Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Kievitenpopulatie in Friesland

De Raad van State heeft bepaald dat er dit jaar in Friesland geen kievitseieren worden geraapt. Het Friese provinciebestuur zou volgens de hoogste bestuursrechter onvoldoende onderzocht hebben of de kievitenpopulatie in Friesland zich nog in een gunstige staat van instandhouding bevindt.

Mijn vraag één is of bij zo´n lokale kwestie dit niet beter overgelaten kan worden aan lokale autoriteiten?
Mijn vraag twee is of een toch al sterk beperkte lokale traditie hier niet om zeep wordt geholpen door te veel aandacht voor het nog niet uitgekomen dier?

Schrijver: Tammo G., 14 januari 2015


Geplaatst in de categorie: woonoord

3.3 met 7 stemmen 186Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
23 juli 2015
Nou Joanan, dit heb je dan toch maar weer gezegd, heel flink, je bent weer zeer verhelderend, maar niet heus.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
15 januari 2015
En wordt er dit jaar dan ook geen aandacht besteed aan de vondst van het eerste kievitsei?... Overigens heb ik als kind negen jaar in Friesland gewoond en nooit een kievitsei gegeten, altijd eieren van een kip. Ik weet wel dat anderen wel kievitseieren nuttigden, maar voor de meerderheid blijft de kip toch favoriet. Maar denk maar niet dat de Friezen zich ook maar iets van deze maatregel zullen aan trekken, want daarvoor zijn ze te dwars en vrijheidminnend. Het opsnorren van kievitseieren zit in hun genen gebrandmerkt. De Raad van State heeft geen enkele feeling met de doorsnee Fries. Dat zijn regenten, die nog geen weiland in durven uit angst voor het contact van hun Italiaanse design-schoenen met koeienpannenkoeken. Bovendien is er te weinig mankracht en animo bij de veldwachters om alle kievitseierenrapers te schaduwen. Grote kans dat ze in burger hetzelfde doen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)