Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Challenge

Subtitel: Vergeten kinderen en oude asieldieren

Iedereen kent wel een/de schrijnend verhaal, ergo schrijnende verhalen van gedropte en verlaten huisdieren die wegens vakantie, gebrek aan financiële middelen of niet-aanwezige (dieren)liefde in een park, bos of natuurgebied worden achtergelaten. Let wel: huisdieren. Van het een op het andere moment moeten zij zien te overleven in de vrije natuur. De sterkste, maar bovenal slimme en meest geraffineerde dieren zullen deze challenge, deze uitdaging aangaan en naar mijn mening ook in winst omzetten.

Dit geldt echter geenszins voor alle dieren, aangezien veel door ziekte van het baasje of daar deze dieren zelf extra zorg en aandacht nodig hebben hiertoe niet komen; gelukkig is er dan de Dierenbescherming. Deze Dierenbescherming voedt en verzorgt dieren in de opvang en voorziet zieke dieren van medicatie. Niet alleen de jonge, maar zeker ook de oudere dieren, die natuurlijk, lees: HELP, minder snel worden geadopteerd dan jongere dieren!

Van vergeten asieldieren naar vergeten kinderen...
....vanzelfsprekend geen grote stap...!

Hetgeen hen bindt, is dat beide een kloppend hart hebben en dat zij in de vergetelheid zijn geraakt.

CITAAT:

Zij was pas 7 toen ze uit huis werd geplaatst. Het was thuis niet meer veilig voor haar. Fijne herinneringen aan bijvoorbeeld Kerst heeft zij dan ook niet. Alleen maar spanningen die juist in december extra opliepen.

- Altijd ruzies
- Nooit een feestmaal
- Nooit cadeautjes

Kerstreclames geven haar het gevoel er niet bij te horen en Kerstliedjes zorgen voor melancholie, lees: zwaarmoedigheid. Een Kerstcadeau zou zij natuurlijk wel willen, maar vindt zij eng om te vragen vanwege elkaar in de haren vliegende ouders...!
Hoe triest zit voor veel mensen deze wereld in elkaar. Is het dat alles langzaam maar zeker weer bij het oude is en dit 'oude' alles, alles behalve vertrouwd aanvoelt...?

Schrijver: Annejan Kuperus
12 januari 2024


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.0 met 1 stemmen 61



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)