Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

De duisternis in de ziel bestaat, zolang als wenselijk.
Niet eerder noch later dringt het Licht door wanneer
loslaten van de donkerte intreedt; niet eerder!

Schrijver: Petra Hermans, 29 juli 2013


Geplaatst in de categorie: religie

3.3 met 7 stemmen 452Er zijn 10 reacties op deze inzending:

Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
3 augustus 2013
Joanan, jij zou eens wat minder zelfgenoegzaam moeten zijn en beter luisteren naar wat Johannes te vertellen heeft.

1 Johannes 5

1 Ieder die gelooft dat Jezus de Christus is, is uit God geboren, en ieder die de Vader liefheeft, heeft ook lief wie uit Hem geboren zijn. 2 Dat wij Gods kinderen liefhebben weten we doordat we God liefhebben en Zijn geboden naleven. 3 Want God liefhebben houdt in dat we ons aan Zijn geboden houden. Zijn geboden zijn geen zware last, 4 want ieder die uit God geboren is, overwint de wereld. En de overwinning op de wereld hebben wij behaald met ons geloof.

5 Wie anders kan de wereld overwinnen dan hij die gelooft dat Jezus de Zoon van God is? 6 Hij, Jezus Christus, is gekomen door water en bloed – niet door het water alleen, maar door het water en het bloed. En de Geest getuigt ervan, omdat de Geest de waarheid is. 7 Er zijn dus drie getuigen: 8 de Geest, het water en het bloed, en het getuigenis van deze drie is eensluidend. 9 Als we het getuigenis van mensen aannemen, zullen we zeker het getuigenis van God aannemen, dat zoveel meer gezag heeft, want het is het getuigenis dat God over Zijn Zoon heeft gegeven. 10 Wie in de Zoon van God gelooft, draagt het getuigenis in zich. Wie God niet gelooft, maakt Hem tot leugenaar, omdat hij geen geloof hecht aan het getuigenis dat God over Zijn Zoon heeft gegeven. 11 Dit getuigenis luidt: God heeft ons eeuwig leven geschonken en dat leven is in Zijn Zoon. 12 Wie de Zoon heeft, heeft het leven. Wie de Zoon van God niet heeft, heeft het leven niet.
Naam:
Ineke
Datum:
3 augustus 2013
Om een kleine duit in het zakje te doen : licht bestaat niet zonder duisternis en andersom bestaat duisternis niet zonder licht. Maar dat wil niet zeggen, dat je niet op zoek moet blijven naar dat licht, naar dat positieve, naar die vrede. En dat we daarvoor echt terug moeten naar de eigenlijke bron is wel zeker; daar helpt geen enkele religie tegen/bij!! Daar zitten té veel duistere kanten aan...
Naam:
Petra Hermans
Datum:
31 juli 2013
Email:
worldpoet546live.nl
Archè: afhankelijk van de ontwikkeling vormt zich
de opvatting!
Ik ga graag terug tot de bron der aardse zaken!
Daar is het water zuiver en goed te drinken.
Naam:
Regatta
Datum:
31 juli 2013
Joanan, als goed en kwaad niet bestaan en je de duisternis zelfs moet omarmen, waarom ga je dan elke dag zo hard tegen de Dijken tekeer?
Naam:
Regatta
Datum:
31 juli 2013
Beste Joanan, het verbaast me telkens weer dat jij, die zichzelf een christen noemt, goed en kwaad als ouderwetse begrippen en zelfs als 'zeer corrupt' beschouwt.

Kijk, dat goed en kwaad in ieder mens schuilen, dat beaam ik. Maar dat is niet waar het mij hier om gaat. Het gaat mij erom dat dat onderscheid reëel is en méér dan een woordenspel. Er zijn duivelse politieke systemen (zoals het nazisme) en mensen die je gerust 'duivels' kunt noemen vanwege hun instelling en hun daden. Moet je dat soms omarmen?

Nee, daar kan ik het niet mee eens zijn. Sommige dingen zijn intrinsiek goed of fout. En er zijn lagere geesten die mensen kunnen beïnvloeden of bezetten. Daar is literatuur genoeg over. Sterker nog: goed en kwaad zijn even essentieel voor de ethiek en het geweten van de mens als de zwaartekracht voor het fysieke heelal. Zonder die begrippen vervalt alles tot chaos en wordt het een onoverzichtelijke brij. Hier laat ik het maar bij:-)
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
31 juli 2013
Fregat Regatta, je vaart in oude vaargeulen, die door New Age en wereldwijde goeroes effectief zijn ontkracht. Goed en kwaad is een ouderwets begrip en zeer corrupt. Er zijn massa's mensen vermoord, doordat hun belagers geïndoctrineerd waren door zwart-wit dwaalgedachten. Licht en duisternis zitten in ieder mens, dat erkennen is stap één, het met elkaar verenigen is stap twee. Daarna liefde voor ieder ander mens ontwikkelen, is stap drie, wat een groot kenmerk van de Christusgeest is. Dualisme is een fossiel, dat wordt opgepoetst door onwetenden/onverlichten. De huidige paus is daarvan een bewijs, ondanks zijn zoete broodjes bakken. Alle dominees, priesters, rabbi's en imams ook.

Wilma, Johannes was een sul, die in sprookjes geloofde, want de Ware Godin is meeromvattend en veel mysterieuzer! Reken maar dat er in jullie God meer duisternis dan licht te vinden is! Dát is schrikken hé!...
Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
30 juli 2013
" God is Licht en in Hem is geen spoor van duisternis. " Lees 1 Johannes 1:5-2:17
Naam:
Stanislaus
Datum:
30 juli 2013
Licht en duisternis vullen elkaar aan en zijn voortdurend op zoek naar elkaar om evenwicht te vinden. Van ganser harte ben ik het eens met jouw bewering.
Naam:
Regatta
Datum:
30 juli 2013
Joanan: dat licht en duisternis gelijkwaardig aan elkaar zouden zijn, is een illusie. Kijk maar naar de natuur, die een reflectie is van de daarachter liggende geestelijke werkelijkheid: die is dualistisch. Die tweepoligheid is de grondslag van de fysieke en geestelijke kosmos. Zou dat dualisme ontbreken, dan zouden we ons in ethisch en spiritueel opzicht niet eens kunnen oriënteren en elk richtinggevoel missen. De essentie van geestelijke ontwikkeling bestaat er juist uit dat alle schaduwen worden overwonnen of gesublimeerd. Licht en schaduw zijn beslist niet één pot nat.

Petra: wat jij beschrijft is herkenbaar voor iemand die een mystieke ervaring heeft gehad, nl. dat veel mensen vast houden aan de duisternis in hun geest en zich daar zelfs niet eens bewust van zijn. Verlichting is pas mogelijk als het tot ons doordringt hoe sterk we vaak nog hechten aan een destructieve manier van denken.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
30 juli 2013
Verlichting impliceert zowel de omarming ven het licht als van de duisternis, denk aan de Abraxas-visie van Carl Jung of de uitstraling van de godinnen Kali en Shiva. Licht en duisternis weten te verbinden is de ware weg naar verlichting. De tegenpolen scheiden is dualisme en leidt tot geweld en oorlog. Iedereen is evenveel waard in de Ogen van de Schepper. Bedenk dat. Ook vreselijke gekken en onbegenadigde misdadigers. 'Heden ben jij met mij in het paradijs!', zei hij tegen de moordenaar, die naast hem werd gekruisigd en berouw toonde. Licht en donker overlappen elkaar. Er is geen tweedeling. God's Liefde is Ware Eenheid!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)