Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Het was voor het volk, dat Jezus Christus stierf.
Het is door zijn eigen ellende geweest, dat popster
Michael Jackson verdierf. Wie leed het meest?

Schrijver: Petra Hermans, 7 jul. 2013


Geplaatst in de categorie: verdriet

2,7 met 7 stemmen 201Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
8 jul. 2013
Volgens mij heeft Michael Jackson het meest geleden, maar moet je je deze vraag eigenlijk niet stellen, maar zou je kunnen stellen dat het lijden van Jezus functioneel was, hij hoefde de Liefde van zijn Vader niet te ontberen, terwijl Michael Jackson zich niet bewust is geweest van zijn eigen situatie. Gezien zijn levenswijze heeft hij de Liefde voor JHWH niet gehad en heeft hij die ook niet gekregen van Hem. Michael Jackson heeft mijns inziens onnodig geleden. Dit is een verspilling geweest. Je kunt wel voor hem bidden tot JHWH dat hij een opstanding krijgt des Geloofs en niet ter vernietiging.
Naam:
Regatta
Datum:
7 jul. 2013
Het lichamelijke en geestelijke lijden van Jezus is niet te vergelijken met wat Michael Jackson heeft doorgemaakt. Jezus, in wie de geest van God woonde, heeft zich met hart en ziel opgeofferd om ons te redden. Zijn geestelijk lijden bestond er uit dat Hij tot het uiterste is gegaan om de band tussen God en mens te herstellen en de macht van satan te breken, terwijl Hij ondertussen door de mensen, voor wie Hij zich opofferde, gruwelijk werd bespot.

Michael Jackson werd op den duur door een gevaarlijke mix van medicijnen overeind gehouden en leefde in een soort roes. Dat heeft hij met de dood moeten bekopen - maar dat kon op den duur niet uitblijven.

Jezus leed voor de mensheid, Jackson leed aan zichzelf.
Naam:
Elisabeth
Datum:
7 jul. 2013
Deze vraag is eigenlijk niet nodig.
Jezus leed en stierf voor ons. Jackson stierf omdat hij een puinhoop van zijn leven maakte en dus had dat niet nodig geweest.
Naam:
Maria kaakje
Datum:
7 jul. 2013
Je vergelijkt appels met peren. Jezus leed fysiek, Jackson geestelijk. Jezus stierf voor de hele mensheid, Jackson stierf gewoon het leven van zijn keuze. Jezus wist wat er na de dood gebeurde, Jackson niet. Jouw vraag moet daarom anders luiden: Wie van deze twee heeft aan het eind der tijden nog de meeste fans?
Naam:
Fred
Datum:
7 jul. 2013
Ik ben nu, echt, definitief weg. Wat een geleuter !

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)