Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Bij veel schrijfsites - behalve deze- zijn lezers en schrijvers meestal rijpe vijftigplussers, met geen of weinig betaald werk, die elkaar het licht in de ogen niet gunnen bij het schrijfambacht, verder regelmatig bij de Rijdende Rechter verschijnen, zich betweterig opstellen, weinig gevoel voor humor demonstreren, en vage taal als kunst zien.

Schrijver: Dik van Balen, 2 juli 2014


Geplaatst in de categorie: humor

3.2 met 19 stemmen 515Er zijn 11 reacties op deze inzending:

Naam:
Dik van Balen
Datum:
24 juli 2014
Geef De Bruine snel een drankje tegen haar repeterende humorloosheid. En is er kruid gewassen tegen haar kinderachtige stijl van discussie? Nee, dus snel op weg naar spuugbakjes, snotlappen, huilebalken, en nog meer aanstellerij. Maar ik taxeer ook antwoorden in de trant van: ja, je projecteert maar een eind weg, ik moet heel hard lachen, mag ik even vomeren, geef die Van Balen eens steunzolen, en maak je niet dik, dun is de mode.
Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
20 juli 2014
Geef Van Balen snel een zakdoekje.
Naam:
Dik van Balen
Datum:
5 juli 2014
Positief is dat Petra in haar reactie probeert toe te lichten en te analyseren. Tot mijn droefheid is het voor mij grotendeels behoorlijk mistig. Vooral deel twee van haar commentaar wemelt van ogenschijnlijk dramatische suggesties, maar is voor de lezer erg slecht te volgen.
Ik kan mijn bezwaren punt voor punt illustreren. Maar ik stop daar voorlopig mee. Petra, je blijft erg opdringerig in tal van beweringen. Werkelijk communiceren boeit jou, geloof ik, echt stukken minder. Inderdaad gaat het meer om het uiten dan om wederzijdse begrip. Jammer, voor een schrijfsite dan.
Naam:
Petra Hermans
Datum:
5 juli 2014
Email:
worldpoet546live.nl
Natuurlijk kan iedereen voor en uit zichzelf antwoorden, aangezien het een openbare site is.
Het is mij inmiddels óók gewoon, langs alle
geheimzinnigheid.
Ik sta hier eigenlijk nog maar op een klein krukje daar mijn perspectief in dit leven me meer gaat bieden.
Een ander mens koestert een ander perspectief, conform het eigen leven.
Het zal even wennen zijn voor iedereen, eveneens voor mij.
Ik vraag me bij dit alles weleens af of een mens
nog wel oprecht gelukkig mag zijn?
Als iemand kapot is van en in zijn levenswijze
hoeft dat écht niet bij mij te horen; een kwestie
van duidelijk onderscheid weten te maken.
Het aanbieden van een vrijheid die enkel en alleen
ademt en uitademt vanuit schijnheiligheid zal me
zeker niet gelukkiger maken.
Ik ben me gewoon aan het voorbereiden op wat gaat komen...
Ik weet mijn plaats en daarvoor hoeft niemand mij
op een voetstuk te zetten of ervan af te trekken.
Naam:
Monique Methorst
Datum:
4 juli 2014
Email:
moi636yahoo.com
Toen mijn oma opgebaard lag, maakte iemand een opmerking en de halve familie lag in een deuk. Zwarte humor, een joke, misschien soms een misplaatste grap en dat bedoelde ik met relativeren. Soms is dat de enige manier om met je gevoelens om te gaan, want we lachten niet vanwege een gebrek aan respect.
Mijn reactie is misschien niet on-topic, ik haalde de opmerking over zwartgalligheid er uit, omdat het een kwestie van smaak is. Ik heb het nergens over doen alsof, dus dat begrijp ik even niet...
Naam:
Dik van Balen
Datum:
4 juli 2014
Monique kan prima voor zichzelf antwoorden.

Mij valt weer op de belerende toonzetting in het commentaar van Petra. Alsof zwarte humor bedrijven altijd betekent, dat mensen zo eigen gevoelens van verlatenheid oprekken. Wat is dat voor een rare veronderstelling? Onbeholpen gepsychologiseer, vind ik dat.

Lastig vind ik ook als mensen zichzelf gaan duiden. Zoals in: ik zeg het maar eerlijk, ik houd niet van omwegen, ik heb een hekel aan ziekenhuizen, en ik houd niet zo van doen alsof. Onbedoeld plaatst ook Petra zich zo weder op een voetstukje. Want anderen houden natuurlijk van zaken, waar zij juist zo van walgt. Bah, wat akelig toch.

