Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Belasting

Om kadootjes weg te kunnen geven aan mensen die grote sommen geld belastingvrij willen schenken, gaat de belasting op gezond drinkwater en gezonde vruchtensappen omhoog. Er valt geen enkele logica meer te bespeuren in het kabinetsbeleid. Als er niet snel verkiezingen komen, betalen we straks extra belasting op groenten en fruit om de belastingverlaging op auto's te financieren. De wereld is knettergek aan het worden.

Meer info: zie link.


Zie ook: http://wqd.nl/FGkka

Schrijver: Gabriëla Mommers, 3 september 2015


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.4 met 5 stemmen 188Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
4 september 2015
Het gaat inderdaad om frisdranken, Joanan, maar daar gooien ze dus alle minerale water en vruchtensappen zonder toegevoegde suikers mee op één hoop. Terwijl dat gezonde keuzes zijn, en daar gaan ze dus de fout mee in!

Belastingverhogingen op ongezond eten en drinken, daar ben ik meteen voor. Maar dan ook met het achterliggende doel om de mensen gezonder te krijgen, en niet alleen maar om de begroting sluitend te maken. In dit geval is dus het enige doel om het gat te dichten dat ontstaat door de uitbreiding van de regeling voor belastingvrij schenken. Dat is geen regeling waar de minima gebruik van maken! Pure hobby voor mensen met veel geld, en dat moeten wij betalen met ons gezonde spaatje en juutje. Daar word ik echt pissig om. Je zou nog kunnen zeggen dat het plastic flessen spaart waar de bronwaters inzitten. Maar dat zijn tegenwoordig allemaal petflessen die recycled worden. En bovendien is water ook in kartonnen pakken te koop.

Waarom geen kraanwater, hoor ik de oplettende lezer denken. Hierom: er zit in ons Nederlands drinkwater honderd keer de Europees toegestane hoeveelheid glyfosaat. Is dat erg dan? Ja! Je krijgt er hodginkanker van. Zie mijn hartenkreet 'Gif' van 15 juli 2015. Ik was dus net weer meer flessenwater gaan drinken. Omdat het gezonder is! Komt Rutte en zijn dievenbende daar weer even wat geld weghalen.

Ze zouden inderdaad alleen de producten met toegevoegde suikers moeten belasten. En die met teveel ongezonde vetten. Want we zijn bijna allemaal te dik, en als je geen te hoog cholesterol of suiker hebt, dan behoor je tot een steeds kleiner wordende minderheid. Kroketten en frikadellen zouden ze twee keer zo duur moeten maken en het geld daarvan als subsidie naar de bioslagerij voor een verantwoord stukje diervriendelijke en gifvrije kipfilet. En alle suikerfris twee keer zo duur en dan alle lekker bruisende fleswater - met een suikerloos mintsmaakje of citroensmaakje - juist goedkoper! Kijk, dan zouden ze in het torentje eindelijk hun hersenen eens gebruikt hebben!
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
4 september 2015
Ik dacht dat het juist om frisdranken gaat, die bol staan van het harddrugvergif suiker, maar wellicht heb jij gelijk en zijn ze inderdaad zot geworden, al waren ze dat al. De huidige cultuur en economie helpt de aarde naar de verdommenis, dat zegt Obama ook, maar de stijfkoppige vervuilingskrachten blijven maar op de oude voet doorgaan en doen aan struisvogelpolitiek. Hen hun heilige koe afpakken, staat gelijk aan hen het mes op de keel zetten. Al die materie-verslaafden dekken elkaar en weigeren mee te werken aan een schoner en leefbaarder klimaat. Het kan maar zo dat er bij Nederlands.nl ook van die aarde-verkrachters zitten en dan moet je niet raar opkijken, dat je straks opeens geboycot wordt. Bij de Lidl is een actie, waarbij je een electrische auto kunt winnen, kijk, dat vind ik dan weer opbouwend nieuws.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)