Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Straathoeren op de korrel

Straat-, stoep- en tippelhoeren, het is om het even - noem ze nettemeijers dan lijkt het nog ergens op, zij zijn allen hetzelfde, hebben hun bezigheid hoog in het vaandel, want zij denken dat het geld op straat ligt, maar zij weten niet dat zij zelf degenen zijn die op straat te koop liggen...

Schrijver: Wilma de Bruïne, 15 januari 2014


Geplaatst in de categorie: moraal

2.4 met 5 stemmen 240Er zijn 9 reacties op deze inzending:

Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
21 januari 2014
Koert, zit je nu toch boven op die kast?
Naam:
Koert Karlson
Datum:
20 januari 2014
Dappere Wilma, zes vragen in jouw laatste korte reactie verwijzen toch naar enige verwarring. Met zulke dode talenkennis is dat toch niet nodig.
Je kunt vast veel beter. En veel krachtiger dan dit machteloze gebruik van vraagtekens. Ook dit geestige draadje laat ik nu voor wat het is. Al zal er vast nog worden nagedruppeld. Of boos worden beoordeeld.
Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
19 januari 2014
Tja Koert, jouw reactie is ook een argumentum ad hominem en daarnaast een argumentum non sequitur. Ook zit er een stuk projectie in. Maar heb ik bij jou ook midden in de roos geschoten? Wat grappig dat dit onderwerp toch zo gevoelig ligt, toch de gevoelige snaar geraakt? Vanwaar deze reactie van jou? Misschien een aandachtspunt om ook eens aan zelfreflectie te doen? Hoe hoog is die kast waar jij op zit?
Naam:
Koert Karlson
Datum:
18 januari 2014
Wilma gebruikt, wat mij betreft, een belerende en krampachtige redenering onder haar eigen enigszins malle bewering. Voorbeeld: 'zij zijn alle hetzelfde', zelfs hebben zij hun werk 'hoog in het vaandel' (sic). Hoezo denken 'zij' dat geld op straat 'ligt'? Dan de wonderlijke zin, die eindigt met 'op straat te koop liggen'.

Verder gebruikt Wilma hier weer eens de term 'ad hominem'. Deftige taal ineens, welke erop mag duiden, dat Wilma zelf in ieder geval 'niet van de straat' is. De moraliserende en deftige stadhuistaal gebruikt Wilma ook in deze pseudoniem met graagte, lijkt het.

Ook acht ik het beslist grappig, dat Wilma een niet soepel lopende bewering gebruikt om trots te beweren, dat zij blijkbaar 'een gevoelige snaar' heeft geraakt. Mag ik dit een beetje goedkope truc vinden? Tenslotte gaat Wilma breedsprakerig in op de overduidelijke ironie van Heilloos. Verrassend weet Wilma dit te duiden als 'drogreden'.
Naam:
Monique Methorst
Datum:
17 januari 2014
Email:
moi636yahoo.com
Mm ja, alsof de gemiddelde hoerenloper gedwongen wordt..
Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
17 januari 2014
Ik heb blijkbaar de gevoelige snaar geraakt.
Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
17 januari 2014
Beste Joanan, in jouw reactie laat je jouw eigen perceptie zien en enigszins zwart-wit redenatie. Waarom je mij erbij betrekt qua emotionele beleving is mij volstrekt onduidelijk, je begrijpt blijkbaar niet met welke intentie ik deze bewering heb gedaan.
Jouw reactie is een argumentum ad hominem om op een gemakkelijke en goedkope manier je gelijk te krijgen bij die mensen die het niet zo nauw nemen met het zedelijk besef.
Ik had liever gezien dat je het Woord van JHWH erbij had betrokken, hoererij wordt door Hem veroordeeld. Zij zullen zijn Koninkrijk niet binnen gaan mits ze zich tot Hem bekeren en Jezus in Zijn voetsporen volgen.
Het is niet zeker dat Jezus met Maria Magdalena was getrouwd maar Hij had een speciale band met haar. Hij hield van haar meer dan van zijn andere discipelen en kuste haar vaak op de mond. Dit staat in de Dode Zeerollen beschreven. Dat zij een prostituee was is helemaal niet zeker en ook niet bewezen.
Paus Johannes Paulus II heeft in de 70-er jaren van de vorige eeuw voor haar eerherstel gezorgd. Zij had in het vroege christendom een hoog aanzien. Jezus verscheen na Zijn wederopstanding als eerste aan haar.
De Rooms-katholieke paus Gregorius de Grote - 540 - 604 - heeft Maria Magdalena tot hoer gebombardeerd. Het is niet nodig om in trappen van vergelijking te spreken.

Beste J.H.W.Heilloos, jouw denkwijze vervat je in een drogreden. Zoals jij het stelt komt prostitutie voort uit slimmigheid en zouden slimme zakenvrouwen prostituees zijn. Daarnaast zou een zakenvrouw die succes heeft prostituee zijn en dus slim en om een slimme zakenvrouw te zijn zou zij moeten gaan prostitueren. Hoeren zijn geen slimme zakenvrouwen en blijven ook niet in het bezit van wat ze verkopen. Zij verkopen hun eerbaarheid en hun zelfrespect en verliezen deze voor het aangezicht van JHWH. Wie zichzelf als een hoer bejegent, heeft niet alleen geen zelfrespect en respect voor zijn medemens maar bejegent Hem op een hele liefdeloze manier.
Naam:
J.H.W.Heilloos
Datum:
16 januari 2014
Hoeren blijven de slimste zakenvrouwen: wat ze hebben verkopen ze en toch blijven ze in het bezit ervan.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
16 januari 2014
Doe maar niet zo min over deze vrouwen, die niets minder zijn dan jij, eerder meer.
Christus Jezus was zelfs getrouwd met de hoer Maria Magdalena.
In de zichtbaar minsten op aarde schuilen vaak de hoogste zielen!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)