Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Vuurwerkverbod

Het is 2017. Het is tijd voor een algeheel vuurwerkverbod voor particulieren.

--- --- ---

Artsen en dierenorganisaties roepen al jaren om een verbod.
Teken de petitie - zie link - als je het hiermee eens bent.
En stem dan in maart gelijk op een partij die voor vuurwerkverbod is.


Zie ook: https://petities.nl/petitions/vuurwerkverbod

Schrijver: Gabriëla Mommers, 2 januari 2017


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.2 met 12 stemmen 240Er zijn 8 reacties op deze inzending:

Naam:
Fred
Datum:
4 januari 2017
Allemaal een pilletje van Drion, zijn we van alle problemen verlost. Zal je net zien, twee mensen doen niet mee, Adam en Eva. Evolutie is racisme.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
3 januari 2017
De feiten spreken voor zich. Daar is geen enkele uitvergroting voor nodig.

Aanvullend kan ik nog melden dat er door vuurwerk ook veel fijnstof in de lucht komt, waar astmapatiënten en hartpatiënten veel last van hebben. Een fijnstofconcentratie van minder dan 30 microgram per kubieke meter is goed. Boven de 200 is zeer slecht. De fijnstofconcentratie na nieuwjaarsnacht in Den Haag was 1118 microgram. Ik hoef de weldenkende lezer niet uit te leggen dat dit ook voor gezonde mensen en kinderen een gevaar voor de gezondheid oplevert.

Bron:
nos.nl/artikel/2150992-rivm-luchtkwaliteit-na-jaarwisseling-zeer-slecht.html
(spatie uit link halen)

Er zijn op dit moment drie politieke partijen die voor een algeheel vuurwerkverbod zijn: GroenLinks, Partij voor de Dieren, en 50Plus. Volgens de huidige peilingen zijn die samen goed voor zo'n 30 zetels in de Tweede Kamer. Ik denk dat andere partijen de komende jaren nog wel overstag zullen gaan. Het duurde ook even voordat roken verboden werd op de werkplek, het openbaar vervoer en de horeca, maar ook dat is uiteindelijk wel gebeurd. Er zijn nu al vuurwerkvrije plekken aangewezen in gemeenten. Ik denk dat over tien jaar de helft van alle gemeenten volledig vuurwerkvrij is, en over twintig jaar er een landelijk verbod zal zijn.

Overigens ben ik er meteen voor dat ook alle oorlogen en alle auto's verboden worden. Maar met lopende testosteronbommen als Trump, Poetin en Assad aan de macht op het wereldtoneel, vrees ik dat we nog een lange adem voor moeten hebben voordat er een einde aan alle oorlogen komt. Ook de belachelijke hoeveelheid auto's op deze planeet schijnt een fallisch verlengstuk te zijn van mannelijk ego. Dat gaat dus ook nog een poosje duren. Die vuurpijlen en bommen vallen wellicht ook in die categorie. Hoe 'langer' de pijlen en hoe 'harder' de bommen, hoe 'beter'...

Grote kleuters met destructieve speeltjes...
En dat regeert onze wereld...
Naam:
A van de Aa
Datum:
3 januari 2017
Email:
avandeaagmail.com
Ik heb zwanen gezien die niet happy waren na oud en nieuw omdat ze in het prikkeldraad gevlogen waren van angst, vogels die zich te pletter hadden gevlogen, runderen die het water in waren gelopen, honden die angstig in een hoekje zaten te rillen.....
Kinderen die vuurwerk naar elkaar aan het gooien waren en naar omstanders totdat het toch een keertje verkeerd ging....
Maar ja het is maar waar je kijkt en wat je wilt zien,....
Het is tenslotte ook een vak apart van idioten om het vuurwerk te blijven verheerlijken .....
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
3 januari 2017
Vuurwerkrampen zijn altijd nog vele malen minder dan oorlogsrampen. Vuurwerkrampen uitvergroten, is ook een vak apart, wat nergens op slaat. Verkeers- en oorlogsslachtoffers spannen de kroon. Je kunt dus beter al die auto's gaan verbieden. Overigens zijn er veel meer andere en veel zwaardere oorzaken van dierenmishandeling en valt vrolijk vuurwerk daarbij in het niet. Ik zag zelfs vrolijke zwanen na Oud en Nieuw.
Naam:
A van de Aa
Datum:
2 januari 2017
Getekend namens de dieren!
Naam:
Bjarne
Datum:
2 januari 2017
De informatie in de bijgevoegde reactie heeft mij weten te overtuigen om deze petitie onmiddellijk te
tekenen.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
2 januari 2017
De vreugde overheerst?

Mijn hond heeft de hele avond zitten trillen, kon niets eten en durft nu weer dagen de deur niet uit. Mijn lieve moeder is blij dat haar goede hart het nog doet na alle keiharde knalbommen die haar ramen bijna lieten springen. Ik heb zelf letterlijk staan huilen van schrik toen de voordeur er bijna uitvloog!

Ik heb dan ook melding gedaan van vuurwerkoverlast, samen met 47.500 andere mensen die er ook géén vreugde aan beleefden:
www.vuurwerkoverlast.nl

En dan heb ik het nog niet gehad over alle ogen en handen die dit jaar weer voorgoed vernield zijn door alle ondeskundige gebruik. En niet alleen van gebruikers, ook vele omstanders worden slachtoffer! Volgens betrouwbare bronnen is zelfs de helft van de slachtoffers omstander!

Dat noem jij neveneffecten?

"Oogartsen registreren voor de negende keer het aantal en de ernst van de oogletsels tijdens Oud en Nieuw. De afgelopen acht jaar zagen de oogartsen 1921 patiënten met 2340 beschadigde ogen. 149 ogen werden blind, waarvan er 64 moesten worden verwijderd. Steevast is de helft van de slachtoffers omstander."

en:

"In Nederland krijgen we het voor elkaar om in twee nachten door vuurwerk meer oogletsels te veroorzaken dan alle 512 oogtrauma's opgelopen door Amerikaanse troepen gedurende vier jaar militaire vijandelijkheden in Irak en Afghanistan."

Aldus het Nederlands Oogheelkundig gezelschap in een gezamenlijke verklaring met ziekenhuizen en andere organisaties.

Bron:
nos.nl/artikel/2150967-oogziekenhuis-letsels-net-zo-erg-als-andere-jaren.html
(spatie in link weghalen)

Voor mij weegt het kinderachtige plezier van al die knallen niet op tegen de ernstige lichamelijke en psychische schade die aan mens en dier wordt toegebracht!
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
2 januari 2017
Al lijkt het vuurwerkgeweld veel op echt oorlogsgeweld, het is er niet op uit om doden te maken. Het wil enkel kleurrijk schitteren en blij maken. Natuurlijk zijn er nare neveneffecten, maar de vreugde overheerst. Je kunt beter tegen echt oorlogsgeweld protesteren.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)