Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Ik zeg PLOF!
Deze site en de halve en waarschijnlijk ook de hele wereld, klopt voor geen meter meer.
Dag allemaal, ik ga proberen nog (zolang het kan natuurlijk) een normaal leven te leiden. Organisch dus.
Dit gekkenhuis laat ik over aan hen/zij, die het als een genezingsproces zien om hier te kunnen/mogen schrijven.

Yolo!

Schrijver: J.de Groot, 12 juni 2014


Geplaatst in de categorie: wereld

3.4 met 21 stemmen 697Er zijn 29 reacties op deze inzending:

Naam:
J. de Groot
Datum:
1 juli 2014
De 'reacties' zijn niet alleen: goddelijk,
maar worden ook nog kostelijk!
Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
30 juni 2014
J.de Groot,ik ben van mening dat mijn reacties niet goddelijk zijn en jouw beweringen evenmin.
Naam:
J.de Groot
Datum:
30 juni 2014
Nou kijk eens aan, eindelijk tóch waardering van iedereen.
Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
29 juni 2014
Je krijgt pas goddelijke reacties als je goddelijke beweringen schrijft.
Naam:
AB-Nita-Anita whatever
Datum:
27 juni 2014
Email:
anitabexs4all.nl
Beste W de B, het zou eenvoudiger zijn als je je email adres zou durven te vermelden. Dan zou dit namelijk niet reactie nr. 24 hoeven te worden. Een actie vraagt echter om een reactie en ik laat me zo niet behandelen. Wat mij namelijk stoort op deze site is naast de veelvuldigheid aan inzendingen de tegenstrijdigheid. Verkondig en blijf bij je geloof en wees er blij mee. Ik veroordeel dit niet!
Wat me wel stoort is de reactie die strookt met....Ik keer me af van de berg en hoef niet de top te bereiken, noch te beklimmen want ik ben er al eerder achter gekomen dat in het dal de mooiste bloemen bloeien en op de top slechts onkruid!
Naam:
J.de Groot
Datum:
27 juni 2014
Ik dank een ieder voor de 'GODDELIJKE' reacties.
Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
26 juni 2014
AB, van mijn part ga jij je gang met ploffen en plof dan direct samen met Joke over de rand naar onderen. Het is zo lastig om over de rand omhoog te klimmen. Overigens, uit hoeveel meter bestaat deze site, weet je dat eigenlijk wel? In ieder geval staat vast dat als jullie over de rand ploffen de rest meer meters te goed heeft. Dit lijkt me een goede deal, boven is goed en onder is slecht, maar ja als de aarde om zijn as draait dan vallen jullie er af.
Naam:
AB
Datum:
23 juni 2014
Email:
anitabexs4all.nl
Niet snel reageer ik nog op deze site, maar nu kan ik slechts echt lachen. Wat bij de één begint bij een akkefietje eindigt bij de ander in de derde of vierde wereldoorlog!
Mens doe niet zo moeilijk.. en mens erger je niet!( oh dat had ik inderdaad ooit als goede inzending gelezen op deze site)
Voor iedereen die nu nog steeds denkt: 'we zijn de beste, mijn wil is wet en mijn mening telt', zeg ik : PLOF en sluit me aan bij Joke! Niet voor niets is deze inzending zovele malen gelezen en doe er je eigen voordeel nu mee.
Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
23 juni 2014
Óóh jèè, wat zien ik daar... gelukkig heeft meneer Guus Geluk het geluk gehad om een ander alter ego te vinden. Hoeveel heb je er nog aan de waslijn hangen? Edoch Guus Geluk beaamt zichzelf, hij is kampioen "spuger op goed geluk." Een mooie naam voor deze site zou zijn "De Spuug Site", maar wel met hoofdletters.
Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
23 juni 2014
Monique, het woord "kennen" heeft zowel de betekenis van "kennen" als "houden van." Wie mij niet wil kennen wil JHWH, of God zoals je wilt, niet kennen. Wie Hem afwijst zal in het eindoordeel door Jezus worden afgewezen.
Naam:
Guus Geluk
Datum:
22 juni 2014
Wilma, wie mensen op hun vestje je wil spugen, moet wel zorgen niet zijn eigen blazoen te beschadigen, wie ruim 200 beweringen inzendt en dan de inzenders van beweringen zó te betitelen,
heeft geen "gelukkige" hand van schrijven.
In de volksmond heet dat: DOM.
Naam:
Monique Methorst
Datum:
22 juni 2014
Email:
moi636yahoo.com
De boeman nog wel. Daar ik nauwelijks een bewering op deze site plaats, hoef je bij mij niet met je kenmerken aan te komen. Valt zeker niet mee he; al die kennis waar je mee rondloopt en dan nog geen originele tekst in voorraad hebben. Nee, iemand als jij WIL ik niet kennen.
Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
22 juni 2014
Monique, je bent een echte troelala in het kwadraat met kapsones tot de zestiende macht, als je mij niet kent zoals je dit in jouw reactie stelt.
Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
21 juni 2014
Monique Methorst,je speelt graag de boeman,je hebt er niets van begrepen. Het is heel opvallend dat jij je mening geeft in zo´n reactie en daarmee jezelf tegenspreekt. Maar ja, dat is een van de kenmerken van inzenders van beweringen, het gebrek aan zelfkennis. Is dit hatelijk genoeg of wil je nog een schepje erbij? Vallen kan niet meer, het huis van God wordt druk bezocht.
Naam:
LV
Datum:
20 juni 2014
Email:
Literairvarkengmail.com
In en in triest, maar wel te begrijpen. Je kunt je energie beter voor iets anders gebruiken.
Naam:
J.de Groot
Datum:
20 juni 2014
Ik had jou heel goed begrepen hoor Jacob.
Maar je ziet het nu, het is maar net hóé men iets leest.
Weer een mooi voorbeeld hier.