Vreemder nog vind ik haar gedachte, dat vooral 'doen alsof' de wereld heeft gebracht tot ellende. Niet best, natuurlijk. Maar gelukkig heeft Petra inmiddels een eigen soort goddelijke route gekozen. Deze is zeer persoonlijk en lastig te volgen.

Wat betreft dat laatste, past slechts respect. Dat mag Petra uiteraard zelf weten. Al heb ik ernstige bezwaren tegen het veelvuldig opdringen van haar 'beweringen'. De rest van haar gefilosofeer in dit specifieke commentaar, vind ik zelf behoorlijke flauwekul.

Positief is dat zij nu wel eens een aanzet geeft tot een te volgen redenering. Dat is al heel wat. Ten slotte, ik ga er, zoals eerder gemeld, binnenkort een poos mee stoppen. Lezers weten nu wel hoe ik erover denk. Al heb ook ik nooit de wijsheid in pacht.
Naam:
Petra Hermans
Datum:
4 juli 2014
Email:
worldpoet546live.nl
Sorry, Monique, maar relativeren ìs in mijn optiek
toch heel iets anders als met zwarte humor aan de
slag te gaan om het eigen gevoel van verlatenheid
maar een beetje op te zien trekken en rekken...
Nee, eigenlijk geen sorry.
Ik houd niet van doen alsof; daar heb ik zelfs
een behoorlijke hekel aan!
Het heeft de wereld gebracht tot wat ze nu is
en dat is niet veel: dat weten we allemaal.
Ik heb een heel ander perspectief om voor te leven
en dat gebeurt anders en afwijkend, Godzijdank!
Ik kan me niet alles permitteren in mijn leven...
Naam:
Monique Methorst
Datum:
3 juli 2014
Email:
moi636yahoo.com
Zwartgalligheid is ook humor en i like it! Er is niks mis mee om scherp te zijn, op het randje. Relativeren, maak de wereld niet mooier dan het is.
Mijn stijl van schrijven, de onderwerpen zijn vrij negatief, wek ik daarmee alleen negativiteit op?
De reactie van de schrijver vind ik interessanter dan de bewering zelf, mooi verwoord.
Naam:
Dik van Balen
Datum:
3 juli 2014
Psychologie van de koude grond is op deze site voldoende aanwezig. Dus suggesties over 'zelf graag gunnen' maken geen indruk. Ook niet 'tekortkoming en falen projecteren op een ander'. Irritant trekje op deze site is dat gepsychologiseer van lezers met mild tot scherp commentaar. Een perfect mens ben ik uiteraard niet. En mijn schrijven blijft tobben.

Maar ik heb, gelukkig, voldoende waardering in mijn beroepsleven en daarbuiten. Dus dat sukkelige verwijzen naar projecties is onnodig. Bij jouw eigen lawine aan voor mij vage gedachten, Petra, negeer je gemakshalve dat het hier een openbaar platform betreft. Wie zo nadrukkelijk en vaak wil plaatsen, kan commentaar verwachten.

Voor mij komt die stroom aan slecht te duiden gevoelens opdringerig over. Verder worden op deze site regelmatig werkelijk chagrijnige gedachten verkocht onder het mom van humor. Neem alleen al de rare stripgeleerde Sickbock. Nee, dan vind ik mijn bewering over de doelgroep van veel schrijfsites eigenlijk best prikkelend en grappig.

En ermee eens zijn, behoeft helemaal niet. Maar inhoudelijk is je reactie niet, Petra. Jammer. Het is vaak opvoedkundig en moraliserend gepraat in de commentaren. Nu ook weer bij jou, Petra. We mogen onder het ijs sterven, spuugbakken pakken, of gewoon doodvallen. Of weer grijpen naar de strohalm van 'positieve energie'. En natuurlijk verzuipen wij ook in 'zwartgalligheid'. Ja, het zal wel. Stil maar, wacht maar, alles wordt nieuw. Nu deze rubriek nog.
Naam:
Jacob van Schaijk
Datum:
2 juli 2014
Email:
tijsterblomlive.nl
Volkomen terecht dat je deze van grootmoedigheid, wijsheid en humor doordrenkte site bij je oordeel uitzondert!
Naam:
Petra Hermans
Datum:
2 juli 2014
Email:
worldpoet546live.nl
Probeer eens een keer iets in de waarde te laten,
mijnheer Van Balen.
Wellicht had je je dat zelf ook graag gegund.
Tip: ophouden met voortdurend tekortkoming en falen projecteren en frustreren op een ander.
Cynisme en sarcasme vallen bij mij overigens nìet onder het kopje van humor!
Zwartgalligheid noemen ze dat doorgaans...
Negatieve energie wekt alleen negativiteit op!
Eerlijk gezegd prefereer ik positieve energie.
Maakt de wereld een beetje mooier...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)