Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Cirkelredenering

Begrijpen doe ik het, het te pas en te onpas steunen van Israël; deze week herdenken en vieren wij opnieuw, respectievelijk de vele miljoenen doden en de bevrijding van het Duitse juk. Het was ooit, is nog steeds en zal immer zijn een vicieuze cirkel;

een CIRKELREDENERING:

waarbij men hetgeen bewezen moet worden als bewezen aanneemt. Toestand waarbij men steeds weer op het uitgangspunt terugkeert. Er zijn 6.000.000 Joden op gruwelijke wijze om het leven gebracht en daarnaast ook vele anderen die in de ogen van nationaal- socialistisch Duitsland geen licht in hun ogen moest worden gegund. Een herhaling op min of meer hetzelfde niveau hebben wij in de jaren '90 van de vorige eeuw op De Balkan gezien. De mens is tot verschrikkelijke handelingen/acties in staat en dan noem ik maar niet eens het mooie continent Afrika waarop men elkaar bij oorlog met handwapens te lijf gaat, met als gevolg veel voor het leven getekende lichamen. Natuurlijk moet er herdacht en gevierd worden, maar daarnaast is het nog veel belangrijker dat wij als mensheid zouden leren en dat is precies hetgeen eraan schort; de Balkanoorlog zou niet hebben plaatsgevonden op de wijze waarop deze is gevoerd, want gaskamers...,... gaskamers mensen, kom op zeg....! Inmiddels een kwarteeuw verder blijven wij als mensheid op de vulkaan dansen:

- wij gaan door met plezierig leven ten tijde van/in een tijd van naderend onheil...!

Doe ik ook, in deze week, komend weekend tijdens zowel 4 mei, dodenherdenking die ik als vanzelfsprekend als au sérieux, in alle ernst op waarde schat, als 5 mei, bevrijdingsdag, waarop wij de bevrijding van een bezettende mogendheid vieren. Hier in Nederland, is dat natuurlijk de bevrijding van destijds het bezettende nazi-Duitsland...! Wij als Nederland, zelf liet ik nog 22 jaar op mij wachten, zijn toen gered. Wij waren toendertijd, net als nu, zondaren. De mensheid heeft een Verlosser nodig en moet opnieuw geboren worden. Er moet een vernieuwing in het hart van de mensheid plaatsvinden, zodat wij als mensheid zien dat oorlog, gij zult niet doden, in vrijwel geen enkel geval de oplossing is en zal zijn. Eigenlijk is het vanzelfsprekend nooit de oorlog zelf, maar de aanleiding van strijd tussen rivaliserende, elkaar bestrijdende, met als gevolg hiervan elkaar van het leven berovende partijen. Het begint vaak klein, kijk naar De Rijdende Rechter, maar mondt nog vaker uit in ruzie met enorme meningsverschillen, in andere woorden, een oorlog in het klein; vervolgens is onbaatzuchtigheid, dus niet op eigen belang gericht, in geen velden of wegen meer te bekennen...!

... Onbaatzuchtigheid lijkt tanende....! ...

Schrijver: Annejan Kuperus
1 mei 2024


Geplaatst in de categorie: maatschappij

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 14



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)