Inloggen
voeg je bewering toe

tabblad: beweringen

< vorige | alles | volgende >

bewering (nr. 1964):

Hij had gewoon op de brug moeten blijven daar was hij op zijn plaats geweest, maar daarvoor was hij er ook al niet op zijn plaats. Oh ja? Oh nee, hij dronk een borreltje of tien teveel.

Schrijver: Wilma de Bruïne, 19 jan. 2012


Geplaatst in de categorie: drank

2,0 met 4 stemmen 203Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:Wilma de Bruïne
Datum:23 jan. 2012
Bericht:Zenzibel@
Heb je me toch gelijk gegeven. Gebrek aan zelfkennis?

Naam:Zenzibel
Datum:22 jan. 2012
Emailadres:zenzibelmsn.com
Bericht:De inhoud en de aard van de reactie van Len Cornelis is een grote hoeveelheid spijkers op z'n kop
Mevrouw de Bruine, schrijfster van de bekritiseerde over algemeen warrige en niet consistente beweringen, geeft overduidelijk blijk niet op de hoogte te zijn van de betekenis van begrippen als 'verdachtmaking', 'projectie, 'jaloezie'.
Ik ben ik in elke geval niet jaloers op de blokfluit waarmee schrijfster gehuwd zegt te zijn...

Naam:Len Cornelis
Datum:21 jan. 2012
Bericht:Op zich waardering voor schrijvers die kernachtige zaken en wijsheden proberen te verwoorden in een Bewering. Maar deze reactie van Bruine roept bij mij vragen op. Deze hebben slechts een beter begrip tot doel.

Wat is hier 'verkeerde eind'? Wat is probleem van 'gefingeerde naam'? Het barst hier van de schermnamen. Wat is 'verkeerde begrip'? Wat zijn 'deze verdachtmakingen'? Wat is hier 'projecteren'? Waarom moeten wij een 'aanleiding' weten van een bewering? Wat is jou al 'eerder opgevallen in jouw reacties'? Wat betekent 'niet in de eerste plaats wegens mezelf'? Waar zit in de reactie van Zenzibel de 'jaloezie'? Waaruit blijkt dat Zenzibel 'een ander niet kan verdragen'?

En meer in het algemeen: waarom reageert mw. Bruine zo aangebrand? Wie schrijft op een publiek prikbord, kan toch wel tegen een klein stootje?

Naam:Wilma de Bruïne
Datum:21 jan. 2012
Bericht:Zenzibel@:
Jij hebt het helemaal bij het verkeerde eind, maar daarom verberg jij je achter een gefingeerde naam. Dit verkeerde begrip en deze verdachtmakingen worden vaker gehanteerd. Jij bent heel erg aan het projecteren, bovendien weet jij er niets van af naar aanleiding waarvan ik deze bewering heb gedaan. Dit is jou volkomen onbekend en dat kan ook niet anders.
Dit is me al eens eerder opgevallen in jouw reacties. Ik wil jou dringend verzoeken om dit soort reacties achterwege te laten en niet in de eerste plaats wegens mezelf. Jij stelt je jaloezie ten toon. Het is niet nodig om je jaloezie zo te laten spreken. Als jij een ander niet kunt verdragen val een ander daar dan niet mee lastig maar neem afstand.
Hoe sensibel ben jij eigenlijk?

Naam:Zenzibel
Datum:20 jan. 2012
Emailadres:zenzibelmsn.com
Bericht:Kunt u nou echt niets anders beweren dan wat op tientallen manieren al in kranten heeft gestaan of op de televisie is uitgemolken?? Deze warrige formulering voegt toch werkelijk helemaal niets toe...


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)