Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Politieke partijen waarvan het belangrijkste bindmiddel bestaat uit de gezamenlijke afkeer van bepaalde bevolkingsgroepen beginnen uiteen te vallen vanaf het moment waarop hun leden en sympathisanten hun onderdrukte haat op elkaar gaan richten. Voorbeelden daarvan zijn o.a. de Boerenpartij, de Centrumpartij en de LPF. Geen wonder als je bedenkt dat de samenwerking tussen egoïsten nooit van lange duur kan zijn; op den duur vliegen ze elkaar in de haren.

Schrijver: Theo_Dosius, 23 oktober 2009


Geplaatst in de categorie: psychologie

3.6 met 5 stemmen 1.020Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Theo_Dosius
Datum:
24 oktober 2009
Dat klopt, je ziet het overal. Hoe meer onvrede en agressie men heeft opgepot, des te heviger worden op den duur de conflicten in eigen kring. Al die drie populistische partijtjes die ik noemde zijn door een serie scheuringen en interne conflicten uit elkaar gevallen.
Je ziet dit inderdaad ook bij dieren: zodra een externe vijand is weggevallen, maken ze elkaar af. Ik vraag me af hoe lang de hogedrukpan van de PVV het nog houdt, vooral als er tegenslagen moeten worden geïncasseerd. :-)
Naam:
Josefien
Datum:
23 oktober 2009
Hetzelfde zie je ook bij religieuze clubs, voetbalclubs, aandelenfondsen, etcera etcetera. Op het moment dat een groep geen vijanden meer heeft, maakt men elkaar thuis een kopje kleiner. Niks aan de hand, gewoon een natuurlijk verschijnsel, bij mens en dier!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)