Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Tijd voor bezinning

Zijn we als rechtstaat al een eeuw of drie bezig om eigenrichting aan banden te leggen, roept de goedheiligman uit Rome op tot eigenrichting bij belediging. Iemand die je moeder of je geloof beledigt, die mag je een dreun verkopen. Dat is 'normaal', aldus Franciscus. Hij is blijkbaar zelf even helemaal de weg kwijt. Tijd voor bezinning voor deze paus.

... Op het vliegtuig van Sri Lanka naar de Filpijnen deed paus Franciscus op 15 januari 2015 een opmerkelijke uitspraak naar aanleiding van de gebeurtenissen in Parijs. Hoewel hij pleit voor geweldloosheid vindt hij het normaal dat je iemand een slag verkoopt, wanneer hij je moeder beledigt. Ook vindt hij dat je "niet mag provoceren of het geloof van anderen beledigen". Zie link. ...


Zie ook: http://nieuws.vtm.be/buit...-je-mag-niet-lachen-met-geloof

Schrijver: Gabriëla Mommers, 20 januari 2015


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.6 met 5 stemmen 205Er zijn 6 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
28 januari 2015
Niet dat jij die positie ambieert, uiterst integere aartsengel Gabriëla, maar in mijn wilde dromen zou jij de perfecte opvolgster voor paus Franciscus zijn! Onder jouw leiding zou ik mijn lidmaatschap van de roomse kerk wel willen herzien, al weet ik dat dat natuurlijk een utopie is. Als WICCA-hogepriester en doorleefde sjamaan verafschuw ik iedere wereldgodsdienst, die de massa schaamteloos bedot en geld aftroggeld. Ware spiritualiteit bevindt zich niet in georganiseerd kerkisme. Als medeheks deel ik je liefde voor de New Age stromingen. Die bisschop Van Eijk is inderdaad een grote *****. Ik ging tenslotte ook nog wat naar de Oud-Katholieke kerk, maar ook daar botste ik met het veroordelende gezag en de braaf-christelijke uitsluitingsmethoden. Bij veel kerkgenootschappen moet je rijk zijn om er deel van uit te kunnen maken. Dat gegeven zegt al genoeg over de hypocrisie van deze zichzelf op de brave borsten kloppende huichelaars. Dat roomse instituut is verouderd en niet meer van deze tijd. Het is de hoogste tijd dat die roomse poespas wordt opgeruimd en weggevaagd, want het is net zo schadelijk als het radicale, maar ook softe islamisme.
Godsdiensten, die aanzetten tot moord deugen absoluut niet!...
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
23 januari 2015
Ik denk dat Franciscus met zijn recente uitspraken over Charlie Hebdo en ook over anticonceptie, bij velen van zijn aanvankelijke voetstuk, van moderne en vredevolle paus, is gevallen. Ik had hem eerlijk gezegd ook hoger dan zijn voorgangers, maar ben door zijn recente dwalingen totaal ontnuchterd. En heel blij dat ik dertig jaar geleden al RK bij mijn naam weg heb laten schrappen.

En zolang die engerd van een Eijk nog in ons land de kar trekt, komt het sowieso niet goed met de RK Nederlandse kerk.
Er is een Oud-Katholieke kerk die het wat beter begrepen heeft: vrouwen kunnen priesteres worden, geen celibaat, priesters en priesteressen kunnen trouwen. Ik mag hopen dat hun ideeën over anticonceptie ook wat meer werelds zijn.

Als eclectische solo heks met interesse in alle verlichte new age stromingen, waaronder het esoterisch christendom, heb ik geen enkele behoefte om me bij welke kerk ook aan te sluiten. Het is wel vervelend te weten dat zoveel mensen de uitspraken van zo'n paus serieus nemen en denken dat ze moeten doen wat hij zegt. Je zou dan verwachten dat hij toch wat beter nadenkt voordat hij dit soort onzin uitkraamt.

