Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Discriminatie

Een ander modewoord is de psychiatrische aanduiding "schizofrenie". Een ernstige psychische ziekte die in de volksmond lichtzinnig wordt misbruikt en door nog lichtzinniger mensen daar wordt neergezet waar deze niet thuis hoort.
Hoe vaak wordt het woord "schizo" misbruikt ter aanduiding van leugens en bedrog - die moeten worden onderbouwd - door onwetenden. Hoe heerlijk vertrouwd klinkt deze verkleinende aanduiding als een ego verheffende liefdesrelatie tot jezelf, als een kleinerend onderwerp naar de ander toe. Een schrik - en onrustbarend verschijnsel in deze samenleving die meer en meer wordt gekenmerkt door drank- en drugsmisbruik, door egoïstisch - en antisociaal gedrag.

Schrijver: Wilma de Bruïne, 31 mei 2015


Geplaatst in de categorie: discriminatie

2.9 met 8 stemmen 204Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
31 mei 2015
Schizofrenie is een ernstige, psychiatrische aandoening, die nauwelijks te genezen valt en in de meeste gevallen tot vroegtijdige ineenstorting leidt. Er zijn meerdere vormen van schizofrenie, wat ook niet vaak wordt begrepen. De persoonlijkheid van iemand die aan deze geestesziekte lijdt, gaat absoluut alsmaar achteruit, totdat er niemand meer over is. Gigantische bosbranden en verschuivingen vagen de toch al broze geest totaal weg. De term 'schizo' is inderdaad kleinerend en bagatelliserend. De diepgang van deze verschrikkelijke geestesziekte wordt inderdaad door o.a. journalisten van kranten vaak in een luchtige context geplaatst. In de straattaal wordt er ook vaak oppervlakkig mee omgegaan. Veel mensen zijn onkundig en weigeren zich te verdiepen. Zo krijg je dat. Overigens hebben schizofrenen vaak een hoge verslavingstendens en gebruiken ze vaak alcohol en drugs om hun psychische ellende te dempen. Dus wat dat betreft doen ze niet onder voor de gemiddelde, moderne mens op drift. De zogenaamd gezonde mensen noem jij 'egoïstisch en antisociaal', wat precies aangeeft, dat zij niet minder geestesziek zijn dan de schizofrenen, maar zij weten het alleen beter te verbergen!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)