Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen
Er zijn 6 reacties op deze inzending:

Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
12 april 2016
Zenzo, wat deed jij dan het liefste?
Naam:
Zenzo
Datum:
9 april 2016
Van mijn opvoeding moest ik met Jezus op weg. Nou dat heb ik geweten. Nog nooit was ik zo verdwaald en zo onvrij!
Helemaal met Len eens als hij schrijft: 'Veelal hebben zij een dwingend karakter of zijn de teksten doordrenkt van het eigen gelijk.'
Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
8 april 2016
Beste Len, er zijn mensen die zich zorgen maken over het feit dat waar voor de ene mens de vrijheid op houdt, deze voor de andere mens verder gaat.
Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
8 april 2016
Email:
whbdebruinegmail.com
Beste Ton, dat is voor jou een vraag en voor mij een weet. Fijn dat je zo'n plastisch uitdrukkingsvermogen toont.
Naam:
Len Cornelis
Datum:
8 april 2016
Pech voor groep foute denkers. Zij 'denken' namelijk niet aan 'dat jouw vrijheid op houdt'. Laat staan, dat zij op weg gaan om 'je vrijheid' (welke?) opnieuw (was je er dan al mee bezig?) te ontdekken (wist je wel waarnaar je zoeken moest?). Storend voor mij is het vage verbalisme in dit soort beweringen (als het al een bewering is). De woordenreeks zegt mij helaas niets. Door 'Jezus' erin op te voeren wordt de inhoudelijkheid van de tekst geenszins meer helder. Uiteraard zal jij-bakken, schamperheid en cynisme in mogelijk commentaar op mijn reactie mijn deel zijn.

Ik vind in dit kader de vrijheid en laagdrempeligheid op zich positieve kenmerken van deze site. En ik wil geen talentvolle literaire bloemen in de knop breken. Ook heb ik niets tegen religie. Ik ben ermee opgegroeid en heb ook na verlaten van de kerk geen rancune of bitterheid. Wel vind ik doorgaans de bijdragen over religie op deze site erg onaantrekkelijk qua inhoud en vorm. Veelal hebben zij een dwingend karakter of zijn de teksten doordrenkt van het eigen gelijk. Komen er milde of scherpe reacties op, dan zijn de rapen gaar. Alle registers worden dan opengetrokken om de gekwetstheid en weerzin vorm te geven.

Soms lijken er dan inderdaad bij dit type onderwerp cyberrobots of anderszins te keer te gaan voor de lezersaantallen en waarderingen. Zie hiervoor Ton Hettema en Joke de Groot elders in hun commentaren op andere teksten.
Naam:
Ton Hettema
Datum:
7 april 2016
en heb je die vrijheid al ontdekt?
of loop je nog aan het handje?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)