor de eer en glorie van Christus Jezus, God en de Heilige Geest. Zij is een gospelzangeres in dienst van de Heer. Het gaat haar erom om Gods Koninkrijk te verspreiden en te vergroten. Daarin slaagt zij bovenmate.

Ik heb mijzelf met haar kruinchakra verbonden en daarmee is mijn concertgeluk compleet geworden. Voor mij is zij een ware Maria Magdalena met een gouden stem en hart. Iedereen in AHOY was Een met haar. Zij zei zelf, dat AHOY met de Heilige Geest gevuld was. Dat voelde en zag zij. Als een spons zoog ik iedere subtiele beweging van Kari op. Ik probeerde zo diep mogelijk in haar mysterieuze ogen te kijken. Ik keek met een glimlach naar haar aandoenlijk zachte sokken. Vol bewondering keek ik naar haar energieke, vrolijke danspassen. Wanneer zij haar armen spreidde, leek zij op de gekruisigde Christus. De daadwerkelijke, uitstralende, helende gaven van deze mystieke Wondervrouw zetten mij in vuur en vlam, doen de Heilige Geest bij iedereen opvlammen. Aan het einde van het geestelijk zeer verrijkende concert vormde Kari nog even een hart met haar duimen en wijsvingers. Daarna huppelde zij weg. Voor eeuwig in mijn hart, zoals ze daar al zat.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
21 oktober 2023


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 83



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)