Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Capgras - een misselijke sluipmoordenaar - vreet alles op, de titulatuur inclusief het gezonde verstand, elke logica in het denkvermogen ontbreekt. Hoe vindt de besmetting plaats? Frappant is het dat als het ene verhaal, met de drama queen, is afgelopen, het zelfde verhaal door een andere persoon, de drama king, wordt voortgezet. Nog frappanter is het dat de titulatuur en het wel of geen ontwikkeling hebben geen verschil uitmaken. Volstrekt onbegrijpelijk is het dat, als dit fenomeen binnen een gemeente bekend is, hieraan niets wordt gedaan. Die mensen die aan het syndroom van Capgras lijden maken ongewild hun medemens tot mikpunt van hun onvermogen om personen te herkennen als de juiste.


Zie ook: https://nl.wikipedia.org/wiki/Syndroom_van_Capgras

Schrijver: Wilma de Bruïne, 28 maart 2016


Geplaatst in de categorie: ziekte

3.0 met 8 stemmen 268Er zijn 6 reacties op deze inzending:

Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
6 april 2016
Oja Len, ben je zo nieuwsgierig?
Naam:
Len Cornelis
Datum:
6 april 2016
Met het wijzen op de bewering zelf en de tekst bedoeld voor Rutgers, verduidelijkt de schrijfster helaas helemaal niets. Beide teksten blijven voor mij hangen in een soort jargon voor insiders. Voor relatieve buitenstaanders blijft het vooral duister en cryptisch. Jammer, want juist een schrijfsite kan ook de goede plek zijn voor wederzijds begrip. Zeker als het om delicate onderwerpen gaat.
Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
3 april 2016
Email:
whbdebruinegmail.com
Denker: Jouw reactie is niet alleen een leuke bewering, maar ook een argumentum non sequitur, het een volgt niet uit het ander.
Len Cornelis: Mijn bedoeling staat beschreven in de bewering en in het antwoord aan Joanan Rutgers.
Naam:
Len Cornelis
Datum:
31 maart 2016
Psychiatrische ziekten als onderwerp is geen kleinigheid. Voor leken is het veelal een onbekend en soms duister terrein. Dat geldt zeker voor mij, met excuus. Daarom zou ik enige duiding van deze 'bewering' wel op prijs stellen. Kan in gewone mensentaal uitgelegd worden wat de schrijfster ons wil duidelijk maken in deze 'bewering'? Ook vraag ik mij af of de ingewikkeldheid en ernst van het onderwerp niet beter past in een beschouwing dan gepropt te worden in een soort bewering?
Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
29 maart 2016
Email:
whbdebruinegmail.com
Capgras is zeker geen slappe variant van schizofrenie. Er is op de aangegeven site van Wikipedia wel sprake van een verstoring van de emotionele beleving van de herkenning het gezicht van een bekende, maar er wordt niet duidelijk aangegeven waardoor die verstoring ontstaat. Deze kan o.a. ontstaan als een mens een traumatische ervaring heeft ten aanzien van een geliefde persoon. Is dit het geval dan zal de getraumatiseerde mens zijn positieve gevoelens ten aanzien van de geliefde willen bewaren en de negatieve gevoelens in een ander projecteren. Wat hier dan eigenlijk gebeurt is dat het bestaan van de persoon in wie wordt geprojecteerd wordt ontkend door de getraumatiseerde mens. Het kan zelfs zo ver gaan dat de getraumatiseerde denkt die persoon te zijn en de identiteit aanneemt van die persoon. Dit vind ik een zeer ernstige zaak en zeker niet te onderschatten. In het laatste stadium van Capgras kan de persoon, van wie het bestaan wordt ontkend, door de getraumatiseerde worden vermoord.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
29 maart 2016
Ik vind het syndroom van Capgras maar een slappe variant van de verwoestende, psychiatrische ziekte schizofrenie. Dat deze variant eveneens tot ernstig identiteitsverlies leidt, is mij duidelijk, maar de big brother schizofrenie is vaak een dringende aanleiding tot acute zelfdoding, wat bij Capgras uit beeld blijft.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)