Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Ik geloof er heilig in, dat een mens geen heilige kan zijn
noch worden.
Het is het beeld met geldbedrag dat Rome er voornamelijk in zag om de geldbuidel steeds groter te laten worden.
Nee, geen heilige, maak me alsjeblieft nog niet gekker dan ik al ben.

Schrijver: Petra Hermans, 28 juni 2014


Geplaatst in de categorie: religie

3.2 met 9 stemmen 959Er zijn 8 reacties op deze inzending:

Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
13 juli 2014
Van Balen, jij hebt het geluid van een tweetakter, hoe vind je die?
Naam:
Dik van Balen
Datum:
1 juli 2014
Wilma Klysma De Bruine mag wel attent zijn op de techniek van haar schrijven, meer gevoel voor echte humor aan de dag leggen, kinderachtigheden proberen te vermijden, op te houden met huilerige commentaren, en haar bijdragen meer te doseren. Daar hebben lezers meer aan. De klemmende vraag of ik op enig moment zogenaamd lekker in mijn vel zit, is daarbij volstrekt onbelangrijk.
Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
30 juni 2014
De woordendiarree is hier op zijn hevigst, gelijk een lavastroom. Waar komt dit klysma toch vandaan? Welk volume heb je nodig om lekker in je vel te zitten, Van Balen?
Naam:
Dik van Balen
Datum:
29 juni 2014
Nog nimmer kreeg de zegswijze: 'We weten wie het zegt', voor lezers zo'n onvergelijkbare lading als het commentaar van de Bruine over de noodzaak van 'revisie' van enkele commentatoren.
Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
29 juni 2014
Zo te lezen zijn er hier enkelen aan een grondige revisie toe. Halleluja prijs de Heer! Het wordt almaar slechter in Nederland.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
29 juni 2014
Heilig betekent niets anders dan goedgelovig en dat zijn er meer dan wij voor mogelijk achten!
Ik geloof in de oprechtheid van ieder mens en dat heiligheid daarmee inherent is. Ik geloof niet in goed en kwaad, maar in de anti-dualistische eenheid van alle mensen, ook al zijn velen zich daar nu nog niet van bewust.
Voor mij is ieder mens een heilige, hoe die zich ook manifesteert! De Christusliefde kijkt voorbij de aardse beslommeringen en verpakkingen. Heilig betekent in mijn visie niet verstoken van aardse lusten en zaligheden. Daar heb je mijn schisma met die verrotte pausen en nepkardinalen in pronkzuchtig Rome!...
Naam:
Dik van Balen
Datum:
28 juni 2014
Beste Roderick-Jan, als je deze tekst ooit mocht lezen, voel je dan geheel vrij, om hikkend van de onberedeneerde lach, de stilte van vroege ochtenden te doorbreken, in het besef dat ik met deze verbale oprisping weer mijn dagelijkse portie vage onbegrijpelijke rariteiten kon plaatsen.

Dit alleen al omdat de redactie mijn bijdragen steeds weer accepteert. De lezers sputteren zich maar een ongeluk. Alles van mij lijkt daardoor buitengewoon boeiend. Zo goed heb ik het op internet nog nimmer beleefd. Ik knal er van alles op. En geen poortwachter houdt mij tegen. Wat een wereldsite!
Naam:
Petra Hermans
Datum:
28 juni 2014
Email:
worldpoet546live.nl
Beste Greet, als je dit ooit mag lezen, heb je mijn
volledige goedkeuring om heel hard te gaan lachen!
Jij en ik weten waarom!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)