Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Vrouwenmars

Er mag dan geen vrouw gekozen zijn op de meest machtige zetel in de vrije Westerse wereld, maar vrije Westerse vrouwen laten hun macht gelden, accepteren geen seksisme meer, accepteren het niet langer meer om als tweederangs burgers te worden behandeld en eisen hun rechtmatige gelijkheid en vrijheid op.

--- --- ---

Hoe het klinkt als vrouwen boos zijn, laat Madonna duidelijk horen vandaag tijdens de 'Women's March on Washington':

"Welcome to the Revolution of Love"

- zie link


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=oKhVp--feJk

Schrijver: Gabriëla Mommers, 22 januari 2017


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.3 met 10 stemmen 203Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
23 januari 2017
Vrouwen zijn nog steeds vrouwen, Joanan. En mannen zijn nog steeds mannen. Er zijn altijd al mannelijke mannen, vrouwelijke mannen, mannelijke vrouwen, en vrouwelijke vrouwen geweest. En alle schakeringen daar tussenin. En die verscheidenheid aan mensen, die is er nog steeds, en zal er ook altijd zijn. Het enige verschil is dat we steeds minder ons hoeven houden aan het klassieke stereotype keurslijf. We mogen allemaal eindelijk zijn wie we zijn.

Wat het effect betreft van vrouwen op machtsposities, dat werkt als volgt. Het maakt op zich niet zoveel uit of de vrouw op de machtspositie macha is. Thatcher noemde zichzelf de enige vent in haar kabinet. Desalniettemin heeft zij door een glazen plafond weten te breken in de Europese wereld. Haar huidige opvolgster May kon daardoor makkelijker op dezelfde positie komen. Of May als conservatieve politica de vrouwelijke waarden aanhang die ik belangrijk vind, is te betwijfelen. Maar je moet het grote plaatje zien. Het is een proces. Hoe meer vrouwen op machtsposities in de wereld, hoe meer in ons collectieve bewustzijn vrouwen, en daarmee ook vrouwelijke waarden, gelijkwaardig worden aan mannen en mannelijke waarden. En dát is waar het uiteindelijk om gaat.

De vruchten daarvan zullen vooral de volgende generaties plukken, maar ook op kortere termijn zal het een shifting teweeg brengen in de wereldorde, en in ons collectieve onbewuste. Iedere verandering stuit wel altijd op weerstand. Obama was een man die vrouwelijke waarden hoog had. Trump is de weerstand tegen de verandering die door Obama is ingezet. Maar het is een verandering die niet meer te stoppen is. En dat zal de komende jaren ook blijken. Alleen wordt het soms eerst even slechter voordat het weer beter wordt. Twee stappen vooruit, een stap achteruit. Of zoals een spiraal omhoog gaat, die zakt ook altijd weer even naar een lager punt, wat dan wel weer hoger is dan het vorige lage punt.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
23 januari 2017
Van mij mogen de hedendaagse vrouwen de macht op aarde overnemen, maar wees wel, gezien hun inmiddels alom vermannelijkingen, zal dat geen enkel verschil maken en dat is nog wel het allerallarmerendste. Vrouwen zijn geen vrouwen meer, denk daar maar eens hard over na!...
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
22 januari 2017
@Joanan:
Ja, het gaat inderdaad om de machtvormen en alles waar de tweeduizend jaar lange onderdrukking van vrouwen en vrouwelijke waarden voor staat. Daar valt ook racisme en andere soorten van discriminatie onder.

En ook daar werd gisteren voor gedemonstreerd. Niet alleen door vrouwen, gekleurde mensen, homseksuelen en transgenders, maar ook door witte hetero mannen die de dominantie van mannen en traditioneel mannelijke waarden, zoals oorlog en overheersing, spuugzat zijn.

@Hanneke:
Dat is precies ook de boodschap van Madonna. Ze vertolkt heel goed hoe boos de demonstranten zijn, door te vertellen hoe boos ze zelf is, ze vloekt - 'f.u.c.k. y.o.u.' en dat tot drie keer toe - en zegt zelfs dat ze zó boos is dat ze het Witte Huis wel zou kunnen opblazen! Maar haar boodschap is vervolgens, dat hoe boos we ook zijn, we toch voor liefde moeten kiezen. En daar roept ze iedereen dan ook toe op.

Een IJZERSTERKE speech van een vrouw met ballen, die de mooie balans laat zien van mannelijke en vrouwelijke waarden, van respectievelijk assertiviteit en vredelievendheid.

Mijn aanvullende interpretatie:
Liefde betekent ook dat je datgene beschermt wat je lief is. En voor die bescherming hebben we dus wel mannelijke waarden als assertiviteit en verdediging nodig.

PS
Ja, ik ben er weer, niet echt weggeweest, paar uurtjes ziekenhuis... onkruid vergaat niet...

PS2
Wat sommige mensen onkruid noemen, zijn vaak zeer geneeskrachtige planten van Moeder Natuur :)
Naam:
Hanneke van Almelo
Datum:
22 januari 2017
Gabriëla, je bent er weer! Wat fijn. Ik Hoop dat je goed aan het herstellen bent.

Je kent de spreuk vast wel: "Whatever the problem, the answer is love." En dat onvoorwaardelijk.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
22 januari 2017
Seksisme is net zo goed van kracht van vrouwen jegens mannen. De pot verwijt... Maar het gaat hier om politieke en financiële machtsvormen, die nog steeds door brutale macho's worden bezet.

De Trump-klonen zijn echt niet in de meerderheid op deze aardkloot, dat lijkt maar zo. De Trumpstumperds weten wel steeds maar weer de macht te grijpen, geholpen door diverse, dualistische, religieuze organisaties, die inderdaad volop vrouwonvriendelijk en vrouwonderdrukkend zijn. Stel dat Hillary in een afgeluisterd gesprek had gezegd, dat je als vrouw de mannen vanuit een superieure positie makkelijk en ongestraft bij hun piemel en ballen kunt pakken, dan zouden de mannen ook gaan protesteren. Welnu, dát is er exact aan de hand.

Ik ben diep ontroerd door al die protesterende vrouwen en mannen, die na de inauguratiedag van holle zwetser Trump Washington DC en vele andere wereldsteden hebben overtroffen qua aantal en kwaliteit. Het boze, zogenaamd patriottistische volk van Trump onderstreept de egoïstische, kortzichtige, ultieme domheid van het reeds roestende, vastgelopen roer.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)