Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen
Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
13 januari 2014
Je stelt hier het begrip "doodzwijgen" tegenover "tot de doodstraf veroordelen". Dan ga je de vergelijking trekken door het begrip "principe" te hanteren. Maar dan kun je jezelf volgens mij ook afvragen vanuit welke hoedanigheid je het principe bekijkt. Bekijk je dit vanuit het begrip "doodzwijgen" of vanuit het begrip "tot de doodstraf veroordelen". "Doodzwijgen" is mijns inziens zonder meer een onrechtmatige daad, waarvan een onschuldige persoon het slachtoffer wordt. De voorgeschiedenis zal ongetwijfeld zetelen bij degene die het "doodzwijgen" toepast. "Tot de doodstraf veroordelen" heeft mijns inziens een geheel andere voorgeschiedenis, die zetelt bij de agressor en een andere bestaansgrond bij de beslissing tot.
Misschien kun je zo tot een vergelijking komen van het hoe en het waarom van beide fenomenen. Slachtoffers door omstandigheden en de eigen onmacht zijn er aan beide zijden. Ben benieuwd naar jullie reacties.
Naam:
Dyenne
Datum:
4 januari 2014
Email:
Dyenne72home.nl
Je kunt geen appels met peren vergelijken.
Naam:
Koert Karlson
Datum:
4 januari 2014
Doodzwijgen is beslist ingrijpend. Agressors hebben mogelijk vele slachtoffers gemaakt. Dus onvergelijkbare zaken, lijkt mij.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)