Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Een veelgehoorde bewering van PVV-aanhangers is, dat hun partij de mening van de man in de straat zou vertolken. Die redenering klopt echter niet. Ze houdt geen rekening met het feit dat heel veel mensen helemaal niet denken wat Wilders zegt. Een bewijs daarvoor is de pijlsnelle groei van D66, die Wilders met open vizier bestrijdt.

Schrijver: Theo_Dosius, 7 november 2009


Geplaatst in de categorie: politiek

4.3 met 7 stemmen 113Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Theo_Dosius
Datum:
10 november 2009
Als je de standpunten van de PVV billijkt, maar graag zou willen zien dat Wilders op een beschaafdere manier discussiëert, kan ik dat alleen maar toejuichen.

Ik heb de PVV-aanhangers 'zonder uitzondering gefrustreerden' genoemd. Daar ben je het niet mee eens. Nu zijn er ook wel enkele sympathisanten van Wilders die iets gematigder zijn, maar veel zijn het er bepaald niet. Ga bv. maar eens kijken op de reactiepagina's van De Telegraaf n.a.v. een uitspraak van Herman van Veen. Afgezien daarvan kreeg hij privé duizenden hatelijke mails binnen.
Rob van Wijk, directeur van het instituut Clingendael, kreeg 150 hatelijke mails en bedreigingen binnen n.a.v. zijn uitspraken over de PVV. Je kunt je daarom in alle ernst afvragen hoe subtiel de PVV-aanhang is. Het overgrote deel blijkt zeer gefrustreerd te zijn.

Als je n.a.v. zo'n futiliteit mij 'overdosius' noemt, terwijl je christenen en bloc 'christenhonden' hebt genoemd en hebt geroepen dat wat jou betreft de Bijbel en de Koran wel mochten worden verbrand, lijkt me het verhaal over de balk en de splinter op jou van toepassing. Kleinigheden bij anderen worden door jou uitvergroot, terwijl je de enormiteiten van jezelf kennelijk heel gewoon vindt.
Natuurlijk moet er vrijheid van meningsuiting zijn, maar dan breng ik dergelijke inconsequenties van jou ook ter sprake, gluupje. Ik zal je trouwens niet meer gluiperd noemen.
Naam:
gluupje
Datum:
10 november 2009
Er zijn ook heel wat mensen die de standpunten van de PVV billijken, doch de zeggingskracht van Geert graag op een ander niveau zouden willen zien. 'Zonder uitzondering gefrustreerden', dat vind ik typisch een Overdosiaanse uitdrukking. Gluiperd was mijn doopnaam, dus dat mag je gerust zeggen, geen probleem mee. Leve in ieder geval de vrijheid van meningsuiting !!
Naam:
Theo_Dosius
Datum:
8 november 2009
Ik volg de discussies over de PVV op de reactiepagina's van een paar dagbladen en heb via mijn werk contacten met heel veel mensen. Daarom hoef je mij niet te vragen om mijn oor te luisteren te leggen.
PVV-aanhangers beweren ALLEMAAL dat zíj zeggen wat 'het volk' of 'de man in de straat' denkt. Toch is dat grotendeels onzin. Natuurlijk zijn er veel mensen, die PVV-standpunten hebben, maar de groep fanatieke tegenstanders is praktisch even groot. Dat heel veel mensen (goed voor ca. 25 Kamerzetels) nu achter D66 staan, is wat dat betreft veelzeggend. PVV-sympathisanten zijn zonder uitzondering gefrustreerden; ze zijn allemaal verschrikkelijk boos op de politiek. Hun opstelling in de media is vaak onbeschoft. Vandaar dat ze ook enorm felle weerstanden oproepen.

Ik ben van oorsprong geen aanhanger van D66, maar als Pechtold het meest effectief weerstand kan bieden aan Wilders, heeft hij in dat opzicht mijn steun. Preciezer kan ik het niet uitdrukken. Het heeft dan ook geen zin mij allerlei echte of vermeende D66-capriolen aan te wrijven.
Als je mijn pseudoniem ook nog begint te verdraaien, staat niets mij meer in de weg om jou een gluiperd te noemen. :-)
Naam:
gluupje
Datum:
8 november 2009
Als dat de mores is van D66/67, dan begin ik te twijfelen aan de zeggingskracht van Theootje Overdosius.
Alleen ik heb, met een reactie op je vorige bewering, gezegd je oor eens te luisteren te leggen bij de man/vrouw in de straat.
Hoe bedoel je, 'veel gehoorde bewering' ?
Ik heb tevens nimmer gezegd een aanhanger van Wilders te zijn. D66/67 lift echter wel mee op het succes van de PVV, als een soort veilige haven voor mensen die het niet eens zijn met wat er nu politiek gebeurt, maar zich nog niet durven uitspreken. Ik zeg niet dat de partij van Pechthold een laffe stelling in neemt, feit is wel dat ze dolgraag met het CDA en de PvdA een volgend kabinet zou willen vormen.

Van mij mag dat, als deze 'op-en-neer-partij' zich conformeert aan haar voorgaande doelstellingen: gekozen burgemeester, bindend referendum, niet naar Afghanistan en nog wat andere lullige dingetjes.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)