Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

SCHIJNBAAR

Wie zal bij ruzie en geschil gelijk hebben? Dat is vaak niet zo eenvoudig te verklaren. Beide partijen kunnen deels gelijk, deels ongelijk hebben.
Drift laait op. Maar mag deze met schappelijkheid beantwoord worden? De schappelijke geest zal zich laten ondersneeuwen, zoals het lijkt. Maar door te volharden en scherpzinnig af te wachten zal de schappelijke uiteindelijk een schitterende overwinning behalen.

Schrijver: Han Messie, 5 maart 2015


Geplaatst in de categorie: moraal

3.6 met 7 stemmen 130Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
10 maart 2015
Dat hangt ervan af wie je als persoon tegenover je hebt staan. Soms is het nodig om iemand zijn eigen vet terug te geven, of lik op stuk te geven. En het woord "lijkt" maakt deel uit van het woord "blijkt", zoals het woord "geduld" van het woord "ongeduld."
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
6 maart 2015
De Belgische dichteres Jo Govaerts debuteerde op haar veertiende met de dichtbundel 'Hanne Ton', ik bezit daar een exemplaar van, maar wat ik je wil zeggen is, dat ik de titel altijd met jou in verband heb gebracht. Je voorname voornaam natuurlijk. Doe ermee wat je wilt, taaie, doorleefde, verdiepte schrijver!...
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
6 maart 2015
Ik herken in jou de Zen-Boeddhist en de ware christen.
Je uiterst vriendelijke gezicht spreekt ook boekdelen. Inderdaad, Han, met het nodige geduld wint de vredelievendheid volop!
Geef me de vijf, makker!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)