Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Bij gelovige mensen is het een schone deugd om steeds nederig te zijn.
Onopvallende en eenvoudige nederigheid is zeer te prijzen.
De wijsgeren van de klassieke Oudheid zetten bij het woord "nederigheid" wel eens een vraagteken. Levensbeschouwers, die opzettelijk met smerige of gehavende kleren gingen wandelen.... Christenen, die opvallend slaafse werkjes gingen opknappen...
Ja, dat kon anderzijds de meest verraderlijke vorm van ijdelheid of hoogmoed wezen om hoe dan ook maar de aandacht op zich te krijgen.

Schrijver: Han Messie, 18 mei 2015


Geplaatst in de categorie: moraal

3.1 met 10 stemmen 96Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
19 mei 2015
Efeziërs 2:10):"Voor de discipel van Christus bestaat er een groot verschil tussen het slechts kennen van G'd en het feitelijk aan G'd onderwerpen zodat onze ziel gered zal worden en ons verstand vernieuwd zal worden. De Bijbel zegt: "Maar dan zegt iemand: ‘De een gelooft, de ander doet.’ Laat mij maar eens zien dat je kunt geloven zonder daden; ik zal u door mijn daden tonen dat ik geloof. U gelooft dat G'd de enige is? Daar doet u goed aan. Maar de demonen geloven dat ook, en ze sidderen." (Jakobus 2:18-20) Betekent dit dat we door onze daden gered zullen worden en niet door de genade van Jezus Christus? Zeer zeker niet. "Door zijn genade bent u nu immers gered, dankzij uw geloof. Maar dat dankt u niet aan uzelf; het is een geschenk van G'd en geen gevolg van uw daden, dus niemand kan zich erop laten voorstaan" (Efeziërs 2:8-9). Nee, Jakobus zegt dat er een verschil bestaat tussen het kennen van G'd en het onderwerpen aan G'd. De demonen kennen G'd ook, maar zij onderwerpen zich niet bereidwillig aan Hem. Aan de andere kant kennen christenen G'd, maar zij onderwerpen zich ook aan Hem. De vrucht van de Geest - de goede daden - manifesteert zichzelf in het leven van een waar gelover. Als we de rest van deze passage over genade uit het boek Efeziërs lezen, dan zien we: "Want Hij heeft ons gemaakt tot wat wij nu zijn: in Christus Jezus geschapen om de weg te gaan van de goede daden die G'd mogelijk heeft gemaakt."

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)