Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Het zeggen van godver, godverdomme kan wellicht terecht als Godslasterlijk of kwetsend beoordeeld worden.
Maar het eruit flappen van een krachtterm als "verdraaid nog aan toe" of "verrek maar" mag gerust je bezwaard gemoed ontluchten, zonder kritiek.

Schrijver: Han Messie, 5 januari 2015


Geplaatst in de categorie: moraal

3.3 met 6 stemmen 91Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Jacob van Schaijk
Datum:
12 januari 2015
Men zou zich misschien meer moeten realiseren dat dit woord niet anders betekent dan "God verdoem mij".
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
6 januari 2015
Email:
gabrielamommersyahoo.com
Mieljaar de nondeju! Dat zeggen ze in het zuiden van het land. Komt van 'Milliard de noms de Dieu", zo heeft een Fransman mij vertelt.

Potverdomme, potjandorie, potverdrie, zeggen mensen die netjes willen vloeken, voor zover er zoiets bestaat als netjes vloeken.

S h i t ! zeggen anderen. Chips! is de nette variant tegenwoordig.

Ik kan er eerlijk gezegd niet zo mee zitten als mensen vloeken. Als ze god zeggen, dan bedoelen ze ook godin, het universum, het licht, de bron, iedereen, en zichzelf. Tja, soms heb je zin om alles en iedereen te vervloeken, inclusief jezelf. Ik vind het minder als mensen naar elkaar toe verwensingen maken, zoals dat 'verrek maar', dat is al niet leuk, maar nog erger zijn dingen met ziektes, de pest, de tering, kanker, dat vind ik veel enger dan een welgemeende vloek die uit iemands tenen komt als hij een van die tenen pijnlijk stoot. Ik geloof niet echt dat er een god of godin is die daarmee zit.
Naam:
An Terlouw
Datum:
5 januari 2015
Jawel Han, maar ik moet toch heel eerlijk bekennen ( tussen jou en mij dan oké?) dat ik de laatste strofe iets minder gebruik bij het stoten van mijn kleine teentje! Echt wel. En als ik er dan nog verrek bij zou zeggen, dan roep ik dat ook nog over mezelf af! Ik ben WEL met je eens, dat de GVD's zinloze en bij gebrek aan beter zijnde woorden zijn! Goed gedaan!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)