Ter lering ende vermaak: Konijnenkwekers boos over kwekende konijnen van paus.

www.hln.be/hln/nl/17541/Het-leukste-van-het-web/article/detail/2188578/2015/01/20/Konijnenkwekers-boos-over-kwekende-konijnen-van-paus.dhtml
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
22 januari 2015
Als je alleen al even naar deze foto van deze roomse schurk kijkt, dan weet je dat je met een Gekke Henkie van de bovenste plank te maken hebt, een seniele oom warhoofd, die zichzelf de incarnatie van Jezus' kornuit Petrus waant.
Jezus zelf duidde overigens in het geheel niet op een Roomse dictatuur met alle misstanden van dien. Het is echt te gek voor woorden, dat miljoenen mensen vertrouwen op de zogenaamde wijsheid van één oude bok. Hij is net zo erg als die kwaadaardige imam, die in Helmond (de mond van de hel!) en Verviers de boel op stelten heeft gezet. Die Allah-loze imam met zijn lelijke, grijze baard slinger ik het liefste aan die luizenpels naar een onbekende planeet, waar geen kans op overleven mogelijk is. Een integere dichter de tong en benen afsnijden, wat denkt die prullaria-schreeuwlelijk wel! De besnijdenis is bij hem niet ver genoeg gegaan!... Zo'n man verdient nooit meer de troost van een liefdevolle vrouw. En ook niet van een mannelijke lover. En dat bedoel ik ook voor Gekke Henkie in het Vaticaanse nepparadijs, waar de Hemelse Godenwereld zich diep voor schaamt!...
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
21 januari 2015
Ter aanvulling, dit is wat The Guardian ervan vindt:

On Charlie Hebdo Pope Francis is using the wife-beater’s defence.
(Paus gebruikt vrouwenmishandelaar-excuus voor begrenzing vrijheid van meningsuiting Charlie Hebdo.)

www.theguardian.com/commentisfree/2015/jan/16/pope-francis-free-speech-charlie-hebdo
Naam:
Jacob van Schaijk
Datum:
20 januari 2015
Beledigingen mag je dus blijkbaar met geweld beantwoorden, volgens Zijne Heiligheid. Mooie opsteker voor terroristen.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
20 januari 2015
Hij is volgens mij niet 'even', maar aanhoudend en volstrekt de weg kwijt. Hij is bang dat de roomse kerk nog meer aan geloofwaardigheid gaat inboeten, o.a. door cartoonisten en intelligentsia, waardoor het bestaansrecht van die roomse poespas onderuit wordt gehaald, waardoor het als een monument in elkaar stort. Het is al heel erg dom van hem om cartoons als beledigingen te zien en het is nog dommer van hem om op te roepen tot slaan. Slaan is een teken van onmacht en onbeheerste razernij. Slaan is opvoedkundig gezien totaal diabolisch.

In de beladen context van de Parijse moorden gezien, zou hij strikt genomen acuut moeten aftreden als hoogste baas van die boevenkolonie. En dat terwijl Christus Jezus juist zegt, dat we iemand die ons slaat, ook de andere wang moeten toekeren. Christus was een extreme pacifist. Sint-Franciscus overigens ook. Verder is hij superhypocriet, want als er ergens veel de draak met het geloof wordt gestoken, dan is dat binnen de roomse kerk. Het is allemaal in wezen heel ordinair en zelfzuchtig, de roomse machthebbers zijn allemaal bang dat ze eerdaags hun beroep gaan verliezen, omdat niemand meer in hun nut gelooft. Datzelfde geldt voor de moslim-geestelijken. Ze preken nu al tegen lege kerken, vandaar dat dit pausje overal op zoek gaat naar grote mensenmassa's onnozelen om nog te redden wat er te redden valt. Voor het oog van de wereld een huilend, Filipijns meisje omarmen en daarna doelloos kwaken over eventuele oplossingen, terwijl hij zijn uitpuilende portefeuille met stalen sloten gesloten houdt. De echte Franciscus gaf wel al zijn bezittingen aan de noodlijdenden. Er zijn miljoenen spotprenten over de roomsen verschenen en daar hebben nog meer miljoenen hartelijk om gelachen en lachen is gezond.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)