Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Wolters Noordhoff Complex

25 jaar geleden vonden op 26 mei de krakersrellen plaats bij de ontruiming van het Wolters Noordhoff Complex in Groningen.
Zowel het kraken, als de ontruiming én de felle strijd tussen de krakers onderling zouden onderwerp kunnen zijn van een gedegen wetenschappelijk onderzoek.


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=6yNu9LBSRIA

Schrijver: Tammo G., 27 mei 2015


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.6 met 7 stemmen 149Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
27 mei 2015
Ik heb de link bekeken en het was nieuw voor me, maar bijzonder leerzaam. Was dat WNC een voormalige uitgeverij? Volgens mij is de kraakwet nu afgeschaft, wat ook geen vooruitgang is. Een oudere vrouw zegt 'Die jongelui willen ook onderdak hebben!' en een ondernemer stelt 'Jan Publiek was er bang voor!'. Kraken is anti-kapitalistisch en dus staan de kapitalistische systemen haaks op krakers. De politie staat in dienst van het kapitalisme en heeft geen weet van eerlijk delen en fundamenteel socialisme. Zonde dat ze dat gebouw hebben vernietigd voor een nieuw, kapitalistisch project, namelijk de huidige, openbare bibliotheek, ontworpen door een Italiaanse architect. O, wat lekker chic, net als het Groninger Museum, maar de allerarmsten, zoals studenten, zijn de dupe van zo'n peperduur, verspillend, in de nationale schulden stekend beleid.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)