Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Ik heb altijd vakantie en ik geniet nooit vakantie! Een uitspraak van een drukke geest, die zich ernstig sterk betrokken voelt bij al wat gaande is in de wereld.
Dichtbij en vlakbij om mij heen richt ik me op aanschouwen, beschouwen en ook op iedere beweging die mij iets aanduidt. Ik ben altijd bezig; zo zou je het óók kunnen zeggen! Ik beeldhouw met mijn geest. Het is waar ik het meest van houd, dus ik kan het niet laten.
Nieuwe vormen scheppen... het is niet te stelpen in me.

Schrijver: Petra Hermans, 23 november 2013


Geplaatst in de categorie: vakantie

2.7 met 6 stemmen 352Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Petra Hermans
Datum:
25 november 2013
Email:
worldpoet546live.nl
Günter, je hebt heel goed door in welke mate ik
mij heb voorgenomen me in te zetten in breder perspectief, dan alleen wat mij bezighoudt.
Een moment van vakantie voor me!
Naam:
Koert Karlson
Datum:
24 november 2013
Gevoel heb je genoeg, Petra. Nu even 'close reading'. Op een schrijfsite wel eens toegestaan.

Wat is hier een 'drukke geest'? Rommelig, wellicht? Wat is de kracht van 'ernstig sterk'? Of is het wellicht ernstig of sterk betrokken? Wat is verschil in deze context tussen 'dichtbij' en 'vlakbij'? En welk verschil tussen 'beschouwen' en 'aanschouwen' wordt hier bedoeld? Is 'iedere beweging' filosofisch geduid?

Of behoort ook het heen en weer gaan van bloemen of takken daarbij? Welke functie heeft werkwoord 'aanduidt' hier? Welke sfeer mag het woordje 'iets' zijn in het kader van deze bewering? Waarmee ben je altijd bezig? Met werk? Of betreft het hier constante gedachtestromen?
Welke vorm van 'beeldhouwen' zijn met de 'geest' te maken? Welke vormen komen zoal langs indien jij 'niet te stelpen' bent?

Of deze vragen cynisch zijn bedoeld? Geenszins. Maar jouw persoonlijk geboetseerde taalgebruik roept dit type vragen nu eenmaal op. Terwijl medelezers er een geheel andere waarde aan kunnen toekennen.
Zo zie je maar! Publiceren (onder de aandacht van anderen willen brengen) levert niet altijd eenduidige reacties op.
Naam:
Günter Schulz
Datum:
23 november 2013
Door op die manier altijd actief bezig te zijn, jouw eigen wensen en belangen ondergeschikt te maken en dit ook nog als een vakantie ervaren kom je ijzersterk en bijna onkwetsbaar over, Petra. Er is niets op tegen, als iemand zijn grenzen opzoekt, maar denk ook voldoende aan jezelf. Chapeau.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)