Inloggen
Per 1 maart 2020 wordt de site Nederlands.nl (incl. de bijbehorende domeinnamen) ter overname aangeboden door de eigenaar/hoofdredacteur, die in maart 2020 de mooie leeftijd van 77 jaar bereikt en graag de site ter overname aanbiedt aan een persoon, bedrijf of instelling, die de site verder wil uitbouwen.

Men kan met hem hierover in overleg treden via mostertman@nederlands.nl

voeg je bewering toe

tabblad: beweringen

< vorige | alles | volgende >

bewering (nr. 2922):

Hoe snel ook een uitspraak wordt gedaan,
láter komt het reflecteren over de gevolgen van daad
mèt gedachte!

Schrijver: Petra Hermans, 3 aug. 2013
3 aug. 2013


Geplaatst in de categorie: moraal

2,6 met 5 stemmen 149Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:Regatta
Datum: 4 aug. 2013
Bericht:Beste Han, ik ben inderdaad op sommige punten nogal rechttoe rechtaan. Dat komt doordat ik een BDE heb gehad. Daardoor zijn mij de ogen open gegaan voor een wereld die veel groter, ruimer en lichter is dan deze. Ons bewustzijn hier is nauwelijks een schim van de enorme helderheid, scherpte en diepgang waarmee we na onze dood kunnen waarnemen - wat spotters, die dit onderwerp niet kennen, ook mogen beweren.

Naam:Han Messie
Datum: 4 aug. 2013
Emailadres:hmessielive.nl
Bericht:Petra, nu gaan jouw lezeressen elkaar betwisten. Ik vind het inderdaad een mooie gedachte van Regatta, want zelf geloof ik ook dat je na je overlijden voor God rekenschap zult afleggen voor je leven op aarde.
Regatta kan wat recht-toe-recht -aan lijken, maar ze heeft een sterk levensprincipe.
Ja, eenvoudige mensen hebben het vaak eerder bij het rechte eind dan de betweters.

Naam:Regatta
Datum: 3 aug. 2013
Bericht:Dat gebeurt meestal tijdens het leven al. Maar na de dood krijgt iedereen sowieso een terugblik op zijn eigen leven te zien, waarbij men ervaart welke uitwerking de eigen woorden en daden op anderen hebben gehad, inclusief de geestelijke pijn die men anderen heeft toegebracht. Dat geestelijke principe werkt feilloos en objectief. Alleen al dat vooruitzicht zou mensen ervan moeten weerhouden anderen te kwetsen.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)