Inloggen
voeg je bewering toe

tabblad: beweringen

< vorige | alles | volgende >

bewering (nr. 3325):
Er zijn 7 reacties op deze inzending:

Naam:Koert Karlson
Datum:21 apr. 2014
Bericht:Eens met Heilloos. De rubriek verwatert steeds vaker in dichterlijk bedoelde zotteklap, gebroken tegeltjeswijsheden, dagboekgekrabbel, quasi- psychologisch gedreutel, en halfbakken moralisme. Zo, dat lucht op. De bewuste schrijvers kronkelen nu vast van aandachtsgenot. Of gaan kinderachtig jij-bakken. Waarom publiceren deze veelschrijvers anders niet in de schoolkrant van hun kinderen, neefjes, nichten of buurmeisjes? Aan de andere kant: het valt niet mee om origineel, puntig en creatief een bewering te schrijven. Ik ben er zelf erg slecht in. Dus publiceer ik op dat punt weinig in deze roemruchte rubriek.

Naam:Wilma de Bruïne
Datum:20 apr. 2014
Bericht:JHWHeilloos gebroddel...

Naam:Petra Hermans
Datum:20 apr. 2014
Emailadres:worldpoet546live.nl
Bericht:"De ernst van de humor. Weleens van gehoord?"

Naam:J.H.W.Heilloos
Datum:19 apr. 2014
Bericht:Moeten we nou echt behalve met het Hermans-gebroddel óók nog eens geconfronteerd worden met treurigmakend Tolle-geteut?
Redactie, alstublieft, laat deze beweringen-afdeling gereserveerd blijven voor spitsvondige, originele tot nadenken stemmende puntige beschouwingen en gevrijwaard blijven van gedateerd new-age damesgeleuter.

Naam:Wilma de Bruïne
Datum:19 apr. 2014
Bericht:Speurwerk:
Bekijk het boek van Eckhart Tolle "De stilte spreekt."
Samenvatting van dit boek zoals wordt weergegeven:
"Als je het contact met de innerlijke stilte in jezelf verliest, verlies je het contact met jezelf. Wanneer je het contact met jezelf verliest, verlies je jezelf in de wereld. Je diepste besef van jezelf, van wie je bent, hangt nauw samen met innerlijke stilte. Dat is het IK-BEN dat dieper gaat dan naam en vorm."

Naam:J.de Groot
Datum:19 apr. 2014
Bericht:Het niet functioneren als mens op deze wereld, kan soms leiden tot een gedachtewereld waar een individu zijn eigen fantasiewereld ontwerpt.
Of dat het 'Hiernamaals' voor iemand is of werkelijk maakt dat kan, het is zijn grootste goed, en dat men zich graag daar als een welkome gast wil zien is voor iedereen een eigen kijk op het leven en de dood. Nu als mens je bedje daar al willen spreiden, wat let je?
Maar of dat lukt met alleen maar de hele dag jezelf te bekijken en te navelstaren?
Vraag:
waarom moeten anderen daar steeds mee opgezadeld worden, elke dag weer jouw eigen meditatie lezen...als een dagboekverspreiding.
Nu worden het al twee inzendingen per dag, en nog een Hartenkreet op de andere site.
Ik neem het de redactie zeer kwalijk dat hier niet ingegrepen is of gaat worden.
Er waren 8 tabbladen 2 gesloten en 1 bezet door een veelschrijver (ik heb het nu niet over de inhoud,) nu ook het tabblad beweringen ingepakt gaat worden, lijkt mij het tijd om aan de bel te trekken.
Nogmaals inhoud van het geschrevene is niet iets wat een doorslag moet geven, maar wel de de overdreven hoeveelheid inzendingen van een of twee personen.

Geef aan een andere schrijver ook de ruimte.
Wel zo sympathiek, herhaling: wel zo sympathiek.

Naam:
Datum:18 apr. 2014
Emailadres:anitabexs4all.nl
Bericht: Ik vraag me af waar je naar op zoek bent? Als je zoekende bent naar jezelf....kijk in de spiegel. Indien je werkelijk zo gelovig en goed bent voor je medemens dan raad ik je aan om vrijwilliger te worden in een bejaardentehuis. Dit voegt niets meer toe aan Nederlands.nl


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)