Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Black is Beautiful

Van mij mag iedereen zelf weten wat zij of hij met haar of zijn haren doet. Maar als je jezelf profileert als activist tegen discriminatie van de donkergekleurde mens - zwart mogen we blijkbaar nu ook niet meer zeggen - en je verft je eigen donkere haren als donkergekleurd mens hartstikke blond, dan zend je wel een nogal dubbelzinnige boodschap uit.

Waar is de tijd van 'Black is Beautiful' gebleven?

Schrijver: Gabriëla Mommers, 19 juni 2016


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.3 met 3 stemmen 880Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
19 juni 2016
Ja, dat zag ik wel aankomen dat deze niet in de smaak zou vallen. Voor mijn part kleurt Sylvana haar haren paars, roze, groen of rood, maakt mij niets uit. Maar waarom nou blond, waarom nou net die kleur, die voor vrouwen wereldwijd, vanuit juist de eeuwenlange blanke overheersing, als ideaal is gaan gelden, waarom nou in hemelsnaam blond?! Ik word er al niet goed van dat zoveel blanke/witte vrouwen hun haren blond verven om maar aan het schoonheidsideaal van de oude barbiepop te voldoen. Als dan ook nog mooie donkere vrouwen hun haren blonderen, dan word ik daar echt verdrietig van. Zwart is mooi! Punt uit!
Naam:
Bjarne
Datum:
19 juni 2016
Wat een merkwaardige gedachtegang.
Naam:
Marja Raadt
Datum:
19 juni 2016
Van mij mag ook de politica Sylvana Simons alle kleuren van de regenboog haar dragen die zij zelf op dat moment op die dag leuk vindt. Leve haar vrijheid om over haar eigen kleur auto, bril, kleding, opmaak, etc. te beslissen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)