Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Voleinding van de wereld

Vele christenen wachten met blijde of vragende gevoelens de Voleinding van de wereld af. Geestelijke ogen kijken daarbij moedig naar boven. Opwaarts, hoe zal dat alles verlopen? Het evangelie en het oordeel van Openbaring staan open voor velerlei uitleg.
Dat mag God verheugen, maar daarbij verlangt hij bovenal dit:
Laten we om ons heen zien en aandacht hebben voor het verworpene, de moeilijkheden en de gebreken in de mensheid.
Het zal onze Heiland des te meer behagen, terwijl Hij uitziet naar de grote Dag dat hij al de Zijnen de eeuwige heerlijkheid zal schenken.

Schrijver: Han Messie
Inzender: hmessie@live.nl, 2 juli 2016


Geplaatst in de categorie: religie

1.4 met 8 stemmen 87Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
9 juli 2016
En, beste Han, hoe zit 't met de Hunnen?
Naam:
Len Cornelis
Datum:
4 juli 2016
De sprookjesbijdragen van Han hebben soms een bijzondere sfeer. Deze lees ik graag. Sommige ervaar ik als sfeervol en origineel. Andere bijdragen op dat terrein als een wat minder sterke kopie van de beroemde Hans Christaan Andersen. Bij meer evangeliserende 'beweringen' vind ik de inzendingen van Han echter ronduit overbodig. Niks mis met evangeliseren of nadrukkelijk anderen wijzen op de waarde van het geloof in welke zin dan ook. Al vroeg ik mij wel even af wat 'geestelijke ogen' zijn.

Maar hier, in deze rubriek, heeft het naar mijn smaak weinig tot niets te maken met het schrijven van originele teksten of beweringen. Eigenlijk vind ik deze tekst ook helemaal geen bewering. Wel een uiting van enkele persoonlijke gevoelens over religie in niet-literaire zin. Mogelijk dat ik door mijn reactie wederom straks bezwaren lees over mijn plezier om gelovigen of het geloof de 'grond in te trappen'. Uiteraard is dat volstrekt onjuist. En dit etiket heeft dan ook helemaal niets te maken met mijn observatie van deze 'bewering'.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)