En je 2e reactie: als een schaap over de dam is...
ik begrijp je hint!

Ik vind de manier van plaatsing van inzendingen
(of je het met die inzending op zich eens bent doet nu even niet ter zake!) niet juist.
De dagelijkse stroom van een inzendster die
geheel haar eigen evangelie predikt (ook hier heb ik het nu niet over de inhoud!) die zonder enige beperking hier haar gang kan gaan, dat is respectloos ten opzichten van andere mede inzenders. Er zijn door div. mensen daar commentaren op geleverd, ook door mij. Ja iedereen mag dagelijks iets inzenden zou je zeggen, maar het handje vol mensen die het tabblad beweringen gebruiken is bijna op een hand te tellen, en verzuipen direct in de stroom inzendingen van die ene inzendster. Het zelfde is al gebeurd met het tabblad Beschouwingen.


Maar de redactie heeft een eigen keus gemaakt en laat het zo, dus het kan gewoon doorgaan een keus die door hen/hem zelf gemaakt is. Prima toch?!

Ik wens hier niet langer tussen te staan, en mijn tijd aan te verdoen, heel simpel. En dat heb ik al eerder geschreven.
Het tabblad beweringen (toch al omstreden!)is geworden tot een soort privé blog, met hier en daar een verdwaalde inzending van een andere schrijver/ster er tussen.
Ik weet ook dat er schrijvers zijn die het tabblad beweringen liever gesloten zien worden,
maar naar die reden hoef je niet te gissen.

Jacob ik steun jouw voorstel laatst om een tabblad aforisme, of althans iets in die richting
op te zetten, met duidelijke richtlijnen waar een inzending een beetje aan zou moet voldoen.

Misschien dan, je weet het maar nooit!

Dag Joke.
Naam:
Jacob van Schaijk
Datum:
19 juni 2014
Uit zeer betrouwbare bron heb ik vernomen dat mijn reacties zouden impliceren dat ik mij verheug in het vertrek van Joke de Groot. Niet dus, ik heb mij geheel verkeerd uitgedrukt.
Jammer dat je gaat, Joke. Maar begrijpen doe ik het wel.
Naam:
Monique Methorst
Datum:
18 juni 2014
Email:
moi636yahoo.com
@Wilma: als je Joke niet persoonlijk kent, hoef je hier niet te reageren als een troelala met een hoop kapsones. Jouw mening is niet interessant, noch onderbouwd en dat is goed terug te zien aan de reeks uitspraken die maar één bedoeling hebben; zo hatelijk mogelijk overkomen, dan lijk ik zelf heel wat. Boeh zo nep.
Naam:
J.de Groot
Datum:
18 juni 2014
@ Wilma,
Dank je voor het inkijkje in jouw mooie christelijke denk en leef wereld.
Een mooie demonstratie geef je hier weg hoe mensen
zich kunnen uiten met een hoog ontwikkelde kennis van de bijbel.

