Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Vele mensen hebben niet in de gaten, dat hun huidige
bewustzijn zo ontzettend veel zegt, over hun onbewuste en
onderbewuste staat van zijn!
Zij trachten te verfraaien, wat zeker niet te verbloemen valt.

Schrijver: Petra Hermans, 20 september 2014


Geplaatst in de categorie: psychologie

2.6 met 10 stemmen 210Er zijn 7 reacties op deze inzending:

Naam:
Petra Hermans
Datum:
24 september 2014
Email:
worldpoet546live.nl
Je klinkt ongeduldig, Wilma.
Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
23 september 2014
Petra, daar geloof ik niets van, bewijs het maar.
Naam:
Petra Hermans
Datum:
23 september 2014
Email:
worldpoet546live.nl
Wilma, je zal mij nooit zijn en dat is maar goed
ook.
Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
22 september 2014
Wat niet bewust wordt waargenomen wordt onbewust waargenomen, je denkt er niet over na. Die waarneming wordt opgeslagen in het onderbewustzijn, met name in het korte termijn geheugen en van daaruit opgeslagen in het lange termijn geheugen. Dan wordt het moeilijker om je je die informatie te herinneren. Door de intuïtie kun je je die onbewuste waarneming herinneren. Over de bewuste waarneming wordt nagedacht. Wat mij treft in jouw bewering is dat je de begrippen onbewuste en onderbewustzijn hanteert als zijnde een opslagplaats voor het bewustzijn, waarbij de opgeslagen informatie per definitie minder goed zou zijn dan dat wat je doet binnen je bewustzijn, je praat over verfraaien. Dit is mijns inziens niet mogelijk omdat je nadenkt over de bewuste waarnemingen.
Een onbewuste waarneming die je hebt opgeslagen in het lange termijn geheugen kan bijvoorbeeld zijn: "Heb ik dat niet al eens eerder gezien." Dit geheel van de opgeslagen waarneming in het onderbewustzijn hoeft per definitie niet minder te zijn dan de bewuste waarneming en evenmin als reden of oorzaak te fungeren voor iemands bewuste gedrag. De overgang van onderbewustzijn naar bewustzijn is de intuïtie.
Ik vraag me af hoe het met jouw verwerkingsproces staat.
Naam:
J.H.W.Heilloos
Datum:
21 september 2014
Als mevrouw Hermans het niet kan laten haar pruttel-proza ongelimiteerd op ons los te laten, zou ze dan alstublieft zo vriendelijk willen zijn de narcistische stroom van eigen foto's te stoppen? Dank!
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
21 september 2014
Een uiterst wijze bewering, absoluut! Het onbewuste en onderbewuste van de menselijke psychen is van enorm belang. De meeste mensen gaan nooit in psycho-analyse en dat is op zich een gruwelijke misdaad, omdat ze daarmee hun onbewuste motieven links laten liggen. Hun psyche-bewustzijn blijft hoogst beperkt en bevooroordeeld, want primitief reagerend, botweg slaan in plaats van onderzoekend tot eenheid leidend. Ongeanalyseerde krankzinnigen richten enkel onheil aan!
Jammer dat je enkel bij je beweringen blijft steken, ik snak namelijk naar columns van jou! Mooie foto trouwens! Kwetsbaarheid vraagt om een stoer jack. Hoop dat je weer kleurige, fladderende, zijden jurken durft te dragen!...
Naam:
randverschijnsel
Datum:
21 september 2014
Telkens weer ben ik verbaasd over hoeveel mensenkennis jij beschikt. Nu nog even je interpunctie bijspijkeren.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)