Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Kareltje - Fred - Ik - Trudy - Henny - Nita - Tieneke - Jacob - Gnoom - Wilma - Tom Poes - Eelt - wie volgt... Deze site kan anders ook de verstoppertjes spelen site worden genoemd. Krijg er eelt van op m'n ziel...

Schrijver: Wilma de Bruïne, 21 juli 2013


Geplaatst in de categorie: internet

3.0 met 7 stemmen 1.258Er zijn 8 reacties op deze inzending:

Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
4 augustus 2013
Nee Petra, die vlieger gaat niet op. Deze reactie van jou vind ik een heel mooie bewering. De leugen is nooit waarheid en uit de waarheid komt geen leugen.
Naam:
Petra Hermans
Datum:
3 augustus 2013
Email:
worldpoet546live.nl
"Het geheim der pseudoniem is de waarheid der
leugen."
Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
22 juli 2013
Oh Fred, heb je drie persoonlijkheden? Wat zal je het druk hebben met verstoppertje spelen.
Naam:
Fred
Datum:
22 juli 2013
Ik word maar liefst 3 keer genoemd, wat een eer... /humormodus off
Naam:
nita
Datum:
21 juli 2013
Email:
anitabexs4all.nl
Ik heb verstoppertje spelen nooit leuk gevonden. Maar....ach het zou soms niet verkeerd zijn een brede pseudo rug !
Was getekend: Nita
Naam:
Regatta
Datum:
21 juli 2013
Lang niet alle reacties waar schrijvers zich aan storen worden verwijderd. Tot op zekere hoogte is dat misschien terecht. Maar het gebeurt nog steeds dat mensen worden aangevallen door bloggers die binnen één en hetzelfde topic twee of meer pseudoniemen tegelijk gebruiken om een ander de grond in te boren. Je herkent mensen trouwens al snel aan hun stijl en gedachtegang.

Mensen zélf laten bepalen welke reacties wel en welke reacties niet worden gepubliceerd lijkt me trouwens een uitstekend voorstel. Technisch is dat zeker mogelijk. Het beste systeem is om reacties pas te publiceren als ze eerst zijn goedgekeurd.

Dit heeft trouwens niets met tere schrijverszielen te maken, maar met de ranzige manier wordt in Nederland vaak op het internet wordt gediscussieerd. Daarom moet er streng worden gemodereerd.
Naam:
Regatta
Datum:
21 juli 2013
Natuurlijk zijn er verschillende redenen om een pseudoniem te gebruiken, maar de belangrijkste heb ik hier toch wel genoemd. De meest voorkomende reden is dat men daarmee wil voorkomen dat men ad personam wordt aangevallen. Dat is tenminste wat ik als beheerder van verschillende sites en fora vaak merk.

Dat het gebruik van pseudoniemen hier de afgelopen jaren is toegenomen en de sfeer tegelijkertijd slechter is geworden, kan iedereen constateren. Ik denk dat daar zeker een verband tussen bestaat. Verschillende mensen zijn de afgelopen maanden vertrokken - zelfs regelmatige inzenders - vanwege de harde, respectloze reacties die ze kregen. De sfeer op deze site is verhard.
Naam:
Regatta
Datum:
21 juli 2013
De belangrijkste reden om pseudoniemen te gebruiken is voor mijn gevoel dat eventuele kritische reacties op je teksten dan niet zo hard aankomen; ze ketsen immers af op je verbale masker. Maar mensen kunnen ook pseudoniemen bedenken om nieuwe typetjes te creëren met een eigen stijl en een karakteristieke manier van uitdrukken.

Omdat het aantal pseudoniemen hier toeneemt, geeft dat aan dat men zich hier onveiliger voelt, en dat komt vooral doordat de sfeer hier grimmiger wordt. Je kunt hier voor het minste of geringste grof worden aangevallen. Daarom zijn verschillende schrijvers de afgelopen tijd definitief gestopt met inzenden.

Als de sfeer hier zou verbeteren, zouden er ook steeds minder pseudoniemen worden gebruikt en wordt deze site ook aantrekkelijker voor nieuwelingen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)