Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

In bewering 820 beschouwt 'parel' het geloof als een kankercel die rigoureus moet worden opgeruimd. Die gedachte is gevaarlijk. Het verlangen om de leer en levensbeschouwing van anderen uit te roeien leidt immers onvermijdelijk tot het uitroeien van mensen.

Schrijver: Theo_Dosius, 23 januari 2010


Geplaatst in de categorie: religie

4.2 met 12 stemmen 269Er zijn 9 reacties op deze inzending:

Naam:
Theo_Dosius
Datum:
26 januari 2010
@paarlen, 25-01-2010:
Ik heb geschreven dat inhoudelijke reacties door de redactie op prijs worden gesteld, omdat het wel degelijk de bedoeling is dat reacties ingaan op de inhoud van het geschrevene en niet alleen maar bestaan uit pogingen om iemand anders in een kwaad daglicht te stellen. Als je een reactie wilt posten, krijg je nl. te zien:
"De redactie stelt reacties op prijs, maar het te leveren commentaar moet een relevante, beargumenteerde bijdrage betekenen voor alle bezoekers van nederlands.nl. In verband met de leesbaarheid voor alle doelgroepen van jong tot oud verwijdert de redactie taaluitingen die geen pas geven."
Heb ik nu gezwamd? De redactie vindt dat, en ik vind het zelf ook een goed uitgangspunt.

@Jeannette, ik ben het helemaal met je eens. De wetenschappen gaan ook uit van een geloof, nl. van vooronderstellingen en paradigma's, die zelf niet ter discussie worden gesteld, behalve dan in de wetenschapsfilosofie.
Eén van de zeer aanvechtbare paradigma's in de medische wetenschap is bv. de gedachte dat het bewustzijn een product is van de hersenfuncties. Dat is ongeveer hetzelfde als aannemen dat de bewegingen van een auto door het draaien van de motor worden veroorzaakt, zonder rekening te houden met een bestuurder. Het geloof van de wetenschap is dus nog veel vreemder dan dat van mensen die een religie aanhangen.
Naam:
Jeannette
Datum:
25 januari 2010
"Geloven is iets niet zeker weten", roept men die het 'geloof' ziet als iets verfoeilijk. "De wetenschap is de enige ware", wordt boven de torens uitgesproken. Helaas blijkt die 'enige ware' onder zoveel veranderingen ondergaan te zijn de afgelopen eeuwen, dat het met 'die enige ware' nogal tegenvalt. Het blijkt dat 'die enige ware' onder een nog grotere 'geloof' gebukt gaat, dan het 'Geloof' waaraan menigeen hun tenen aan willen stoten, door er bewust tegen aan te schoppen. Nee, neem dan die verstandige struisvogel, die slechts zijn/haar kop in het zand steekt, om daarmee de zandstorm te kunnen doorstaan, zodat het nadien nog altijd helder kan blijven kijken.
Naam:
paarlen voor de zwijnen
Datum:
25 januari 2010
Dat noemen ze dus een Wildersje, beste Theo. Ga jij je nu op één lijn stellen met een redactie die je niet kent? Zo zwamt Wilders over het Nederlandse Volk en ook wel "de belastingbetaler" Het onbenul druipt er van af bij hem. Daar wil jij toch niet mee vergeleken worden?
Naam:
Heleen
Datum:
25 januari 2010
Elisabeth, wij zijn allemaal ontsproten door een zaadje dat een eitje ontmoette. Celdeling/-vermeerdering was daarna ons lot. Kanker doet ook zoiets, maar in een ander tempo. En dat zint mij niet, maar ik moet het wel benoemen.
Naam:
Theo_Dosius
Datum:
25 januari 2010
Dag Ruurd/paarlen,
Ik weet wel dat je hebt geschreven dat alle geloven moeten worden 'opgeruimd' door mensen goed onderwijs te geven. Toch zal je dat nooit lukken, want mensen laten zich hun geloof toch niet afpakken. Het heeft ook niets met scholing te maken, maar met een basale houding t.o.v. de wereld om je heen. Er zijn ook genoeg wetenschappers die geloven. Ik heb zelf een universitaire opleiding gehad.
2. Het streven om alle religies uit te roeien bevat al zó veel geestelijk geweld, dat je vroeg of laat terecht komt bij het streven om ook mensen uit te roeien. Mensen die bepaalde ideeën volledig wilden uitroeien, kwamen in de regel ook uit bij het begaan van geweld tegen anderen. Vandaar dat ik die waarschuwing liet horen. Ik gaf aan waar jouw streven uiteindelijk op uitdraait.
Naam:
Elisabeth
Datum:
24 januari 2010
Hoe walgelijk kan je reageren op een bewering heleen?
Dit is zo walgelijk wat jij doet!
Naam:
Theo_Dosius
Datum:
24 januari 2010
Inhoudelijke reacties worden door de redactie en mij erg op prijs gesteld.
Naam:
paarlen voor de zwijnen
Datum:
24 januari 2010
Beste Theo, in bewering nr.820 geef ik zelf al de oplossing. Geen Hitleriaanse toestanden, nee, gewoon scholing is voldoende. En nogmaals, géén bijzonder onderwijs. Voor niemand! En het uitroeien van mensen is een bevooroordeelde conclusie die in uw eigen geest opkomt, niet in de mijne. En zegt dus uitsluitend iets over U.
Naam:
Heleen
Datum:
24 januari 2010
Sperma op zoek naar een eitje, makkelijk toch?
En daar begint het splitsen en vermeerderen van cellen, ook wel kanker genaamd.
Geboren en ten dode opgeschreven, parel heeft zo gelijk.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)