Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen
Er zijn 8 reacties op deze inzending:

Naam:
Petra Hermans
Datum:
3 jul. 2014
Email:
worldpoet546live.nl
Joanan, ik had graag dat jij allerlei suggestieve
toestanden voortaan maar achterwege laat, want het
breekt enorm af, wat ik bedoel.
Ik houd niet van afbraak, maar opbouwen.
Ik kan dit allemaal niet écht waarderen!
Hij, zij, die mij beschuldigt, beschuldigt mij
van zichzelf.
Denk voortaan even 20 jaar na, voordat er een zgn.
pasklaar antwoord wordt uitgedraaid, alsof het
niets is! Dank.
Naam:
Petra Hermans
Datum:
3 jul. 2014
Email:
worldpoet546live.nl
Heb ik gezegd, Rutgers, dat ík eerlijk ben,
om ook maar even eerlijk te zijn?
Ik dacht het niet.
Naam:
Dik van Balen
Datum:
3 jul. 2014
Joanan, als Petra haar 'diepte en breedte' dan maar wel doseert. Dus geen dagelijkse ladingen, wat mij betreft. Overigens wordt er niets 'opgeschud' door Petra. Echt niet. Slechts reuring is er door discussies over de hoeveelheid inzendingen, de kwaliteit, en het gebrek aan echte zeggingskracht. Dat is geen (inhoudelijk) 'opschudden', volgens mij. Wel toon je in warme bewoordingen jouw sympathie voor Petra. Voor haar zal dat zeker een flinke morele steun betekenen.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
2 jul. 2014
Ik wil geen overhaaste conclusies trekken, maar juist sterk afgewogen visies uiten. Ik vind Petra eerlijk en spiritueel, ze weet de boel op te schudden en daar hou ik van! Ook al is ze veelal wat vaag en voor allerlei uitleg interpreteerbaar, nu is ze heel duidelijk, wat mij betreft. Ze noemt de gay-hit 'Smalltown Boy' van Bronski Beat en dat in combinatie met haar liefde voor Irene N. maakt, dat zij haar lesbische inborst openlijk, zij het ietwat cryptisch, toegeeft! Gefeliciteerd, lieve Petra, het hoge woord is er eindelijk uit en dat verklaart ook je enorme creativiteit en scherpzinnigheid!... Dik heeft overigens wel een punt, je mag meer in de diepte en de breedte gaan, Petra, zodat je beter begrepen wordt!...
Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
1 jul. 2014
Van Balen, er ligt nog een verrassing voor jou onder het ijs. Ga maar gauw kijken.
Naam:
Dik van Balen
Datum:
1 jul. 2014
De redactie heeft een eigen onnavolgbaar beleid voor deze rubriek op deze mooie site. Het zij zo. Maar ondanks Petra's goede bedoeling is dit voor mij zeker weer geen bewering. Meer een compacte hartenkreet, welke overigens nog steeds cryptisch is opgeschreven.

Fan van Petra, Joanan, legt tenminste uit. Zijn schrijverschap hier heeft volgens mij de bedoeling om de lezer erbij te betrekken. Joanan heeft als missie om de lezers zaken duidelijk te maken. Hoe de lezer ook zijn vele publicaties hier waardeert of betwijfelt.

Bezwaar bij de dagelijkse inzendingen van Petra is dat het vage kreetjes in de verte zijn. In die zin komen zij bijna alle gemakzuchtig over. Even in elkaar geflanst. Een paar accentstreepjes erbij. Of drie puntjes aan het eind van een zin. Dan lijkt het vast weer boeiend. Maar nee. De Nieuwe Kleren Van De Keizer is een beter en meer leerzaam sprookje.
Naam:
Petra Hermans
Datum:
1 jul. 2014
Email:
worldpoet546live.nl
Ik begrijp nu, waarom ik in mijn jeugd het volgende
nummer erg goed vond, en vind:
"Smalltown boy" van Bronski Beat.
Met andere woorden zeer beknopt geformuleerd:
de geestelijke voeding haalde ik buitenshuis!
Wel zo onafhankelijk!
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
1 jul. 2014
Je weet wellicht, dat ik Irene een waardige plek heb gegeven binnen mijn beschouwingencanon, het is namelijk opvallend hoeveel oude, wijze zielen er door de nazi's zijn vermoord! Je verbondenheid met haar doet me goed, want ik ben zo bang, dat wij de meest liefdevolle mensen vergeten en ons laten overmeesteren door goddeloze, haatdragende oorlogszuchtigen...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)