Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Enkel en alleen wat mij ten diepste raakt, zal mij doen blijven voortbewegen, een héél leven lang.
Degene die mij treft in de ziel, viel nooit of te nimmer van zijn of haar voetstuk. Deze mens brengt en bracht mij immers het allergrootste geluk!
Namelijk mijzelf te mogen te herkennen in de ander, in zéér grote dankbaarheid voor heel het leven op aarde!

Schrijver: Petra Hermans, 29 november 2013


Geplaatst in de categorie: moraal

2.5 met 2 stemmen 101Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Koert Karlson
Datum:
30 november 2013
Gandhi is inderdaad een indrukwekkende persoon in de geschiedenis.
De bewering zelf helaas een stukje minder. De formuleringen zijn aan de stroeve kant, zoals in 'enkel en alleen'. Begrip 'voortbewegen' hangt beetje los qua betekenis. Waarom onnodige accenttekens op 'heel' en 'zeer'? Komt beetje onvolwassen over. Kan niet de bedoeling zijn. Waarom uitroepteken achter 'allergrootste geluk'? Overigens wel zeer overtreffende trap.

Qua gevoel is in dit soort beweringen alles goedbedoeld. Maar ik blijf de uitwerkingen, technisch bezien, vaak een tikje kreupel vinden. Daarnaast acht ik de dagelijkse stroom echt te veel van het goede. Hoezeer ik ook de tolerantie van de redactie op dit punt waardeer. Als lezer raak ik murw gebeukt. Niet door kwaliteit of originaliteit. Maar door een vorm van repeterend gezeur. Op een eigen blog is dat veel minder hinderlijk dan een publieke schrijfsite. Als ik mij deze persoonlijke observatie tenminste mag veroorloven.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)