Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen
Er zijn 10 reacties op deze inzending:

Naam:
Regatta
Datum:
19 juni 2013
Joanan, ik bewonder zelf ook niet het beeld dat de kerken vaak van Jezus schetsen. Daarvoor ken ik als theoloog de kerkgeschiedenis maar al te goed. Wie ik wèl bewonder is de persoon van Jezus Zelf, zoals Hij uit de evangeliën naar voren komt.

Wat ik ontzettend vreemd in jouw reacties vind, is het feit dat je Zijn authentieke woorden verwerpt onder het voorwendsel dat het daarbij om de 'Jezus van de kerken' en om 'bijbelclichés zou gaan. Daarom gaat het hier zeker niet: het gaat om de essentie van Zijn leer, ook als de ooit door Hem gehanteerde formulering wat zou afwijken van de canonieke traditie. En discriminatie hoort daar zeker niet bij, beste man.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
17 juni 2013
Ben jij dezelfde Regatta, die samen met mij zo vaak Wilders de grond inboort? Je leest blijkbaar mijn beschouwingen niet. Bovendien generaliseer je en ben je belerend, net als paters. Ik maak zelf wel uit wie ik mijn respect geef!
Petrus staat trouwens synoniem voor dat absurde pausdom, dat heus een keer zal instorten!
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
16 juni 2013
Gat-gat Regatta, ik bewonder niet de Jezus van de kerken en de bijbelclichés en al helemaal niet die huichelachtige, pedofiele paters.
Mijn lievelingsdichter Arthur Rimbaud gooide zijn luizen naar de paters en hij schreef 'Merde à Dieu' op de kerkdeuren. Dat soort mensen bewierook ik met veel respect en liefde! Die bekrompen bijbeltaal is een dode taal.
Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
16 juni 2013
Ha, ha, ha, Petra, prachtig, helemaal goed!
Om jullie heel eerlijk de waarheid te zeggen ben ik van mening dat jullie reacties meer iets zeggen over jullie vermogen tot zelfreflectie, dan dat deze bewering iets negatiefs zou zeggen over Petra.
Ik vind dat Petra heel goede beweringen schrijft, niets negatiefs aan. Als jullie daar niet tegen kunnen, zullen jullie met jezelf aan de gang moeten gaan. Gaan jullie je onbewuste drijfveren maar eens onder de loep nemen.

En natuurlijk is Gnoom weer duidelijk negatief aanwezig.

Regatta zegt het ware Woord. Hierin kan ik mij helemaal vinden.

J. de Groot, jouw reactie raakt kant noch wal. Als jij het beter kunt doen, laat dat dan maar eens zien. Stuur ook van die goede beweringen in en de bijbehorende leuke foto's.
Naam:
Regatta
Datum:
16 juni 2013
Joanan: Jezus, die jij zo bewondert en jou tot voorbeeld dient, zei: "Hoeren en tollenaars zullen u voorgaan in het koninkrijk des Heren". Kortom: discrimineer niet. Jij, die Hem wilt navolgen, zou daarom zelfs een pater moeten respecteren.
Afgezien daarvan is 'Petra' de vrouwelijke vorm van Petrus, over wie door Jezus werd gezegd (Matth. 16:18): "Jij bent Petrus, de rots waarop ik mijn kerk zal bouwen, en de poorten van het dodenrijk zullen haar niet kunnen overweldigen."
Iets meer respect voor anderen zou jou geen kwaad doen.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
16 juni 2013
'Petra' is om te hutselen tot 'Pater' en dan weet menigeen genoeg.
Naam:
Ben van Haren
Datum:
15 juni 2013
Vrije meningsuiting is goed!
Maar is hier niet van toepassing Petra bij jouw schrijven, jij bent voor jezelf bezig, jij mag alles en van "alles" wat vinden, maar hou dat voor jezelf!
Sorry Petra, je bedoelingen zullen wel goed zijn,
maar nogmaals...hou die voor jezelf!
Naam:
Gnoom
Datum:
15 juni 2013
Ga toch koken mens, of kun je dat ook al niet ?
Naam:
J. de Groot
Datum:
15 juni 2013
Email:
joke190411hotmail.com
Ja Petra, trek daar je eigen conclusies uit!
Anders zal toch echt de redactie hier in moeten grijpen.
Had al eerder moeten gebeuren naar mijn mening.
Deze overvloed aan inzendingen op een openbare site, is een privéshow en privéfoto-collectie gebeuren geworden.

Nogmaals hierbij vraag ik de redactie,
"NU" in te grijpen hier!
Ik heb het nu alleen over het Tabblad beweringen...de rest laat ik buiten beschouwing.
Joke.
Naam:
nita
Datum:
15 juni 2013
Email:
anitabexs4all.nl
Ik hoop het!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)