Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Geen grap

Een moslim, een jood, een boeddhist, een hindoe, een christen, een sjamaan, een indiaan, een heks en een atheïst komen samen in een café. Ze praten, lachen en worden vrienden.

Dit is geen grap. Dit is wat gebeurt als mensen ophouden elkaar te overtuigen van hun geloof. Dit is wat gebeurt als mensen praten met elkaar van mens tot mens.

Schrijver: Gabriëla Mommers, 2 november 2015


Geplaatst in de categorie: religie

4.2 met 8 stemmen 218Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
3 november 2015
Ik ga mijn geloof niet opgeven, Joanan. Ik ben een natuurheks en blijf een natuurheks. En als nu iedereen elkaar gewoon accepteert en elkaars geloven met rust laat, dan kunnen we in vrede leven. Bovendien zeg je zelf dat de kift er nog steeds is zonder geloofsovertuigingen. Dus kunnen die gewoon blijven. Dualisme is niet nodig om te geloven. De basis van ieder geloof is liefde. Als iedereen dat begrijpt, zal er wereldvrede zijn.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
3 november 2015
Zo'n café zou natuurlijk ideaal zijn, maar als we die miljoenen gelovigen daar naartoe moeten sturen om weer mens te worden, dan wordt dat een enorme overbelasting voor dat café, wat dan al gauw een bedevaartsoord zal worden. En gaat die moslim dan ook eens lekker zat worden of hoe zit dat?, want ik heb wel eens moslims bier zien kopen, of waren dat dan afvalligen? Ik stond eens bij mijn favoriete plek in de AH, het bierassortiment, komen er moslims langs, zegt de één tegen de ander 'Dat is allemaal rotzooi!'. Over ingeprente vooroordelen gesproken, terwijl ik me diep beledigd voelde. Elkaar willen overtuigen van elkanders geloof is niet eens zozeer de hoofdreden, dat mensen elkaar bestrijden en dwars zitten. Zonder die geloofsovertuigingen is de kift er nog steeds. Dat praten de ultieme oplossing is, is onzin, want wereldwijd falen veel diplomatieke betrekkingen. Ik geloof dat het kwaad in al die geloofsrichtingen zit, die veelal nog met het dualisme (goed versus kwaad) zijn doorspekt. Ieder geloof op zich verwordt al snel tot het enige echte/ware geloof en die arrogante hoogmoedswaanzin leidt tot vijandschap jegens andersgelovenden. Ik ga dus een stap verder en ik vind dat alle geloofsrichtingen op de brandstapel moeten, waardoor al die van jongs af aan opgedane indoctrinaties eerst exorcistisch worden uitgebannen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)