Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Wie religies niet gedoogt en ze zelfs wil verbieden, probeert anderen hun vrijheid te ontnemen en handelt in strijd met artikel 1 van onze Grondwet. De overheid moet daar juridisch tegen optreden.

Schrijver: Theo_Dosius, 27 mei 2011


Geplaatst in de categorie: religie

2.2 met 4 stemmen 105Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Theo_Dosius
Datum:
7 juni 2011
'Paarlen', je spreekt jezelf opnieuw lijnrecht tegen. Zo schrijf je eerst dat religies volgens jou ego-expansies zijn. Als ik dat naar waarheid ontken en schrijf dat religies erop uit zijn om de mens juist van zijn ego te bevrijden, bevestig je dat met de woorden "Het gaat namelijk alleen maar om het aardse, het tijdelijke en het strikt-individuele. Inderdaad: precies dat wat de kerk ons probeerde af te leren."
Hoe kan nu een religie, die erop uit is de mens zijn ego te laten overwinnen - iets wat je onderschrijft - een ego-uitbreiding zijn? Dat is toch innerlijk tegenstrijdig?
Over alle stijlbloempjes en vreemde kronkels die je hier hebt neergepend zal ik een column schrijven. We moeten de Martinitoren wel in het midden van de Stad laten.
Naam:
paarlen voor de zwijnen
Datum:
6 juni 2011
Ach, beste Theo_Dosius, lees je eigen wartaal nog eens goed over. En verder: misschien zou je kunnen proberen te begrijpen wat ik zeg/schrijf. Want in jouw laatste zin is het falen van de religies juist besloten. Het gaat namelijk alleen maar om het aardse, het tijdelijke en het strikt-individuele. Inderdaad: precies dat wat de kerk ons probeerde af te leren. Maar het tij keert, god heeft afgedaan.
Naam:
Theo_Dosius
Datum:
4 juni 2011
Even grappige als voorspelbare reactie van 'paarlen'. Dat religies ego-expansies zouden zijn is een even ongefundeerde als vooringenomen kreet, zeker als je bedenkt dat religies juist ten doel hebben de mens van het ego te bevrijden. Vervolgens wordt door 'paarlen' beweerd dat religies onbeperkte vrijheid voor het ego willen creëren.
Wie dergelijke kreten lanceert, zou er goed aan doen eerst eens gedegen studie te maken van de wereldgodsdiensten. Het is juist de bedoeling van religies om de mens ervan bewust te maken dat het niet gaat om het aardse, het tijdelijke en het strikt-individuele.
Naam:
paarlen voor de zwijnen
Datum:
1 juni 2011
Aangezien religies ego-expansies zijn is dit dus een pleidooi voor een onbeperkt ego. Wie onbeperkte vrijheid voor zijn ego probeert te creëren verzandt ogenblikkelijk in narcisme en egotisme. Maar wees gerust, we verbieden de religie niet, we maken haar totaal overbodig. Inzicht en scholing doen wonderen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)