Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Wie zichzelf als een parel presenteert moet er zeker van zijn dat hij zelf een echte parel is en zijn tegenstanders zwijnen. Wie die zekerheid ontbeert gaat nolens volens een gevecht aan tegen windmolens.

Schrijver: Theo_Dosius, 5 jun. 2011


Geplaatst in de categorie: internet

2,8 met 10 stemmen 265Er zijn 8 reacties op deze inzending:

Naam:
Alwin-Valdemar
Datum:
14 jun. 2011
Heren, heren wat zitten jullie elkaar in het vaarwater! We hebben een vrije wil gekregen waar we mee mogen doen wat we willen geloven of niet geloven. We leven in een land van vrijheid, laat elkaar dan vrij in het schrijven. Ik vind het niet kunnen dat iemand voor zwijn wordt uitgemaakt die gelooft om over stompzinnig nog maar te zwijgen. Ik ben een diep gelovig man en zal dit niet onder stoelen of banken schuiven. Wie dit niet wil of kan lezen gaat toch ergens anders naar kijken wat bij hen past.Beste Theo ik vind dat je voor je geloof uit mag komen en daar doet u goed aan. Meneer paarlen, we leven in een vrij land maar wel met waarden dacht ik. Bejegening is op zijn plaats dacht ik want elkaar voor zwijnen uitmaken heeft u vast niet op school geleerd.
Naam:
Theo_Dosius
Datum:
14 jun. 2011
'Paarlen', je schreef in dit tabblad o.a. dat het geloof je met de paplepel is ingegoten, dat je de Bijbel van voor tot achter kent en op 7 juni nog dat je onder dwang van het geloof bent opgevoed. Wie zijn kind vroeger zo opvoedde, stuurde het naar een 'School met den Bijbel'. En nu opeens schrijf je dat je naar de openbare lagere school ging? Je spreekt jezelf tegen.
Dat je gelovigen voor stompzinnig uitmaakt is tekenend voor jouw vooroordelen. Dat je het geloof wilt verbieden is erger: dat is dictatoriaal. Niemand kan ooit zeggen dat hij uit naam van de vrijheid anderen het zwijgen wil opleggen. Daar zit een heel vreemde kronkel in. Niemand verbiedt jou toch om anderen uit te schelden en voor zwijn uit te maken? Waar ben je dan mee bezig?
Naam:
paarlen voor de zwijnen
Datum:
8 jun. 2011
Theo_Dosius: je hebt een rijke fantasie: ik ben op een openbare lagere school geweest. En dat ik tegen het geloof ten strijde ga heeft te maken met het diepe inzicht dat ik heb verkregen door jarenlange studie van dit merkwaardige fenomeen. Dat gaf mij alle reden, geloof me. En over die windmolens: zoals alle gelovigen lees je heel slecht. Discussie nu gesloten: met gelovigen kan je niet discussieren weet ik uit heel lange ervaring. Hun stompzinnigheid maakt hen al eeuwen ziende blind en horende doof. Jullie gaan lekker door met geloven en ik ga lekker door met dat geloof (niet jullie) aanvallen. Want als er toch geen stof is hoef je ook niet stil te zitten.
Naam:
Theo_Dosius
Datum:
7 jun. 2011
'Paarlen', je hebt hier vorig jaar al eens verteld dat je vroeger naar de 'School met den Bijbel' ging. Best mogelijk dat je daarom niets meer van het geloof wilt weten. Maar ik vind wel dat je onderscheid moet maken tussen een geloof en de misvormde, dwangmatige manier waarop die soms aan anderen wordt opgedrongen.
Dat je nu zo tegen religies tekeer gaat, heeft met jouw verleden te maken. Het is zeker geen uiting van verlichting, maar een uiting van frustratie. Daar komt nog bij dat je niet eens wilt weten wát mensen tegenwoordig geloven. Je vecht dus tegen mensen van wie je niet eens weet hoe hun geloof eruit ziet. Voor iemand die wetenschap en zuivere kennis hoog in het vaandel heeft staan lijkt me dat een heel vreemde houding. Je vecht immers tegen windmolens. Pas op dat je dan geen klap van de molen krijgt.
Naam:
paarlen voor de zwijnen
Datum:
7 jun. 2011
Beste Theo: ik ben onder de dwang van één van die dwaze stromingen opgevoed. En voor je gaat zeggen dat ik daarom gefrustreerd ben, niet dus! En ik wil al helemaal niet weten hoe er in Nederland wordt geloofd, dát er wordt geloofd is al erg genoeg. Het bizarre in nl. dat de pot de ketel verwijt: van verlichting heb je totaal geen kaas gegeten.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
7 jun. 2011
Ik ben liever een smerig zwijn als ik die pvdz analyseer, trouwens, Theo, een prachtige tegenaanval, die de 'parel' geheid in de gierput doet vallen! Hoogmoed komt...
Naam:
Theo_Dosius
Datum:
6 jun. 2011
Paarlen, dus je bent een echte parel en je tegenstanders echte zwijnen die er uitzien als windmolens? Beste man, we leven hier niet op een boerderij waar landarbeiders werken die heroïne snuiven. Zou trouwens een mooi thema zijn voor een schilderij van Dali.

Als je werkelijk tegen religies wilt vechten, moet je met gedegen argumenten aankomen, maar dat doe je niet. Je kent de elementaire feiten over religies niet eens. Hier is een link naar een artikel waarin staat hoe tegenwoordig in Nederland wordt geloofd: www.trouw.nl/tr/nl/5097/Spiritualiteit/article/detail/2439728/2011/05/30/De-innerlijke-ervaring-telt.dhtml
Naam:
paarlen voor de zwijnen
Datum:
6 jun. 2011
Je symboliek laat je in de steek, beste Theo. De windmolens zijn de zwijnen. En als zodanig is die strijd dus vrijwel onmogelijk maar zeker niet zinloos. De met alle winden meewaaienden (lees: de burgerslaven) zijn immers zelfgekozen slachtoffers. Je kunt je verzetten, dat wel! Maar daar is moed voor nodig en uithoudingsvermogen. Dat laatste om nietwetenden de hele zaak steeds maar weer uit te leggen. En ja: ik ben een echte parel en mijn tegenstanders echte zwijnen. Is het ook jouw schoenmaat, je mag kiezen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)