Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

De uitvinders van de computer, de gsm en daarmee vergelijkbare hulpmiddelen zijn geweldige geesten, die de wereld onnoemelijk veel hebben gegeven.
Mogen al deze geleerden ook de wijsheid behouden van mensen uit het stenen tijdperk of bewoners van het onbekende oerwoud? Te beseffen dat elke mens, hoogst vernuftig of zwakzinnig, even afhankelijk is en blijft van de almachtige Schepper van al het leven.

Schrijver: Han Messie, 2 januari 2015


Geplaatst in de categorie: religie

4.2 met 5 stemmen 94Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
3 januari 2015
Ik hoop dat de NS deze bewering eerdaags wil omroepen in hun treinen, waar naast de opgelegde zwijgplicht in stilte-coupés bijna iedereen zelfbevredigend met een hoogst verslavende communicatiemachine in de weer is, zonder nog om zich heen te kijken en er alles aan doet om de ogen van anderen te ontwijken. Bang voor echt contact en oncontroleerbare veranderingen, zoals verliefd worden of echt ontroerd raken. Bang ook voor heftige emoties als woede en afschuw. Iedereen negeert iedereen. Conflictsituaties opgelost. Maar schijn bedriegt en onder de dunne laag van aangepast meedoen aan die massacommunicatiehype groeien lavaspuwende emoties op tot meer en meer ondraaglijke hoogte/uitspuwingsdrang. God is niet te vinden in al die vernuftige elektronica. God zit diep in de mens zelf en niet in al die nep-communicatie met verslavende, verleidelijke toeters en bellen. Soms kan ik die zwartekousenboerinnen wel begrijpen, die fel gekant zijn tegen b.v. de televisie, omdat ze dat iets van de duivel vinden! Probeer tegenwoordig nog maar eens een gesprek aan te knopen met iemand in de trein, dat blijkt een helse klus, want ze zitten allemaal in hun afwerende cocon vol allemaal zogenaamd hoogst interessante en belangrijke activiteiten. Als je hardop een gevatte opmerking maakt, dan kijken ze je allemaal aan met holle, geagiteerde, vijandige ogen. Zonder zo'n prikkelmachine voel je jezelf inmiddels een paria, een rariteit, terwijl het nog steeds andersom zou moeten zijn, maar de aangepaste massa verpulvert ons blindelings. Bedankt, Han, voor deze proteststem, maar je begrijpt dat de NS-directie niets voelt voor mijn plan, omdat ze allang blij zijn, dat ze hun passagiers tam hebben gekregen na al die agressie tegen hun personeel. Gratis Wifi en zo. Beeldschermen met reclame en aankomsttijden. Inzichtomroepen aangaande storingen en vertragingen. Wandelende versnaperingenboys met zoetigheden, ook al zijn ze veel te duur. De zinloze overinformatie heeft het diepmenselijke contact met de goddelijke wereld verstoord en overgenomen. En dat alles na de massale breuk met de natuur. Het is een tikkende tijdbom, let op mijn woorden, hoe braaf en geordend het er ook allemaal schijnt uit te zien. De stilte(coupé) voor de storm. God is de ander, de ander is God. Bedankt, Han, voor je wijze, Keltische woorden!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)