Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

De achterban van de PvdA is maandagavond akkoord gegaan met het voorstel om de AOW-leeftijd te verhogen naar 67 jaar. Daarmee heeft de PvdA haar electorale doodvonnis getekend. Bij de volgende Kamerverkiezingen behaalt die partij nog 12 zetels. In de verwarring die daarop volgt benoemt de partijtop een commissie die moet onderzoeken hoe dit zo gekomen is. Wie de AOW echter verkwanselt, moet op de blaren zitten.

Schrijver: Theo_Dosius, 27 oktober 2009


Geplaatst in de categorie: humor

4.3 met 3 stemmen 2.917Er zijn 8 reacties op deze inzending:

Naam:
Theo_Dosius
Datum:
3 november 2009
Er is inderdaad sprake van een misverstand. Ik dacht dat je met de opmerking "Om kort te gaan Theo, SP of PVV, wat wordt het?" vroeg naar mijn politieke voorkeur.
Je hebt gelijk dat ook D66 voorstander is van verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar. Ik heb dat zonet gecheckt. Dat is een standpunt dat ik afwijs.
Dat de PvdA ook voorstander is van die maatregel vind ik veel kwalijker. Zo heeft de PvdA heel lang geroepen dat verhoging van die leeftijd onbespreekbaar was. Bovendien heeft de PvdA er als regeringspartij mee ingestemd. Daardoor wijzen alle neuzen binnen de coalitie nu dezelfde kant op. Van een partij met sociaal-democratische uitgangspunten verwacht je dat ze mordicus tegen zo'n maatregel zijn.

De keuze voor een bepaalde partij maak je niet op basis van één standpunt, maar door te kijken naar het hele plaatje. Dan vind ik Alexander Pechtold op dit moment de beste politicus. Hij durft ronduit voor zijn mening uit te komen en schuwt het debat met Wilders niet. Vandaar mijn voorkeur voor D66.
Naam:
gluupje
Datum:
2 november 2009
Even ter verduidelijking, in je bewering heb je het over de verkwanseling van de AOW-leeftijd, alleen de SP en de PVV zijn mordicus tegen.
Ik heb het niet voor niets over D67, in je reacties op je eigen bewering heb je het ineens over je politieke voorkeur. Dat is imho niet te rijmen.
Naam:
Theo_Dosius
Datum:
2 november 2009
Nee, ik spreek mezelf niet tegen. Ik houd wel van politici als Alexander Pechtold die op een kalme, waardige en analytische manier durven te zeggen waar het op staat. Dat doet hij zowel tegenover Mariët Hamer van de PvdA als Wilders van de PVV. Hij prikt de hypocrisie van die partijen door. Daar heb ik bewondering voor.

D66 is trouwens ook begonnen als een partij die het politieke bestel moest hervormen, net als de PVV in onze tijd. Godzijdank doet D66 dat op een waardige manier.
Naam:
gluupje
Datum:
2 november 2009
Je spreekt jezelf tegen met D67.
Naam:
Theo_Dosius
Datum:
31 oktober 2009
Voor jouw gevoel kun je alleen maar kiezen tussen extreem-links en extreem-rechts, alsof dat het kenmerk is van een échte politieke keuze. Dat is niet mijn manier van denken. Dat een echt standpunt alleen maar radicaal of extreem kan zijn, wil er bij mij niet in. De werkelijkheid is niet zwart-wit.

Ik kies voor D66 omdat ik Pechtold heb zien debatteren met Hamer van de PvdA en met Wilders. Hij blijft heel kalm, maar weet de spijker precies op de kop te slaan. Daarom ga ik zeker op hem stemmen bij de volgende TK-verkiezingen. Als er één politicus is, die Wilders op een ongelofelijk doeltreffende manier op zijn nummer kan zetten, is dat Alexander Pechtold.
Naam:
gluupje
Datum:
31 oktober 2009
Tsja, als je het echt niet meer weet.....
Naam:
Theo_Dosius
Datum:
30 oktober 2009
Dag gluupje, wat mij betreft wordt het... 'D 66! Ik vind Pechtold enorm sterk in de oppositie. 'D 66 stond een tijdje geleden op 25 zetels, nauwelijks minder dan de PVV. Hopelijk groeit die partij nog een tijdje door.
Naam:
gluupje
Datum:
29 oktober 2009
Liever nog zag ik het CDA afglijden naar 12 of minder pluche, want dat is de echte rat in het Haagsche. Om maar niet te spreken over die religieuze wezel, de CU. Om kort te gaan Theo, SP of PVV, wat wordt het ?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)