Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen
Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
4 feb. 2016
Dank voor de aanvullende en ondersteunende bewering van jouw hand, Ton, die ik volledig onderschrijven kan!
Naam:
Ton Hettema
Datum:
3 feb. 2016
Waar komt toch dat waanzinnige idee vandaan dat in de holle bolle ruimte, de lege galmende gangen, de weerstandloze zenuwcellen van het mensenbrein blijft circuleren als een op hol geslagen neutrino in een cyclotron, dat DE MENS (dus alle mensen zonder onderscheid) BETER zou zijn dan het dier? HOGER dan het dier?
En de daar onmiddellijk aan vast geplakte gotspe dat daarom iedereen maar naar hartenlust de baas mag spelen over elk willekeurig dier. OMDAT WE SUPERIEUR ZOUDEN ZIJN. Wat een paardenvijgen!! Dat we zonder enige vorm van consideratie HET RECHT zouden hebben om vanwege deze totaal ongefundeerde aanname ons als BARBAREN te gedragen en ze gevangen te zetten, uit te melken, te martelen, te vermoorden, te verminken, dood te knuppelen, elektrodes in hun hersenen te planten, en ontelbaar meer en gruwelijker behandelingen te laten ondergaan?
Wie heeft ons dat recht gegeven? Hebben wij de dieren gemaakt? Weten wij waarvoor ze dienen? Wie of wat ze dienen? Hoe intelligent ze zijn?
Mijn ondersteunende, aanvullende stelling zou zijn:

De aanwezigheid van een overweldigend schone rijkdom en verscheidenheid aan dieren en diersoorten op deze planeet Aarde, biedt de mensheid de uitdaging en gelegenheid te onderzoeken wat de significantie daarvan is, en wat voor de mens de juiste (mentale, emotionele en praktische) attitude zou dienen te zijn om deze wonderbaarlijke Fauna het RESPECT te betonen dat passend is voor en recht doet aan en een uitnodiging is voor zowel het beste van het dier als het beste van de mens.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
31 jan. 2016
Dit is de meest onzinnige reactie die ik ooit van jouw hand heb gelezen. Dieren treiteren en mishandelen niet. Dat monopoly is aan mensen voorbehouden, die als enige diersoort zijn eigen soort en andere soorten mishandeld, vanuit een dom idee zich op een hoger plan te wanen dan de overige bewoners (dieren, kinderen en vrouwen) van deze aardbol. Dat dieren niet intelligent zouden zijn, komt uit diezelfde hoogmoedswaanzinnige bolhoed. Calvinistische bullshhit. Alsof er een God zou bestaan die mensen op een hoger plan zet dan de andere aardbewoners. Het is overigens wetenschappelijk bewezen dat dieren veel intelligenter zijn dan wij denken. Ze maken ook niet hun eigen leefomgeving kapot. Nee, laat dat maar aan de egoïstische mens over die niet verder kijkt dan zijn neus lang is. Je slaat de plank volkomen mis, Joanan. En ik mag hopen dat je geen huismus thuis in een kooitje hebt, want die beestjes horen buiten te vliegen.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
31 jan. 2016
Niet iedereen is van elkaar vervreemd, want dat zou wel heel erg ernstig zijn. Dat de overcommunicatie aan diepgang inboet, erken ik wel. Het oog-in-oog-contact schijnt opeens eng te zijn en wordt meer en meer vermeden. Sterker nog, bij sommigen wekt dat zelfs gewelddadige agressie op en kun je zo een hens voor je kanis verwachten. Dat huisdieren een goede sublimatie vormen, is maar ten dele waar, want het mist het broodnodige intelligentieniveau van mensen onderling. Het is lekker veilig, maar wel een typisch afleidingsmechanisme. Veel mensen praten tegen hun huisdieren, alsof die op hetzelfde niveau kunnen communiceren, maar dat is allemaal overspannen en hysterische inbeelding. Dat huisdieren troostrijk kunnen zijn, is best mogelijk, maar dat werkt alleen als de zelfbedotting ook werkt. Het blijft dus altijd een ingebeelde welzijnsverhoging. Verder zijn er zat mensen, die door huisdieren getreiterd worden en soms zelfs gewelddadig mishandeld. Bovendien kosten die luxe-artikelen klauwen aan geld en gaan menige baasjes onder die verzorgingsdruk gebukt. Huismussen zijn nog te verdragen, maar de rest van die softy, pedante, slome, kasplanterige pantoffeldieren in dusters moet je meteen op survivaltochten sturen!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)