Staat daar niet: heb elkander lief?
Dus alles komt goed.
Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
17 juni 2014
Ik ben het eigenlijk wel eens met de Zweed. Joke is mijns inziens echt zo iemand die denkt gelijk te hebben in alle omstandigheden.Ondanks dat het moeilijk is om afscheid te nemen van jezelf, zoals Anita dat zo beeldend uitdrukt,toch maar over de rand, plof...Joke. Dit is tenslotte jouw probleem. Jou lief vinden doe ik pas als je aan de onderkant hangt.
Naam:
J.de Groot
Datum:
17 juni 2014
Wilma je hebt me dus heel goed begrepen,
mooi zo.
Dus ik zeg Wilma...PLOF!

Maar hou je veilig,
met een groet van Wim Daniëls.
Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
16 juni 2014
Deze wereld is nog nooit kloppend geweest, behalve eeuwen geleden toen de mens in de veronderstelling verkeerde dat de wereld plat was. De niet kloppende mens werd gewoon over de rand geduwd, naar onderen. Als het je te veel wordt dan weet je wat je te doen staat. Neem er een voorbeeld aan.
Naam:
anita
Datum:
16 juni 2014
Email:
anitabexs4all.nl
Lieve Joke,
Ik snap je besluit. Jouw hart is echter niet versteend en het klopt voor anderen. Soms kun je niet anders dan jezelf losmaken van de mensen die altijd denken gelijk te hebben. Toch vind ik dit erg triest!
Naam:
Dik van Balen
Datum:
14 juni 2014
Bengtson lijkt de Kabouterbrigade te vertegenwoordigen in zijn reactie op deze op zich droevige bewering. Deze brigade poogt onder mogelijk talloze pseudoniemen kleuterpedagogiek te bedrijven op schrijfsites. Medeschrijvers krijgen dan lesjes en tips. Over hun gedrag, taalgebruik of onderwerpkeuze. Vaak hanteren de kabouters daarbij een mix van kinderachtigheid, geleerde betweterigheid en flauwe humor. Dit alles slordig gegoten in stadhuistaal. Bij tegenspel roepen zij vaak huilerig de hulp in van de Zesjesclub. Deze heldhaftige kleine etterbakjes spelen de smaakpolitie in Lettertjesland. Een soort Legodorp voor beledigde Fabuland poppetjes.
Bengtson speelt vast tweede viool in een Scandinavische Geitenwollen Sokken hoempaloempa orkestje.
Naam:
J.de Groot
Datum:
14 juni 2014
Dag Sven Brengtson, weer zo'n leuke Zweedse naam bravo!
Op je riedeltje ga ik niet eens meer in.

Günter en Jacob, er zijn nog genoeg ander dingen om te doen in dit "aardse" leven om mee bezig te zijn. Dat op deze wereld veel van zijn bewoners er een zooitje van maken staat wel vast.

En in die andere "sferen" komen we allemaal vanzelf terecht: haast is niet nodig!

Maar we blijven lachen toch?
Naam:
Günter Schulz
Datum:
14 juni 2014
Je moet natuurlijk doen wat jou het beste lijkt. Dat wordt dan voortaan voor sommigen stevig afkicken; stel je voor: voortaan geen "échte Joke" meer... Het ga je goed!
Naam:
Jacob van Schaijk
Datum:
14 juni 2014
Als één schaap over de dam is .... ?
Naam:
Jacob van Schaijk
Datum:
14 juni 2014
Mijn moeder zei bij zulke gelegenheden: allemaal de zegen en het heilige kruis na.
Naam:
Sven Bengtson
Datum:
14 juni 2014
Dat lijkt mij een uitstekend idee, mevrouw De Groot! U beschouwt zichzelf immers als een normaal mens die zich afkeert van de hele wereld die voor geen meter meer klopt. Gelukkig bent u nog wel normaal. Een hele geruststelling.

Wat is trouwens een organisch leven? Ik dacht dat elk leven organisch was. Merkwaardig. Ik wens u verder veel levensvreugde met uw veronderstelde normaliteit, zodat de schrijvers hier ongestoord kunnen blijven werken aan hun genezingsproces.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)