Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Voor het behoud van de democratie en haar principes zullen we moeten vechten, want ze zijn geen natuurlijk of vanzelfsprekend gegeven. Doen we dat niet, dan zullen er leiders opstaan die de democratie misbruiken om haar uit te hollen, terwijl ze ondertussen hun eigen mythen proberen te verwerkelijken. In dat geval zal de geschiedenis zich net zo lang herhalen totdat de mensheid zijn les heeft geleerd.

Schrijver: Theo_Dosius, 28 juni 2009


Geplaatst in de categorie: vrijheid

5.0 met 5 stemmen 301Er zijn 7 reacties op deze inzending:

Naam:
Theo_Dosius
Datum:
1 juli 2009
Beste Fred, voor alle zekerheid heb ik het nog even voor je gecontroleerd. Op zaterdag 13 juni verklaarde Geert Wilders tijdens een interview op de Deense televisie:
'Tientallen miljoenen moslims in Europa misdragen zich zodanig, dat we ze hun nationaliteit moeten afnemen en linea recta moeten terugsturen naar het land van herkomst'.
Dat is een letterlijke vertaling uit het Engels, de taal waarin het interview werd afgenomen. Omdat er in Europa zo'n 20 miljoen moslims wonen, komt dat voor al die moslims dus in concreto neer op de boodschap "Zurück nach die Heimat!"

Wilders richt zijn kritiek af en toe ook op de Islam als religie. Zelfs dan valt het echter moeilijk in te zien hoe je de kritiek op de Islam volledig los kunt peuteren van kritiek op moslims als de aanhangers of beoefenaars ervan.

Het programma van de PVV ken ik. Ik bezoek af en toe de site van die partij. Sommige programmapunten hebben een heel aangename afdronk, zoals het voorstel om de belastingen te verlagen. Maar hoe wil hij dat financieren als hij tegelijkertijd een heleboel extra gevangenissen moet laten bouwen om het keiharde strafrecht, dat de PVV voorstaat, daadwerkelijk uit te voeren?
Naam:
Fred
Datum:
1 juli 2009
Theo, je maakt dezelfde fout als Van der Laan afgelopen middag tijdens het vragenuurtje. Geert heeft het over de Islam, niet over moslims. Verder heeft de PVV nog meer punten, zie hun programma, gaarne zie ik de belastingdruk met 30 procent verminderd.
Naam:
Theo_Dosius
Datum:
30 juni 2009
Fred, de analyse die ik heb gegeven van de redenen waarom veel mensen op de PVV stemmen wordt door veel mensen gedeeld. Verder kan ik je alleen maar zeggen dat ik niemand kan verhinderen om blind te zijn voor de feiten. Die feiten wijzen uit dat Wilders ALLE moslims verkettert en terug wil sturen naar hun land van herkomst. Hij háát hen gewoon. De geschiedenis heeft echter geleerd dat het verketteren, demoniseren en vervolgen van hele bevolkingsgroepen niet werkt.
Niet ik stigmatiseer, maar dat doet Wilders zelf. Hoor jij dan niet wat hij zegt? Ben je soms doof of blind voor zijn uitspraken?

De strijd tegen de PVV zal doorgaan totdat die partij - net als destijds de LPF - is opgeheven. Dat garandeer ik je. De gerechtvaardigde kritiek op de traditionele politieke partijen is geen enkel excuus om iemand te steunen, die werkt en denkt vanuit onverdraagzaamheid. De geschiedenis zal Wilders op den duur in het ongelijk stellen, net als veel anderen vòòr hem.

Je hebt nog geen enkel steekhoudend argument gegeven waaruit zou moeten blijken dat mijn kritiek op Wilders onterecht zou zijn. Dat de aanhang van Wilders volgens jou uit andere groepen bestaat dan ik in mijn reactie heb aangegeven, doet daar niets aan af. Wilders verkettert voortdurend bepaalde groepen. Het is dan ook onzin om mij ervan te beschuldigen dat ik hem stigmatiseer als ik nota bene zijn eigen woorden citeer waaruit glashelder blijkt dat hij een hele bevolkingsgroep haat en volgens het 'Ausländer raus'-principe het land uit wil schoppen.
Naam:
Ventieltje
Datum:
30 juni 2009
Email:
Helemaal mee eens, maar er kan actueler nu beter een foto van Hamas-strijders onder.
Naam:
Fred
Datum:
30 juni 2009
Jij polariseert en stigmatiseert zelf door een beweging weg te zetten zoals je doet, door te weten welke mensen op die beweging stemmen. De achterstandswijken in grote steden worden voornamelijk bewoond door allochtonen. Moet jij jezelf niet eerst eens afvragen waarom zo'n fenomeen als GW bijval vindt bij veel mensen, zelfs bij allochtonen ?
Naam:
Theo_Dosius
Datum:
29 juni 2009
Beste Fred, ik ben het volkomen met je eens dat er van alles mis is met de politieke besluitvorming in Nederland. Het gekonkel en gemarchandeer in Den Haag komt ook mij de strot uit. Daar kan ik zelfs een hele waslijst van opstellen. Toch vind ik dat niemand uiteindelijk gediend is met een partij als de PVV.

Globaal werkt Wilders met makkelijke 'wij-zij' tegenstellingen: wij zijn goed en de anderen zitten fout. De blanke Nederlanders behoren tot de 'wij-groep' en de rest mag oprotten. Ook de oplossing voor de politieke problemen in ons land is van een verbluffende eenvoud: zeg maar 'es op een groffe, onbeschofte manier welke ergernissen de traditionele partijen bij je oproepen, mobiliseer de onvrede in het land en jaag de Haagse elite van het pluche, want dán breken er gouden tijden aan!

Misschien is de PVV vooral de Partij van de Vrees, want nergens leeft zo'n angst dat we door al die buitenlanders onze identiteit kwijtraken als juist bij PVV-stemmers. Het is dan ook geen wonder dat de PVV vooral populair is onder laag opgeleide bewoners van het platteland en in achterstandswijken van de grote steden. Net als bij andere nationalistische partijen zit daar de kern van de aanhang. Deze mensen zijn het meest kwetsbaar omdat ze slecht betaald werk verrichten en een gering gevoel van eigenwaarde hebben. Onder zulke omstandigheden is het toch heel prettig als je je zelfvertrouwen kunt opkrikken door een vijand aan te wijzen die overal voor verantwoordelijk zou zijn? Omdat de PVV drijft op dergelijke principes, is er dan ook geen enkele partij die zó sterk polariseert als juist de PVV.

De traditionele partijen van ons land mogen er dan af en toe een potje van maken (misschien doen ze dat wel heel vaak), maar dat is voor mijn gevoel nog geen legitimatie om dan ook maar meteen iemand als Wilders te steunen. Hij is een man die problemen signaleert met de bedoeling om ze te verergeren, zodat hij er garen bij kan spinnen. Wat we nodig hebben zijn politici die creatief en oorspronkelijk kunnen nadenken over oplossingen. Het debat over de integratie van allochtonen is men immers veel te lang uit de weg gegaan.
Naam:
Fred
Datum:
28 juni 2009
Ondanks een minderheid in het parlement zet het CDA al vier kabinetten lang de politiek naar haar hand. We mogen democratisch stemmen, maar wat er daarna gebeurt heeft niets meer met democratie van doen. Afspraken, coalitie, geheime vergaderingen, verzwegen rapporten, minachting voor het referendum, een vliegtuig niet kopen maar wel betalen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)